H Λίβερπουλ των ανατροπών! (pic+vid)

Το ισόπαλο 0-0 μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, σε συνδυασμό με τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπράιτον, έφερε τους «κόκκινους» ξανά στην κορυφή.
Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο «Άνφιλντ» με το γρήγορο γκολ του Γουέλμπεκ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αντέδρασε και έκανε την ανατροπή, επικρατώντας 2-1.

Ήταν η έβδομη φορά μέσα στη σεζόν, που η Λίβερπουλ δέχτηκε πρώτη γκολ, αλλά κατάφερε να κάνει ανατροπή και

να νικήσει. Οι «κόκκινοι» είχαν κάνει επίσης ανατροπές απέναντι στις Μπόρνμουθ, Νιούκαστλ, Γουλβς, Φούλαμ, Κρίσταλ Πάλας και Λούτον.
Αυτές οι επτά νίκες, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που είχε ποτέ ο σύλλογος σε μία μόνο σεζόν στην Premier League, βελτιώνοντας τις έξι νίκες που πέτυχε σε καθεμία από τις σεζόν 2008-09, 2019-20 και 2020-21.

View this post on Instagram

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Για τη Λίβερπουλ δεν είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού και να παίρνει νίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία ενός τελικού του Champions League, απέναντι στη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη του 2008, όταν το 3-0 για τους «ροσονέρι» στο πρώτο ημίχρονο έγινε 3-3, για να κατακτήσει τελικά το τρόπαιο στα πέναλτι.

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της Premier League, το 2016, αν ήσουν στο «Carrow Road» ή παρακολουθούσες αυτόν τον αγώνα στην τηλεόραση, μπορεί να δυσκολευτηκες να καταλάβεις αν αυτό τεχνικά χαρακτηρίζεται ως επιστροφή ή όχι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν ένα ανατρεπτικό παιχνίδι, το οποίο σπάνια συναντάς στο ποδόσφαιρο. Το 1-0 για τη Λίβερπουλ έγινε 3-1 για τη Νόριτς, νέα ανατροπή με τη Λίβερπουλ να προηγείται 4-3, η Νόριτς ισοφάρισε με τον Μπασόνγκ 4-4 στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Άνταμ Λαλάνα έγραψε το τελικό 4-5 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία της διοργάνωσης!

On this day in 2016.
Liverpool beat Norwich City 5-4 in a dramatic game at Carrow Road. Roberto Firmino(2), Jordan Henderson, James Milner and Adam Lallana with the goals. Dieumerci Mbokani, Steven Naismith (on debut), Wes Hoolahan and Sebastian Bassong scored for Norwich. pic.twitter.com/yUWVtMsjMV

— liverpoolprogrammes (@lfcprogrammes1) January 23, 2019

Ένα άλλο παιχνίδι που έχει μείνει στην ιστορία, διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2008 στο «Etihad Stadium». Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, οι «κόκκινοι» επικράτησαν 3-2, με δύο γκολ του Φερνάντο Τόρες (το πρώτο του Ισπανού ήταν το 1000ο της Λίβερπουλ στην Premier League) και ένα του Ντιρκ Κάουτ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

City away in 2008, Liverpool comeback from 2-0 down to win 3-2 at the Etihad @Torres @Kuyt pic.twitter.com/ZqzlLNcmKp

— The Redmen TV (@TheRedmenTV) March 30, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα