Euroleague: Το όριο των 75

Η φετινή σεζόν της Euroleague μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις πλέον ανταγωνιστικές στην ιστορία του θεσμού. Με 14 ομάδες να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να συνεχίσουν στην post season, αναμένουμε το τελευταίο τρίτο της κανονικής περιόδου με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Φυσικά, η κάθε χρονιά της Euroleague είναι ένας μαραθώνιος, που θα προχωρήσει αυτός που θα αντέξει περισσότερο. Βέβαια, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε το κάθε παιχνίδι ως μια αυτοτελή

κούρσα, όπου ο πιο έτοιμος θα υπερισχύσει. Αν λοιπόν δούμε αυτούσια την πιο πρόσφατη αγωνιστική της διοργάνωσης (την 22η ) φαίνεται πως οι περισσότεροι είχαν… κόφτη στα 75.

Από τα 9 παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, οι 7 ομάδες που αγωνίστηκαν εκτός έδρας (Φενερμπαχτσέ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτίζαν, Αρμάνι Μιλάνο) πέτυχαν από 75 πόντους και κάτω. Όλες έχασαν. Ορισμένες έδειξαν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, άλλες ηττήθηκαν με «κάτω τα χέρια», αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε ίδιο.

Αντίστροφα, υπήρξαν μόλις δύο ομάδες που ξεπέρασαν το φράγμα των 75 πόντων, η Μπάγερν και η Μπασκόνια. Αμφότερες κέρδισαν. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επικράτησε στο γερμανικό εμφύλιο επί της Άλμπα (82-65), ενώ η ομάδα της Βιτόρια πήρε τεράστιο διπλό στην «Σταρκ Αρένα» επί του Ερυθρού Αστέρα (91-90).

Μπορεί να ήταν απλά ένα ασυνήθιστο στατιστικό, ένα από αυτά που αρέσουν σαν αντικείμενο καφενειακής συζήτησης. Μπορεί από την άλλη, να δείχνει τον πήχη που πρέπει να υπερπηδήσουν οι ομάδες της Euroleague για να πάρουν τα αποτελέσματα που θα τους δώσουν την πρόκριση στην post season. Μπορεί ο κανόνας να λέει ότι η άμυνα δίνει τίτλους, αλλά για φτάσεις στο σημείο να διεκδηκείς την κούπα, οφείλεις πρώτα να επιτεθείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα