Wall Street: Με μικτά πρόσημα το άνοιγμα την Τετάρτη, περιμένοντας τις αυριανές δηλώσεις Πάουελ

Με μικτά πρόσημα, όπως και στο κλείσιμο της Τρίτης, άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τον S&P 500 και Nasdaq να κινούνται σε έδαφος νέων ιστορικών υψηλών, ενώ ο Dow Jones υποχωρεί.

Ειδικότερα, περίπου 40 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο  Dow  Jones υποχωρεί στις 28.225,01 μονάδες με απώλειες -0,08%.  Αντίθετα ο S&P 500 ενισχύεται στις  3.450,48 μονάδες με άνοδο 0,20% ενώ ο  Nasdaq στις  11.527,49 μονάδες

με κέρδη 0,53%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ, αύριο Πέμπτη σχετικά με την αναθεώρηση του πλαισίου νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει μια νέα στρατηγική για τον πληθωρισμό. Παράλληλα, η Fed θέλει να ενισχύει τη δέσμευσή της για την πλήρη απασχόληση, καθώς το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ κυμαίνεται τώρα στο 10,2%, χαμηλότερο δηλαδή από το 14,7% του Απριλίου, αλλά σημαντικά ψηλότερο από το 3,5%, προ πανδημίας. Οι επενδυτές αναμένουν το ενδεχόμενο επιπρόσθετης δράσης της Fed όσον αφορά τη νομισματική τόνωση, ειδικά εάν ο Λευκός Οίκος και οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου παραμείνουν σε αδιέξοδο για ένα νέο πακέτο βοήθειας για τον κορονοϊό.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει δύσκολη ωστόσο οι νέες περιπτώσεις κρουσμάτων πέφτουν σταδιακά.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο κατέγραψαν τον Ιούλιο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 11,2% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα