Σεμίραμις Παληού: Συμφωνία με διπλάσια ναύλα για bulker της Diana Shipping

Στην ναύλωση ενός εκ των φορτηγών πλοίων της προχώρησε η ναυτιλιακή Diana Shipping συμφερόντων της οικογένειας Παληού, πετυχαίνοντας διπλάσια τιμή σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία, εξέλιξη που αποτυπώνει τη βελτίωση της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμφώνησε με την Classic Maritime την ναύλωση του bulker newcastlemax, Philadelphia, χωρητικότητας 206,040 dwt,

κατασκευής 2012.

Τα ακαθάριστα ημερήσια ναύλα ορίστηκαν σε 28.500 δολάρια μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για χρονική περίοδο το λιγότερο μέχρι την 1η Μαρτίου 2022, με ανώτατο όριο την 1η Μαΐου 2022.

Η ναύλωση ξεκίνησε την Πέμπτη 22 Απριλίου, ενώ το Philadelphia ήταν πριν ναυλωμένο στην BHP Billiton Freight Singapore με ακαθάριστα ημερήσια ναύλα 14.500 δολάρια μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους.

Η νέα συμφωνία αναμένεται να αποφέρει στην Diana Shipping έσοδα το λιγότερο 8,81 εκατ. δολάρια.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η CEO της εταιρείας, Σεμίραμις Παληού, σχολίασε: «Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Philadelphia πέτυχε τα υψηλότερα ναύλα από τότε που το παραλάβαμε το 2012, αντανακλώντας πόσο ισχυρή είναι η αγορά ξηρού φορτίου αυτή την περίοδο».

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου Naias, ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται από 36 φορτηγά πλοία (4 Newcastlemax, 12 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 10 Panamax).

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαρτίου, τα ηνία της ναυτιλιακής έχει αναλάβει η Σεμίραμις Παληού, κόρη του Συμεών Παληού και ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος παραμένει στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου.

Διαβάστε ακόμα:

Σεμίραμις Παληού: Αύξηση των τιμών στη second hand αγορά δείχνει η πώληση bulker της Diana Shipping

Η Σεμίραμις Παληού στο τιμόνι της Diana Shipping 

Σεμίραμις Παληού: Αύξηση των τιμών στη second hand αγορά δείχνει η πώληση ενός bulker της Diana Shipping

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα