Champions League: Το έχει ξανακάνει η Λειψία!

Ο Τσάβι Σίμονς έχει καλά και πραγματικά φωτίσει το επιθετικό παιχνίδι της Λειψίας από τότε που ήρθε ως δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ολλανδός έχει μια πολύ υγιή συνήθεια να ξυπνά στιγμές λαμπρότητας και στα μεγαλύτερα παιχνίδια – με δύο γκολ και δύο ασίστ στη φάση των ομίλων του Champions League,

ενώ μια εκπληκτική προσπάθεια εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν του χάρισε το γκολ του μήνα στην Μπουντεσλίγκα.

Δεν πρόκειται να λέμε ψέματα, θα χρειαζόταν μερικοί ηρωισμοί εκτός αυτού του κόσμου για να πετύχει μια εκτός έδρας νίκη στο Μπερναμπέου και να ανατρέψει την ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Ο Τσάβι Σίμονς είναι ο άνθρωπός και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ικανότητά του να λάμψει και στην πιο δύσκολη σκηνή…

Με 54 γκολ σε 24 αγώνες της Μπουντεσλίγκα, η Λειψία έχει κατά μέσο όρο πάνω από δύο γκολ ανά αγώνα – και δεν έχει εγκαταλείψει καθόλου αυτόν τον ρυθμό στο Champions League, σκοράροντας 13 γκολ σε έξι αγώνες της φάσης των ομίλων. Μια νέα προσθήκη το 2024 είναι ο Σέσκο που εδραιώνει τη θέση του στην επίθεση μαζί με τον Λοίς Οπέντα. Ο Σλοβένος έχει ήδη 7 γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Μπουντελίγκα, ενώ μόνο δύο παίκτες (Κέιν με 27 και Γκιρασί με 20) στο πρωτάθλημα έχουν περισσότερα από τα 17 γκολ του Βέλγου μέχρι στιγμής.

Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί αυτή η μάχη, αλλά η γενναία εμφάνιση της Λειψίας στο πρώτο παιχνίδι, που την είδε να κάνει εννέα σουτ προς την εστία της Ρεάλ, διεκδίκησε αξιοπρεπώς αποτέλεσμα. Η Λειψία δεν έχει τίποτα να χάσει πλέον στη Μαδρίτη, με όλη την προσδοκία να βγει από τη διοργάνωση. Μια ακόμη μεγαλύτερη επίδειξη αφοβίας μπορεί κάλλιστα να κρυώσει τη Ρεάλ.

Το έχει ξανακάνει. Ας αφήσουμε την ήττα στο πρώτο παιχνίδι τον Φεβρουάριο και ας ρίξουμε το μυαλό μας στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων τον Οκτώβριο του 2022. Η Λειψία προηγήθηκε με δύο γκολ νωρίς και έφυγε νικήτρια με 3-2. Έξι από την αρχική ενδεκάδα της Λειψίας εκείνο το βράδυ είναι ακόμα στο κλαμπ.

Το είδος της αυτοπεποίθησης που προέρχεται από προηγουμένως νικήσει έναν αντίπαλο φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο σκέλος. Με θετική νοοτροπία και να επιδιώξουν να πάρουν άλλη μια νίκη επί της Ρεάλ. Υπάρχει ξεκάθαρα κάτι στο ισχυρό ποδόσφαιρο της Λειψίας που βασίζεται στο πρέσινγκ που την κάνει ικανή να αναστατώσει μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στο δικό της μπάλωμα και πιστεύουμε ότι μπορούν να αψηφήσουν τις προσδοκίες για να κάνουν την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης τα επόμενα θύματά της!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, Λειψία,Champions League, leipsia