Βρετανία. Παραμένει εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα. Στο πορτοκαλί μετακινείται η Πορτογαλία- Έντονες οι αντιδράσεις

Εκτός της «πράσινης λίστας» Covid-19 της Μεγάλης Βρετανίας παραμένει και επίσημα η Ελλάδα. Έθεσε ακόμη επτά χώρες στην «κόκκινη λίστα», ενώ δεν έβαλε καμία χώρα ή περιοχή στο «πράσινο». Ακόμη έβαλε εκτός και την Πορτογαλία γεγονός που σημαίνει 10 ημέρες καραντίνα και δύο PCR τεστ για ταξιδιώτες.

Για τις χώρες που είναι στην πορτοκαλί λίστα(όπως η Ελλάδα) απαιτείται έλεγχος

για Covid-19 πριν την αναχώρηση για Βρετανία και δεκαήμερη καραντίνα κατά την οποία υπάρχει η υποχρέωση για την διεξαγωγή δύο τεστ, ενώ για τις χώρες που είναι στην κόκκινη λίστα, πέραν των τεστ, υπάρχει η υποχρέωση για 10ημερη καραντίνα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο.

Η Πορτογαλία ήταν από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να μπουν στην πράσινη λίστα, με αποτέλεσμα αρκετοί Βρετανοί να σπεύσουν να κλείσουν τουριστικά πακέτα. Από την Τρίτη, όσοι επιστρέφουν από την Πορτογαλία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να περάσουν 10 ημέρες σε καραντίνα και να κάνουν με δικά τους έξοδα δύο PCR τεστ κορωνοϊού.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία της EasyJet με τον εκτελεστικό διευθυντή να υποστηρίζει ότι η τελευταία ανανέωση στις ταξιδιωτικές λίστες «δεν έχει κανένα νόημα». Μάλιστα έκανε λόγο για σοκαριστική απόφαση να βγει η Πορτογαλία από τους ασφαλείς προορισμούς.  Η εταιρεία τόνισε ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς καθιστά αδύνατο για τους αερομεταφορείς να σχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε στον Βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα: «Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει, επιτρέποντας παράλληλα τα ταξίδια, όπου αυτό είναι ασφαλές. Πρέπει να ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα

Άλλες επτά χώρες μπήκαν στην «κόκκινη λίστα». Πρόκειται για την Αίγυπτο, τη Σρι Λάνκα, την Κόστα Ρίκα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν, Τρινιντάντ και Τομπάγκο και το Αφγανιστάν.

Πάντως, χθες ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό να απομακρύνει χώρες από την πράσινη λίστα, εάν κριθεί αναγκαίο.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Βρετανία. Παραμένει εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα. Στο πορτοκαλί μετακινείται η Πορτογαλία- Έντονες οι αντιδράσεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα