Εκτίναξη για χρυσό και ασήμι με το βλέμμα στραμμένο στην ομιλία Πάουελ

10:54 3/4/2024 - Πηγή: Mononews

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε νέο ρεκόρ και το ασήμι βρέθηκε σε υψηλό διετίας, καθώς δύο αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι εξακολουθούν να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2024.

Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, την

Τετάρτη.

O χρυσός σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό, πάνω από τα 2.288 δολάρια ανά ουγγιά και στη συνέχεια σημείωσε μικρές διακυμάνσεις, ενώ το ασήμι ξεπέρασε τα 26 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, και η ομόλογός της στο Κλίβελαντ, Loretta Mester – και οι δύο με δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις φέτος – δήλωσαν ότι πιθανότατα θα υπάρξουν τρεις μειώσεις κατά τη διάρκεια του 2024, αν και δεν υπάρχει βιασύνη.

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε νέο ρεκόρ και το ασήμι βρέθηκε σε υψηλό διετίας

Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 11% φέτος, καταγράφοντας αλλεπάλληλα ρεκόρ, εν μέσω προσδοκιών ότι τα χαμηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ βρίσκονται στον ορίζοντα. Ωστόσο, τα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή έχουν δημιουργήσει κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τον πιθανό χρόνο των μειώσεων από την Fed.

Ο Πρόεδρος της Fed, Powell, έχει προγραμματίσει να μιλήσει αργότερα την Τετάρτη, δίνοντας πιθανώς νέα στοιχεία για τις προοπτικές της πολιτικής του.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες έχουν επίσης δώσει ώθηση στον χρυσό φέτος, με την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή να τονώνει την ελκυστικότητά του ως επενδυτικό καταφύγιο.

Η spot τιμή του χρυσού ενισχύονταν νωρίτερα κατά 0,2%, στα 2.284,86 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ έφτασε προηγουμένως και στα 2.288,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι σκαρφάλωσε στα 26,5567 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022. Η πλατίνα και το παλλάδιο κινήθηκαν επίσης ανοδικά.

Σύμφωνα με την Suki Cooper, αναλύτρια της Standard Chartered Plc, η απουσία νέου καταλύτη ικανού να ωθήσει την τιμή του μετάλλου προς τα πάνω «αυξάνει την πιθανότητα για μεταβλητότητα στις τιμές και ευπάθεια σε διορθώσεις».

Διαβάστε ακόμη:

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προ τις Ευρωεκλογές, μειώνει τη διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΑΛΦΑ και ΕΤΕ

Πώς η Λαζαράκου οδηγήθηκε στο λουκέτο της Prelium – Ετοιμάζονται αγωγές

Keywords
Αναζητήσεις
ektinaxi-gia-chryso-kai-asimi-me-to-vlemma-strammeno-stin-omilia-paouel.htm
Τυχαία Θέματα