Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τα Θεοφάνια. Περιπολίες έξω από ναούς και ηχητικά μηνύματα από την αστυνομία

Απόψε το βράδυ στη μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ θα κλειδώσει ο σχεδιασμός για την αποτροπή συναθροίσεων σε εκκλησίες ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανίων.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα υπάρχουν συχνές περιπολίες σε σημεία όπου υπάρχουν ιεροί ναοί, ηχητικά μηνύματα από την Αστυνομία και συστάσεις στους πιστούς ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  δεν προβλέπεται έλεγχος των αστυνομικών μέσα σε εκκλησίες καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παρακινδυνευμένο. Με δεδομένο ότι στην Αττική υπάρχουν σχεδόν

5.000 ναοί και συνολικά σε όλη την Ελλάδα περίπου 14.000, έχει γίνει μια χαρτογράφηση κεντρικών εκκλησιών όπου υπάρχει πιθανότητα να συγκεντρωθεί πλήθος πιστών και αυτές θα επιτηρούνται διακριτικά.

«Η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών», τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Ο σεισμός που κατέστρεψε τα 3/4 της Χίου. Σκότωσε πάνω από 3.000 άτομα και ο αριθμός των αστέγων ξεπέρασε τις 25.000

The post Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τα Θεοφάνια. Περιπολίες έξω από ναούς και ηχητικά μηνύματα από την αστυνομία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα