Τα πρώτα ονόματα υπουργών στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι δείχνει η μάχη του σταυρού. Ποιοι εκλέγονται

Νέα και παλιά πρόσωπα θα έχει το νέο υπουργικό Συμβούλιο που θα ανακοινώσει την Δευτέρα ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019. Τα βασικά ονόματα του νέου Υπουργικού Συμβουλίου που ακούγονται είναι:

Υπουργείο Οικονομικών: Χρήστος Σταϊκούρας
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών: Στέλιος Πέτσας (ΓΛΚ)
Υπουργείο Ανάπτυξης: Αδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Κωστής Χατζηδάκης
Υπουργείο Εσωτερικών: Τάκης Θεδωρικάκος
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

: Κυριάκος Πιερρακάκης
Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Αμυνας: Βασίλης Κικίλιας
Υπουργείο Παιδείας: Νίκη Κεραμέως
Υπουργείο Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης
Υπουργείο Υγείας: Κώστας Τσιάρας
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Κώστας Αχ. Καραμανλής
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Υπουργείο Ναυτιλίας: Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης ή Γιάννης Πλακιωτάκης
Υπουργείο Τουρισμού: Ολγα Κεφαλογιάννη

Για τις θέσεις των υφυπουργών ακούγονται τα ονόματα των Σοφίας Ζαχαράκη, Βασίλη Οικονόμου, Κώστα Βλάσση, Δόμνας Μιχαϊλίδου, Χάρη Θεοχάρη, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κοντοζαμάνης (υφυπουργός Υγείας). Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ακούγεται ως υφυπουργός ο Αλκιβιάδης Στεφανής, πρώην αρχηγός ΓΕΣ.
Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής. Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ στη Βουλή.

Η μάχη του σταυρού

Στην Α’ Αθηνών η Νέα Δημοκρατία με ενσωματωμένο το 69,13% των εκλογικών τμημάτων φαίνεται να λαμβάνει έξι έδρες. Στη μάχη του σταυρού προηγείται η Ολγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Αγγελος Συρίγος, ο Θανάσης Πλεύρης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει 4 έδρες. Το προβάδισμα έχει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, και ακολουθούν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει μία έδρα. Το προβάδισμα φαίνεται ότι το έχει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπύρος Καρανικόλας. Το ΚΚΕ παίρνει επίσης μία έδρα. Τη συγκεκριμένη έδρα φαίνεται ότι καταλαμβάνει η Λιάνα Κανέλλη και ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός. Η Ελληνική Λύση καταλαμβάνει μία έδρα με τον Βασίλη Γραμμένο. Τέλος το ΜέΡΑ25 καταλαμβάνει μία έδρα με την Αγγελική Αδαμοπούλου.

Β’ Αθηνών

Βόρειος Τομέας: Η Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα λαμβάνει επτά έδρες. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πρώτος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακολουθούν η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι καταλαμβάνει 4 έδρες. Πρώτος είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεύτερος ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Το ΚΚΕ λαμβάνει μία έδρα με τον Θανάση Παφίλη. Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει, επίσης, μία έδρα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το ΜέΡΑ25 παίρνει μία έδρα με τον Κλεώνα Γρηγοριάδη. Επίσης μία έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση με την Αναστασία Αλεξοπούλου.

Δυτικός Τομέας
Στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές. Το προβάδισμα έχουν κατά σειρά ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Χαρά Καφαντάρη και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τρεις βουλευτές. Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Το ΚΚΕ παίρνει μία έδρα με τον ΓΓ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει μία έδρα για την οποία δίνουν μάχη η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Το ΜέΡΑ25 λαμβάνει μία έδρα με τον Κρίτωνα Αρσένη. Τέλος η Ελληνική Λύση λαμβάνει μία έδρα την οποία παίρνει η Μαρία Αθανασίου.

Νότιος Τομέας 
Στον Νότιο Τομέα η Νέα Δημοκρατία έχει 7 έδρες. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας και στη δεύτερη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ακολουθούν ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Άννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 6 έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Γιάννης Μπαλάφας, η Ραλλία Χριστίδου και ο Νίκος Ξυδάκης. Το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές. Ο Χρήστος Κατσώτης και η Κανέλλα Γεωργοπούλου. Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει μία έδρα με την Επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Το ΜέΡΑ25 επίσης λαμβάνει μία έδρα με τη Σοφία Σακοράφα. Τέλος η τελευταία έδρα πάει στην Ελληνική Λύση. Τη συγκεκριμένη έδρα λαμβάνει ο Δημήτρης Βαγενάς.

Οι πρώτοι στον Πειραιά

Στην Α’ Πειραιώς η ΝΔ κερδίζει τέσσερις έδρες και αυτή τη στιγμή μπροστά είναι οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος. Η Νόνη Δούνια βρίσκεται σε απόσταση 400 ψήφων, με την ενσωμάτωση των σταυρών να έχει φτάσει στο 74%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μέχρι στιγμής μία έδρα στην Α’ Πειραιώς, την οποία καταλαμβάνει ο Θοδωρής Δρίτσας. Εκτός βουλής μένουν η Μαρία Ρεπούση και η Γεωργία Γεννιά.

Στη Β’ Πειραιώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, που αυτή τη στιγμή είναι η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Τρύφων Αλεξιάδης. Από τη ΝΔ, που κερδίζει δύο έδρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει την εν λόγω περιφέρεια (άγνωστο αν θα την επιλέξει ως εκλόγιμη) και ακολουθούν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Τραγάκης.

Σταυροί σε Ανατολική Αττική

Η ΝΔ εκλέγει τέσσερις βουλευτές στην Ανατολική Αττική. Για την ώρα προηγούνται οι Γ. Μαρτίνου, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τρεις έδρες. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Αλ. Τσίπρας, ενώ στη μάχη του σταυρού προηγούνται οι Χρ. Σπίρτζης και Ν. Αθανασίου.

Δύο έδρες βγάζει η ΝΔ στη Δυτική Αττική, με τους Θ. Μπούρα, Ε. Λιάκο, Γ. Κώτσηρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα πάρει μια έδρα που θα πάει στον Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Μάχη Πολάκη – Σταθάκη

Μάχη στήθος με στήθος φαίνεται δίνουν οι Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης για την μία έδρα στα Χανιά. Με την ενσωμάτωση στο 72,09%, ο Παύλος Πολάκης λαμβάνει 4.567 ψήφους και ο Γιώργος Σταθάκης 4.017 ενώ σε αρκετή απόσταση βρίσκεται η Βάλια Βαγιωνάκη με 2.025 ψήφους

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών, η ΝΔ εκλέγει πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργο Γεραπετρίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Ταραντίλη. Εκτός μένει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές από το Επικρατείας: οι Βασίλης Βασιλικός, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης. Εκτός μένει η Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Αικατερίνη.

Από το ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο Γιώργος Καμίνης, από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ έδρα φαίνεται να λαμβάνει (προς το παρόν) και η Ελληνική Λύση με τον Βασίλειο Βιλιάρδο.

The post Τα πρώτα ονόματα υπουργών στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι δείχνει η μάχη του σταυρού. Ποιοι εκλέγονται appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
σταυροι, νεα κυβερνηση, ονοματα, δειχνει, κυβερνηση, κυριακου, μηχανη του χρονου, υφυπουργός υγείας, νεα δημοκρατια, κωνσταντίνος μπογδάνος, αδωνις γεωργιαδης, Γιαννης Ραγκουσης, εν λόγω, νέα, αδωνις, ολγα, ΓΕΣ, βουλη, αθηνα, συριζα, ΚΚΕ, κανελλη, λύση, χατζηδακης, δραγασάκης, καρχιμάκης, ξυδάκης, ραγκουσης, τσιπρας, πικραμμενος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, κικιλιας, καμινης, κακλαμανης, σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, γιαννης κεφαλογιαννης, υπουργειο δικαιοσυνης, θανασης γιαννακοπουλος, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, νεος παπας, αγγελικη, η ζωη, δραγασάκης, αλεκα παπαρηγα, ρεπουση, μπογδανος, κωνσταντίνος μπογδάνος, αποτελεσματα, βουλευτες, λιακο, νεος πρωθυπουργος, δημοκρατια, εδρα, μηχανη του χρονου, πειραιως, ωρα, αδωνις, αικατερινη, αλκιβιαδης, αννα, αττικη, βλαχος, βοριδης, βρισκεται, γεωργια, δευτερα, δριτσας, δυτικη αττικη, δυτικη, εν λόγω, εξι, επτα, εσωτερικων, ευκλειδης, ζαχαριαδης, ζωη, υφυπουργος, θοδωρης, καρχιμάκης, λύση, λιανα κανελλη, μητσοτακης, μαρια, νικη, νικητας, ξυδάκης, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ορκωμοσια, πλευρης, ραλλια, σακοραφα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σοφια, φωφη, φωφη γεννηματα, χρηστος, χαρα, κωνσταντινος, δημητρης, υπουργειο, κωστας, μπαλαφας, μπροστα, παυλος, σπυρος, θανασης, θεοχαρης, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα