Βλέπει και πάλι ψηλά... (video)

Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με 1-0 και πλησίασε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντιγκινί στο 42' σε μία φάση που οι παίκτες του Κάναντι συνδυάστηκαν άψογα.

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει περισσότερα γκολ, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να σκοράρει και απέτυχε να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς χωρίς τελική προς στην εστία, με τέσσερις προσπάθειες, όλες εκτός περιοχής.


Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 στην αναμέτρηση ο Ατρόμητος. Ο Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κιβρακίδη, Χατζηισαϊας, Ρισβάνη και Γιαννούλη. Μάντσον και Μπουσουλάτζιτς τα αμυντικά χαφ, με τον Ουάρντα αριστερά, Ντιγκινί δεξιά και τον Βασιλακάκη πίσω από τον Ντάουντα.

Ο Αριγκό παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Ο Επασί τερματοφύλακας, με τους Τριποτσέρη, Αμαράλ και Αντιλέχου. Τσαμπούρης και Ζαραδούκας στα δύο άκρα και οι Νιάσε, Μητρόπουλος τα αμυντικά χαφ. Γιακουμάκης και Γιουσούφ πίσω από τον Μπελγκαζουανί.

Μία φορά με τη μία...

Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι γραμμές του Λεβαδειακού ήταν κοντά και δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Κάναντι να πλησιάσουν την εστία του Επασί. Τα μακρινά σουτ του Μάντσον αποτέλεσαν τη μοναδική απειλή για τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού, χωρίς ωστόσο να βρουν στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν πάει καλά αμυντικά, όχι όμως και επιθετικά σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο είχαν μόλις μία τελική με μακρινό σουτ του Γιουσούφ (33). Ο Γιαννιώτης πέρασε ίσως το πιο ήσυχο ημίχρονο της καριέρας του, καθώς δεν χρειάστηκε να ακουμπήσει την μπάλα.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, μέχρι το 42'. Για πρώτη φορά στο ματς οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν γρήγορα, χωρίς να κουβαλήσουν την μπάλα και έφτασαν σε θέση βολής. Συγκεκριμένα Μάντσον, Βασιλακάκης και Ντάουντα πάσαραν με τη μία και χωρίς καθυστέρηση, ο τελευταίος έβγαλε σε θέση βολής τον Ντιγκινί, ο οποίος με αριστερό πλασέ έγραψε το 1-0.

Ευκαιρίες χωρίς γκολ

Ο Ανιγκό βλέποντας την ομάδα του χωρίς δημιουργία και ακίνδυνη επιθετικά έβαλε στο παιχνίδι των Ιωαννίδη, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα της ομάδος του σε 4-4-1-1. Οι φιλοξενούμενοι “κέρδισαν” μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί. Η διάθεση τους δεν συνδυάστηκε με κλασική ευκαιρία, εκτός από ένα σουτ του Γιουσούφ και πάλι έξω από την περιοχή.

Με τον Λεβαδειακό πιο ψηλά στο γήπεδο, οι χώροι μπροστά από την περιοχή του Επασί πάρα πολλοί. Αυτούς θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Κάναντι, αλλά στην τελική προσπάθεια τα χαλούσαν, σπαταλώντας κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

Στον Αυστριακό δεν άρεσε που έβλεπε την ομάδα του να μην “καθαρίζει” τη νίκη και να κρατάει το αγχωτικό 1-0, αλλά από την άλλη πλευρά ο Γιαννιώτης δεν χρειάστηκε να επέμβει κάποια φορά για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ατρόμητος πλησίασε στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι δυο τους έχουν και ένα παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ, η οποία αν επικρατήσει του ΑΟΚ τη Δευτέρα θα περάσει πρώτη.

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον, Βασιλακάκης (81' Ούμπιδες), Ντιγκινί (90' Καρασαλίδης), Ουάρντα, Ντάουντα (74' Μενσά).
Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Τριποτσέρης (46' Ιωαννίδης), Αμαράλ, Ζαραδούκας, Μητρόπουλος (74' Νουάνκο), Νιάσε, Γιακουμάκης, Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί (78' Σουμπίνιο).
Keywords
Τυχαία Θέματα