Φυλάκιση σε ιερομόναχο που λειτούργησε σε εκκλησία με πιστούς στη Λάρισα. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Πρόστιμα και σε 20 πιστούς. Οι άλλοι διέφυγαν

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα σε ιερομόναχο που τέλεσε παράνομα θεία λειτουργία με παρουσία πιστών.

Το Αυτόφωρο Δικαστήριο Λάρισας επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα στον ιερομόναχο από το Βόλο, ο οποίος την Κυριακή 3 Ιανουαρίου παραβίασε τα υγειονομικά μέτρα και τέλεσε λειτουργία με παρουσία 40 περίπου πιστών. Μεταξύ αυτών και παδιά. Η Λειτουργία έγινε στο Μοναστήρι των παλαιοημερολογητών της Αγίας Παρασκευής.

«Το σώμα θέλει τροφή, το ίδιο και η ψυχή», δήλωσε η μοναχή του μοναστηριού στη Λάρισα,

Αρσενία, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την παρουσία περισσότερων από 40 πιστών στην λειτουργία της Κυριακής.

Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο εν λόγω μοναστήρι, συνέλαβαν τον π. Θεωνά, αφού επέτρεψε την είσοδο των πιστών στο χώρο και του επέβαλλαν διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Πρόστιμο επιβλήθηκε και σε 20 πιστούς ενώ φέρεται πως αρκετοί ακόμη κατάφεραν και διέφυγαν από το σημείο, αποφεύγοντας την επιβολή του προστίμου.

Aντλήθηκαν πληροφορίες από: larissanet.gr

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Αθανάσιος Διάκος, ο μάρτυρας του ’21 που λέγεται ότι έγινε κλέφτης γιατί ένας τούρκος πασάς τον πρόσβαλε ανήθικα. Δείτε το χωριό που έχει το όνομά του (drone

The post Φυλάκιση σε ιερομόναχο που λειτούργησε σε εκκλησία με πιστούς στη Λάρισα. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Πρόστιμα και σε 20 πιστούς. Οι άλλοι διέφυγαν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα