Bad Times at the El Royale Review

Το ξενοδοχείο των επιλογών.

Ο σκηνοθέτης του "Cabin in the Woods", Drew Goddard, μας ταξιδεύει αυτήν τη φορά στο απομονωμένο κι έρημο ξενοδοχείο "El Royale", όταν σε μια απροσδόκητα πιο γεμάτη μέρα του, η μοίρα επτά ανθρώπων μπλέκεται με τα μυστικά του ξενοδοχείου, αλλά και των ίδιων, κι όλα στραβώνουν ανεπανόρθωτα.

Η επιτυχία της ιστορίας της ταινίας έρχεται από το γεγονός πως, όπως ο θεατής δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε αυτό το ιδιαίτερο ξενοδοχείο, έτσι δεν γνωρίζουν και οι επισκέπτες του, που κατά κύριο λόγο είναι απλά περαστικοί. Οι ζωές τους αρχίζουν και

περιπλέκονται όταν ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα, που βγάζουν τα σχέδιά τους εκτός δρόμου. H ταινία, που φέρει συστατικά μια ταραντινίζουσας αφήγησης αλλά σε μια πιο blockbuster-ική μορφή, χωρίζεται σε κεφάλαια παρουσιάζοντας την ιστορία σε ξενοδοχείο και μη, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, κάθε φορά αποκαλύπτοντας κι ένα διαφορετικό στοιχείο, μέχρι να ολοκληρωθεί το παζλ για θεατές και ήρωες. Οι μεγάλες συνεχόμενες λήψεις στους χώρους του ξενοδοχείου, η φωτογραφία και ο χρωματισμός σε μυούν στον χώρο σαν να περπατάς εσύ τους διαδρόμους, σαν να ακούς live τη μουσική της εποχής, σαν να ζεις κι εσύ σε αυτό το μαγευτικό, πανέμορφο αλλά περίεργο ξενοδοχείο.

Ο χωρισμός της ιστορίας σε κεφάλαια και η απόφαση να παρουσιαστούν, γνωστά και μη, γεγονότα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του cast να λάμψουν ανεξαιρέτως, να γνωρίσεις το ποιόν των χαρακτήρων, μέχρι και να τους συμπαθήσεις λίγο, ανεξαρτήτως του ποιοι είναι. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για τον Jon Hamm, που διαχειρίζεται έναν –εποχιακά- γνωστό γι' αυτόν χαρακτήρα και για ακόμη μια φορά, μας μαγεύει με το στυλ και τη γοητεία της εποχής. Αναλόγως, ο Jeff Bridges βγάζει όλο το μεγαλείο του σε έναν ήσυχο, συναισθηματικό αλλά και ύπουλο χαρακτήρα, πιθανότατα όπως δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να πετύχει αυτόν τον συνδυασμό του καλού "παππού", αλλά σκληροτράχυλου ανθρώπου. Η Dakota Johnson μας δίνει μια αδιάφορη για τον κόσμο χίπισσα, που δεν θα φοβηθεί να πολεμήσει για τον εαυτό της, στοιχειωμένη όμως από το παρελθόν της. Τελευταίος στο μεγάλο cast έρχεται ο Chris Hesmworth, που είναι και ο πιο αδύναμος κρίκος, κυρίως γιατί είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που δεν σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσεις από την αρχή. Παρ' ολα αυτά, ο ηθοποιός καταφέρνει να ξεκολλήσει από πάνω του τον Thor και να εναρμονιστεί με τον κακό της ταινίας μας, ακόμα κι αν δεν βγάζει πάντα τη βαρύτητα που απαιτούσε ο χαρακτήρας.

H συμπλήρωση της ομάδας γίνεται από τα δύο πιο νέα άτομα του cast, τους Lewis Pullman και Cynthia Erivo, τα οποία όμως είναι αυτά που ξεχωρίζουν περισσότερο. Ο Pullman υποδύεται έναν εμφανισιακά αγαθό ρεσεψιονιστ, που μέχρι το τέλος της ταινίας έχει μεταμορφωθεί σε έναν τελείως διαφορετικό άνθρωπο. O Pullman αλλάζει την γνώμη του θεατή από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, ξεκινώντας από αδιαφορία προς τον χαρακτήρα και μετατρέποντας την σε περιέργεια και συμπάθεια, επισκιάζοντας μάλιστα προς το τέλος όλους τους υπόλοιπους. Η Erivo από την άλλη κρατάει προσγειωμένη την ιστορία. Δεν είναι τόσο εξωστρεφής όσο άλλοι, είναι απλώς μια περαστική που προσπαθεί να φτιάξει την ζωή της και αντιπροσωπεύει τον πιο απλό πολίτη, που μπλέκει σε μια άσχημη κατάσταση. Η Erivo μπορεί να δίνει μια ήρεμη, ήπια ερμηνεία αλλά εκεί που έχει σημασία, χωρίς φανφάρες και υπερβολές, είναι αυτή που θα ακουστεί περισσότερο.

IGN GreeceH Nicole Kidman μεταμορφώνεται στο πρώτο trailer του "Destroyer"Ταινία βασισμένη σε δίσκο του Bob Dylan θα φέρει ο σκηνοθέτης του "Call Me By Your Name"Shoplifters/Κλέφτες Καταστημάτων: Το trailer της ταινίας που κέρδισε στις Κάννες (Υποτιτλισμένο)

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα