Χ-αμένοι και οι δύο (video)

Λεβαδειακός και Λαμία έμειναν στο 0-0 παίρνοντας από ένα βαθμό με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία να περάσουν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να πάρουν τη νίκη αν και αγωνίστηκαν με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο μισάωρο.

Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό έφτασε τους 15 βαθμούς και έπιασε στην πέμπτη θέση τον Πανιώνιο διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της ενώ η Λαμία με αυτό τον πόντο έφτασε τους δώδεκα και πλέον είναι
στη δέκατη θέση.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Επασί Μποκά κάτω απ' τα δοκάρια, τους Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρη και Τσαμπούρη στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Μητρόπουλο - Νουάνκο, δεξιά ο Σίλβα, αριστερά ο Γιουσούφ, στην κορυφή ο Γιακουμάκης και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Μπελγκαζουανί.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με το ίδιο σύστημα με τον Παπαδόπουλο κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Παντελιάδη, Αναστασιάδη, Ασίγκμπα και Κουτρομάνο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Όμο - Μπλάζιτς, δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Ακόστα, αιχμή του δόρατος ο Βάντερσον και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Πίτι.

Ανώτερος αλλά αναποτελεσματικός ο Λεβαδειακός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ δυνατά θέλοντας να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά το ρυθμό του και να φτάσει γρήγορα στην επίτευξη ενός τέρματος.

Στο έβδομο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μεντί να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη από τα δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Λαμία κατάφερε να ισορροπήσει το ματς κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις έξω από την περιοχή του αντιπάλου της. Μοναδική «όαση» ήταν ο Βάντερσον που όποτε έπαιρνε όμως την μπάλα δεχόταν σκληρά μαρκαρίσματα καθώς κανένας αμυντικός του Λεβαδειακού δεν μπορούσε να τον μαρκάρει.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου ανήκε στους γηπεδούχους και σημειώθηκε στο 43ο λεπτό. Ο Τσαμπούρης σέντραρε από τα δεξιά, ο Τριποτσέρης έπιασε το πλασέ στην κίνηση από το δεύτερο δοκάρι αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου και απομακρύνθηκε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς τέρματα.

Στο μηδέν…

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο με τον Λεβαδειακό να μπαίνει δυνατά θέλοντας να σκοράρει.

Στο 50ο λεπτό ο Γιουσούφ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε ενώ στο 61ο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Μεντί δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για το τελευταίο μισάωρο του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν αλλά δεν είχαν ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο με τον Λεβαδειακό να αμύνεται σωστά. Η Λαμία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που είχε με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν πόντο.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό): Επασί Μποκά, Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Τσαμπούρης, Ομπιόρα (76' Νιάς), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί (73' Σουμπίνιο), Σίλβα (64' Φαβάρο), Γιακουμάκης

Λαμία (Μπ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς (82' Αναστασόπουλος), Ακόστα (59' Τσούκαλος), Πίτι, Βάντερσον (84' Φράγκος)

Δείτε εδώ το match center του αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα