Bitcoin: Σε ιστορικό υψηλό η κεφαλαιοποίηση του – Στα 1,35 τρισ. δολάρια

09:07 5/3/2024 - Πηγή: Mononews

Η τιμή του Bitcoin βρίσκεται μια ανάσα από υψηλό όλων των εποχών και οι πιστοί των κρυπτονομισμάτων προετοιμάζονται για ένα επίπεδο που δεν έχουν ξαναδεί. Αλλά σε όρους κεφαλαιοποίησης, το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα σημείωσε νέο ρεκόρ.

Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έφτασε τα 1,35 τρισεκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το φράγμα των 1,28 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Νοεμβρίου του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Αυτός ήταν ο μήνας που το κρυπτονομίσμα εκτινάχθηκε στα 68.991,85 δολάρια, στο απόγειο της ανοδικής του κούρσας, την εποχή της πανδημίας.

Η

προσφορά του Bitcoin έχει αυξηθεί από τότε, οδηγώντας την κεφαλαιοποίησή του σε νέο έδαφος εν μέσω του τελευταίου ράλι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1% στα 66.928 δολάρια, ενώ νωρίτερα έφτασε μέχρι τα 68.804 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin εκτινάχθηκε σε ιστορικό υψηλό

Ιστορικά, η κεφαλαιοποίηση ρεκόρ «ήταν το πιο αξιόπιστο σήμα ότι ξεκινά μια νέα φάση της τρέχουσας αγοράς», δήλωσε ο David Lawant, επικεφαλής ανάλυσης στην FalconX.

Η ζήτηση από νέα αμερικανικά Bitcoin spot ETF, καθώς και η επικείμενη μείωση της αύξησης της προσφοράς του διακριτικού κατά 50%, το λεγόμενο halving, έχουν τροφοδοτήσει τα πρόσφατα κέρδη.

Τα ETF από εταιρείες όπως η BlackRock και η Fidelity Investments έχουν προσελκύσει καθαρές εισροές άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της διαπραγμάτευσης του, στις 11 Ιανουαρίου.

Η κερδοσκοπική ζέση έχει επιστρέψει ευρύτερα στην αγορά crypto, από τα στοιχήματα με μεγάλη μόχλευση σε αγορές παραγώγων έως τις διψήφιες ενδοσυνεδριακές ανόδους στα meme κρυπτονομίσματα.

Αυτό υποδηλώνει ότι η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι δυνητικά ευάλωτη σε αντιστροφή της τάσης, εάν οι ροές των ETF αρχίσουν να μετριάζονται και η αισιοδοξία μειωθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Πάρτι για τους «ταύρους» του Bitcoin – Μία ανάσα από το ιστορικό υψηλό του 2021 (upd)

Ειδική ομάδα για τον έλεγχο και τη φορολόγηση κρυπτονομισμάτων

Sam Bankman-Fried: Ποινή έως 6,5 χρόνια προτείνουν οι δικηγόροι για την απάτη της FTX

Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-se-istoriko-ypsilo-i-kefalaiopoiisi-tou--sta-135-tris-dolaria.htm
Τυχαία Θέματα
Bitcoin,135