9 μποφόρ στα πελάγη – Απαγορευτικό απόπλου για Ραφήνα και Λαύριο

Προβλήματα έχει προκαλέσει σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο το κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή.

Η εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων έκλεισε λόγω κατολισθήσεων ενώ δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι σε Κέρκυρα, Πρέβεζα, Παξούς και Ζαγόρι.

Κλειστοί δρόμοι από την κακοκαιρία σε Δυτική Ελλάδα
και Ήπειρο

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη μέρα τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ τα συμβατικά εκτελούν πλόες κατά την κρίση του πλοιάρχου.

Απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστό, επίσης, είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Καβάλα-Πρίνος και Κεραμωτή-Θάσος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα λιμάνια της χώρας καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα