Αντσελότι: «Τι Κακά, τι Μπέλιγχαμ»!

Ο θρύλος της Μίλαν είχε «αλλάξει» τον ρόλο του επιθετικού χαφ….Ο Μπέλιγχαμ είχε τρομερό αντίκτυπο στην ισπανική πρωτεύουσα, με 20 γκολ και 8 ασίστ σε 30 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις στην πρώτη του σεζόν υπό τον Αντσελότι. Ο Άγγλος διεθνής έχει συγκριθεί με τον θρύλο της Μίλαν Κακά και ο Αντσελότι βλέπει ομοιότητες μεταξύ τους.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά», παραδέχτηκε ο Ιταλός. Όταν η Μίλαν υποδέχτηκε τον Κάκα το 2003, ο Αντσελότι είπε

ότι οι Ροσονέρι είχαν υπογράψει τον «παίκτη του μέλλοντος. Πιστεύω ότι το παιχνίδι έχει αλλάξει από τον Κακά και επίσης τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που παίζουν σε αυτή τη θέση. Τα επιθετικά χαφ είναι σωματικά πιο ισχυρά από ό,τι πριν από 20 χρόνια, όταν αυτοί οι παίκτες είχαν περισσότερο ταλέντο παρά δύναμη. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτοί οι παίκτες έχουν εξελιχθεί».

Ο Κακά σημείωσε 104 γκολ σε 307 αγώνες στο Μιλάνο κατακτώντας τίτλο Serie A, Champions League και την Χρυσή Μπάλα. Σκόραρε 95 φορές σε 270 παιχνίδια της Μίλαν υπό τις οδηγίες του Αντσελότι στο Σαν Σίρο. Ο Βραζιλιάνος αποσύρθηκε το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα