Η «ακτινογραφία» του Μιραλάς

Μία ματιά στην πρώτη θητεία του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό από την σκοπιά των αριθμών.

Ο Βέλγος ακραίος επιθετικός, μετακόμισε στον Πειραιά το 2010 από την Σεντ Ετιέν και αγωνίστηκε δύο σεζόν στο λιμάνι, με απολογισμό δύο τίτλους πρωταθλητή και έναν Κυπελλούχου.

Μόνο στο πρωτάθλημα!

Ο 30χρονος σήμερα
άσος που επιστρέφει στον Πειραιά, αγωνίστηκε συνολικά 71 φορές με τους «ερυθρόλευκους» σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 34 γκολ, με αναλογία 0.47 τέρματα ανά αγώνα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιραλάς δεν σκόραρε ποτέ στους 19 αγώνες όπου φόρεσε την φανέλα των Πειραιωτών σε Τσάμπιονς Λιγκ (6 ματς), Κύπελλο ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ (7) και Κύπελλο Ελλάδας (6). Όλα του τα γκολ σημειώθηκαν στις 52 του συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όπου πέτυχε 0.65 τέρματα ανά αγώνα.

Προτιμά το «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο Μιραλάς στην πρώτη του θητεία στο λιμάνι ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικός στα εντός έδρας παιχνίδια, όπου πέτυχε τα 22 από τα 34 του γκολ, με τα υπόλοιπα 12 να σημειώνονται στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Σουτ - «φαρμάκι»!

Αγαπημένος τρόπος σκοραρίσματος του Μιραλάς στον Πειραιά ήταν το σουτ, καθώς έτσι πέτυχε συνολικά 30 γκολ. Τρεις φορές «τίναξε» τα αντίπαλα δίχτυα με κεφαλιές ενώ σκόραρε και με ένα πέναλτι στις δύο εκτελέσεις που επιχείρησε.

Ασίστ και κερδισμένα πέναλτι

Πέρα από τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, ο Μιραλάς στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό είχε μοιράσει και 8 ασίστ, επτά εκ των οποίων στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Επίσης, είχε κερδίσει και τρία πέναλτι, όλα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

Κίτρινες και κόκκινες

Ο Βέλγος είδε 12 φορές συνολικά κίτρινη κάρτα με την φανέλα του Ολυμπιακού, 10 στο πρωτάθλημα και από μία σε Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ, ενώ αποβλήθηκε μία φορά στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αγαπημένος του ο Λεβαδειακός!

Ο Λεβαδειακός είναι ο ...αγαπημένος αντίπαλος του Κέβιν Μιραλάς όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες. Ο Βέλγος σκόραρε συνολικά πέντε φορές στο πρωτάθλημα κόντρα στους Βοιωτούς.

Έπονται στις...προτιμήσεις του όσον αφορά το σκοράρισμα οι Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος, τους οποίους έχει «πληγώσει» από τέσσερις φορές.

Καλές επιδόσεις έχει όμως και στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, έχοντας σκοράρει από τρεις φορές σε ματς με τους δύο Δικέφαλους.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Μιραλάς έχει σκοράρει δύο φορές, όπως και κόντρα σε Δόξα Δράμας, Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου, ομάδες που όμως δεν θα βρει στον δρόμο του στην φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα.

Τέλος, ο Μιραλάς έχει πετύχει από ένα γκολ σε άλλες επτά ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα