Destiny 2: Forsaken Review

Take me down to the dreaming city…

Μετά από μια περίοδο (για να το πούμε ευγενικά ) φαινομενικής νηνεμίας από άποψη περιεχομένου που βίωσε το Destiny 2, καθώς και δύο όχι πολύ δημοφιλή DLC, η Bungie αποφάσισε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον μας και να αναθερμάνει τις σχέσεις της με τους παίκτες καθελκύοντας το νέο της expansion Forsaken. Και έβαλε τα μεγάλα μέσα για να τραβήξει και πάλι την προσοχή μας. Θυσίασε την πιο αγαπητή προσωπικότητα της σειράς. Κάτι που

παραδόξως δεν είχε τα αποτελέσματα που φανταζόμασταν.

Η ιστορία μας γυρνάει στο Prison of Elders. Μια τοποθεσία του Reef όπου ο guardian μαζί με τον Cayde-6 προσπαθούν να σταματήσουν την απόδραση επικίνδυνων εγκληματιών, πίσω από την οποία κρύβεται ο Uldren Sov και οι απόκληροι μεταλλαγμένοι fallen του House of Exile. Η φατρία των Scorn. Εδώ να πούμε ότι η ατμόσφαιρα χαμού που επικρατεί στις εγκαταστάσεις της φυλακής, έχει αποδοθεί άψογα αφού καταφέρνει και σε ωθεί στο να προλάβεις ένα γεγονός με προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι. Ο Cayde δολοφονείται από τον Uldren και τους βαρόνους του, και εμείς αναλαμβάνουμε το ρόλο του εκδικητή.

Η ιστορία είναι καλή αλλά η επιρροή της επιδερμική, και αυτό γιατί τα after effects ήταν ανύπαρκτα. Η πλοκή φαίνεται μετά τα γεγονότα, οπότε αν απλά η προσθήκη της "παθαίνω ψυχική κατάθλιψη" μουσικής στον πύργο που τόσο εμφατικά χρησιμοποιείς, αποτελεί το βασικό σου μέσο για να μου θυμίζεις το θάνατο του exo hunter, δεν έχει αντίκτυπο. Οι νεοσύστατες προσθήκες και βελτιώσεις από την άλλη, μας χαροποίησαν τα μέγιστα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι διέπονται από την ίδια κεντρική σκέψη. Ποιοτικές τροποποιήσεις και εμπλουτισμός στο gameplay. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να συνεχίσεις να έχεις απήχηση στο κοινό σου.

Και θα ξεκινήσουμε από το Gambit. Ένα ολοκαίνουργιο competitive mode που συνδυάζει στοιχεία PvP και PvE. Σε γενικές γραμμές δύο ομάδες των τεσσάρων ατόμων συναγωνίζονται σε διαφορετική αρένα για το ποια θα καλέσει και θα νικήσει πρώτη ένα high-ranked enemy που ονομάζεται Primeval. Η διαδικασία απαιτεί από εσάς να αποθηκεύσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό motes τα οποία κερδίζετε πολεμώντας κύματα εχθρών. Ταυτόχρονα λειτουργούν και σαν blockers στην αντίπαλη ομάδα καθυστερώντας την πρόοδό τους. Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να εισβάλετε στο αντίπαλο τερέν και να κάνετε healing το Primeval σκοτώνοντας τους guardians. Διαφορετικό, με εντεινόμενο ρυθμό και όσοι δεν είναι fan του ωμού PvP νομίζουμε θα το διασκεδάσουν.

Νέο υλικό έχουμε όμως και στο Crucible με την ονομασία Breakthrough. Το round-based mode είναι απλό και γρήγορο. Capture ενός σημείου που ονομάζεται Breaker και επίθεση στο vault της αντίπαλης ομάδας χακάροντάς το, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μπορεί σαν περιεχόμενο να μην είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο, διευρύνει όμως τις επιλογές μας και μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο.

Οι νέοι χάρτες, τέσσερις στον αριθμό, προσφέρουν επίσης μια ανανεωτική νότα. Το setting του Unknown space δεν θα το απολαμβάνουν πια μόνο όσοι ασχολούνται με τα Trials, αφού έχουμε την προσθήκη του Equinox map και για να θυμηθούμε τα παλιά, remake της αρένας Convergence από το πρώτο Destiny. Ο χάρτης του Gamblers ruins αποτελεί Ps4 exclusive υλικό καθώς και το strike Broodhold. Εκτός από το συγκεκριμένο, τρία νέα κάνουν την εμφάνισή τους από τα οποία έχει αφαιρεθεί το heroic playlist. Εφεξής έχουν ενισχυθεί με την επιλογή του power level που στο Forsaken έχει φτάσει το 600, ενώ το level cup είναι 50.

Αλλαγές έγιναν και στο Nightfall αφού πλέον δεν υπάρχει prestige difficulty. Αντ’ αυτού μεγάλωσε ο βαθμός δυσκολίας κάτι που θα νιώσετε στο πετσί σας. Σε αυτό το dlc μπορεί να μην έχουμε νέους πλανήτες όμως θα δούμε καινούργιες περιοχές. Το Tangle shore είναι κομμάτι του Reef και περιττό να πούμε ότι εκεί είναι μαζεμένος όλος ο καλός ο κόσμος. Πειρατές, κλέφτες, καταζητούμενοι κοινώς όλα τα αποβράσματα του γαλαξία. Κεφαλή του εγκληματικού συνδικάτου είναι ο Spider. Ένας μαυραγορίτης Fallen που εξαιτίας του θα ξαναρχίσετε τα patrols μπας και μαζέψετε κάνα extra legendary. Αυτός είναι ο vendor για τα πολυπόθητα masterwork core και δεν τα δίνει καθόλου φθηνά, κάτι που θα σας αναγκάσει να μετριάσετε τις αναβαθμίσεις του εξοπλισμού σας. Από αυτόν μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε wanted bounties και να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως κυνηγός κεφαλών.

Σε αντίθεση με το Tangle shore η endgame τοποθεσία Dreaming city προκαλεί αισθητική ευχαρίστηση αφού το οπτικό λεξιλόγιο του studio είναι εξαίσιο. Οδηγίες φασόν δεν υπάρχουν. Όσο εξερευνάτε τόσο τα μυστικά του κόσμου αρχίζουν βαθμιαία να καταλύονται. Secret vendors, portals που οδηγούν στο ascendant realm, offerings σε αγάλματα με ανταμοιβή όπλα, αποτελούν επιφανειακή ενδοσκόπηση. Η πρωτοτυπία της Bungie εδώ, είναι ότι δημιούργησε έναν κόσμο που αντιδρά στις δραστηριότητες των guardians.

Την αρχή έκανε το πρώτο fireteam που κατόρθωσε να ολοκληρώσει το νέο Raid. Ύστερα από 19 ώρες περίπου πάλης, τα μέλη του clan Redeem ξερίζωσαν την καρδιά της Riven και έθεσαν σε κίνηση τον τροχό των αλλαγών στην πατρίδα των Awoken. Εύστοχη ανανέωση αφού οι developers δεν μας έδωσαν ένα setting με την ίδια αυτονόητη ρουτίνα, αλλά έναν κόσμο με κρυμμένους υφάλους ανεβάζοντας έτσι την αξία του replayability. Το Raid όπως θα καταλάβατε από τα παραπάνω είναι φονικό. Το ελάχιστο αποδεκτό power level αντιστοιχεί σε 550 και σίγουρα θα χρειαστείτε μια καλή ομάδα (το LFG είναι ακόμη δύσκολη διαδικασία) που εκτός από skills θα έχει και υπομονή. Μεγάλο μέρος του κοινού απογοητεύτηκε λόγω του ότι θα ήθελε να είναι πιο προσβάσιμο, όμως πιστεύουμε ότι έτσι θα χανόταν η ουσία του.

Το εμβληματικό στοιχείο του Destiny που δεν είναι άλλο από τον εξοπλισμό, ήρθε ανανεωμένο τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά. Καταρχάς τα weapon slots ελευθερώθηκαν, αφού η αντιστοιχία των όπλων σε energy, kinetic και power άλλαξαν, εξαλείφοντας έτσι τους προηγούμενους περιορισμούς. Τώρα μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας ακόμα και τρία shotgun ταυτόχρονα. Τα mods δεν αφορούν το elemental damage αλλά έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια πληθώρα άλλων perks ασύγκριτα ουσιαστικότερων, προσδίδοντας στο build up του χαρακτήρα νόημα και πολυφωνία. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νέα exotics όπου βέβαια το drop rate έχει πέσει κατακόρυφα. Χρειάζεται να δουλέψεις για αυτά ώστε να προχωρήσει η σύνθεση της συλλογής σας την οποία τώρα θα κοσμούν ακόμα και τόξα.

Νέα super abilities είναι διαθέσιμα (τρία για κάθε χαρακτήρα) όπου η ενεργοποίηση τους προϋποθέτει seeds of light. Το πρώτο θα σας δοθεί μέσω του main story, η βασίλισσα Mara θα σας εξασφαλίσει ακόμη ένα όταν τη βρείτε να στρογγυλοκάθεται στο θρόνο της και όσο για το επόμενο θα χρειαστεί να πάρετε μέρος στη νέα open world δραστηριότητα Blind Well ευελπιστώντας σε ένα random drop.

Εύρος ενεργειών σας περιμένουν και στο Tower αφού με την προσθήκη του Drifter μια ακόμη σειρά αποστολών προστέθηκαν στην 'to do" λίστα σας. Επιδοκιμάζουμε τα clan bounties γιατί δίνουν το έναυσμα να ενεργοποιηθούν τα μέλη των φυλών που είχαν γίνει σκορποχώρι και είμαστε σε αναμονή για την εξέλιξη του Xur, του οποίου η χρησιμότητα έχει πέσει σε κώμα. Όσο για την Tess Everis, νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο. Γνωρίζουμε ότι επί της ουσίας είναι cosmetic vendor, αλλά ίσως είναι καιρός να εμπλουτίσει το inventory της με πιο χρήσιμα πράγματα, όπως η Yuna για παράδειγμα στην κορεάτικη έκδοση του Destiny: Guardians στις πλατφόρμες των PC.

Τέλος το Triumph system απαιτεί από εσάς να ολοκληρώσετε μια σειρά προκλήσεων που εκτός από το βαθμό δυσκολίας θα απορροφήσει και μεγάλο μέρος του χρόνου σας. Το πέρας τους σημαίνει ότι έχετε εξαντλήσει όλες τις δραστηριότητες που παρέχει ο τίτλος. Όμως πρέπει να πούμε ότι το gameplay πλήγεται από frame rate drops τα οποία είναι αισθητά κυρίως σε ομαδικές δραστηριότητες. Όταν μια περιοχή πνίγεται στις εκρήξεις ή όταν οι teammates σας κατακλύζουν το έδαφος από orbs of lights, θα παρατηρήσετε ένα κόμπιασμα, καθώς το Dualshock 4 αρχίζει και τραυλίζει... Το Boost mode δεν έχει αποτέλεσμα οπότε η Bungie θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την IGE.

IGN GreeceΗ Bungie κατοχυρώνει μυστηριώδες trademarkΑποκαλύφθηκαν τα Xbox Games With Gold για τον ΟκτώβρηDeath Stranding και η εμφάνιση του Kojima στο TGS 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
after effects, xbox games, dlc, bungie, prison, reef, guardian, fallen, house, επιρροή, hunter, pvp, συγκεκριμένο, fan, unknown, space, equinox, map, ps4, exclusive, νέα, power, cup, spider, extra, κυνηγός, city, studio, secret, raid, slots, energy, build, super, light, world, blind, random, καιρος, triumph, system, σημαίνει, frame, ige, ign, xbox, games, εμφάνιση, kojima, tgs, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αξια, Καλή Χρονιά, 600 δις, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, ign, πλανητες, after effects, tgs, καριερα, τα νεα, χαρτες, ωρα, dlc, equinox, games, guardian, hunter, map, ps4, pvp, unknown, xbox games, αισθητικη, απηχηση, απλα, ατμοσφαιρα, βρειτε, γεγονοτα, γεγονος, γινει, διαστημα, δυνατοτητα, δοθει, εδαφος, ευκαιρια, υπαρχει, εμφάνιση, εξελιξη, επιρροή, εναυσμα, ιδια, ιδιο, υπομονη, κυματα, κινηση, κυνηγός, λεξιλογιο, μπορειτε, μυστικα, νοημα, ομαδα, ουσια, πειρατες, πλατφορμες, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, τοξα, τρια, τιτλος, φθηνα, ψηφιακη, ωρες, super, blind, build, bungie, city, cup, extra, energy, exclusive, fallen, fan, frame, house, ιδιαιτερα, ige, κλεφτες, kojima, κομματι, καρδια, light, ομαδες, power, raid, reef, triumph, prison, random, studio, secret, σημαίνει, slots, space, spider, system, υλικο, world
Τυχαία Θέματα