Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Aegean, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, Eurobank, Motor Oil, ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ – Ποιες μετοχές θα πάνε πάνω

00:02 4/4/2022 - Πηγή: Mononews

Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 01-04-22

Γενικός Δείκτης

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 843 μονάδων (κλείσιμο).

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

Την περασμένη εβδομάδα ο ΓΔ παρέμεινε ψηλότερα των 879 μονάδων χωρίς όμως να καταφέρει να υπερβεί την πίεση των SMA50-SMA200 που φαίνεται ισχυρή και ικανή να εμποδίσει το δείκτη να κινηθεί ψηλότερα.

Για να υπάρξει ανοδική συνέχεια προϋπόθεση είναι η υπέρβαση των SMA50-200 ενώ επιβαρύνει αρκετά την τεχνική εικόνα η αντιστροφή

της βραχυπρόθεσμης τάσης.

ΔΤΡ

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 605 μονάδων (κλείσιμο).

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

Εξακολουθεί ο τραπεζικός δείκτης να βρίσκεται υπό την πίεση του SMA50 παρότι ολόκληρη σχεδόν την εβδομάδα προσπάθησε την υπέρβασή του ώστε να δημιουργήσει συνθήκες για συνέχεια της ανόδου προς τις 745 μονάδες.

Για να υπάρξει ανοδική συνέχεια αρκεί η απλή υπέρβαση του SMA50 και φυσικά η παραμονή της τιμής του τραπεζικού δείκτη ψηλότερα από αυτόν.

ΑΛΦΑ

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση του 1,06€ (κλείσιμο).

Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση που ολοκληρώθηκε με αποτυχημένη προσπάθεια υπέρβασης του SMA200 αφού η πίεση που άσκησε στη μετοχή αποδείχθηκε ισχυρότερη της ανοδικής της δυναμικής.

Για την επόμενη εβδομάδα προϋπόθεση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια είναι η υπέρβαση του SMA200 και στη συνέχεια η σταθεροποίηση ψηλότερα από αυτόν προκειμένου να εκδηλωθεί προσπάθεια για υπέρβαση της αντίστασης στα 1,18€. Επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας με οπισθοχώρηση της τιμής χαμηλότερα των 1,08€ και αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

ΑΡΑΙΓ

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 5,04€ (κλείσιμο).

Η μεσοπρόθεσμη τάση μετά την υπέρβαση του SMA50 είναι ανοδική.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση που ολοκληρώθηκε με διαδοχικές επιτυχημένες προσπάθειες υπέρβασης των SMA200 και SMA50 καθώς και του επιπέδου των 5,48€ γεγονός που έφερε την τιμή να αντιμετωπίζει την πίεση της αντίστασης στα 5,80€.

Για την επόμενη εβδομάδα προϋπόθεση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια είναι η υπέρβαση της αντίστασης στα 5,80€ και στη συνέχεια η σταθεροποίηση ψηλότερα από αυτή. Επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας με οπισθοχώρηση της τιμής χαμηλότερα του SMA50.

ΔΕΗ

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική. Αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 7,80€ (κλείσιμο)

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση χωρίς όμως να πετύχει την υπέρβαση των 7,80€ και να σηματοδοτήσει το τέλος της διόρθωσης. Όσο η μετοχή κινείται υποτονικά τόσο αυξάνεται η καθοδική πίεση με τις αντιστάσεις να ενισχύονται. Στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει την πίεση της αντίστασης στα 7,98€ και του SMA50.

Για την επόμενη εβδομάδα προϋπόθεση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια είναι αρχικά η αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική όμως ουσιαστικό βήμα θα είναι η υπέρβαση των 7,98€ και του SMA50. Επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας με επίτευξη νέου χαμηλού (

Keywords
Τυχαία Θέματα