Χρηματιστήριο: Έσπασε το αρνητικό σερί με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Τέρνα Ενεργειακή

Τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί έβαλε το Χρηματιστήριο Αθηνών, περνώντας μάλιστα πάνω από τις 635 μονάδες.

Με τις διεθνείς αγορές να συνεχίζουν για μία ακόμα ημέρα να κινούνται στην πλειονότητά τους σε θετικό έδαφος την Τετάρτη, και τα νέα από το μέτωπο της πανδημία να παρουσιάζουν μια συγκράτηση, χωρίς να επιβεβαιώνεται μέχρι τώρα ο φόβος για εκθετική αύξηση μέσα στον Αύγουστο, οι αγοραστές κατάφεραν να βρουν κάποια θετικά στοιχεί

που τους βοήθησαν, ειδικά προς το τέλος της συνεδρίασης, να ενισχύσουν τα κέρδη της ημέρας. Από την άλλη, η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά και η απουσία ξένου ενδιαφέροντος, προς το παρόν, για την ελληνική αγορά, κρατά εγκλοβισμένο τον δείκτη σε συγκεκριμένα όρια μεταξύ των 620 και των 650 μονάδων, καθ΄όλο το καλοκαίρι.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,03% στις 635,84 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 29,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,2 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,96%, στις 1.523,25 μονάδες, ενώ σημαντική ήταν η στήριξη των τραπεζών, με τον σχετικό δείκτη να κλείνει με άνοδο 1,40% στις 329,72 μονάδες.

Το μεγαλύτερο στήριγμα έδωσε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία έκλεισε στο +4,42%, στον απόηχο της επιτυχίας του placement που πραγματοποίησε η εισηγμένη, μέσω του οποίου τοποθετήθηκαν στην εταιρεία, για πρώτη φορά, τέσσερα ακόμη διεθνή funds, ενισχύοντας τη συμμετοχή των θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των ΔΕΗ (+2,83%), Alpha Bank (+2,53%), ΕΥΔΑΠ (+2,29%),  Μυτιληναίος (2,25%) και Εθνική (2,25%), ενώ ακολούθησαν ΓΕΚ Τέρνα (+1,86%), ΕΛΠΕ (1,74%), ΕΧΑΕ (1,40%) και Βιοχάλκο (1,33%). Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Titan, Motor Oil, Eurobank, ΟΤΕ, Σαράντης, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Aegean και Coca Cola.

Αντίθετα με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Πειραιώς και Φουρλής, ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισε το +7,36% της ΚΕΚΡΟΨ, ενώ στον αντίποδα η Space Hellas υποχώρησε κατά -8,12%.

Keywords
Τυχαία Θέματα