Τσίπρας από Ζάππειο: «Θα σεβαστώ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν θα αρνηθώ να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση «

Δηλώσεις απ΄το Ζάππειο έκανε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. Όπως δήλωσε: «Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η ετυμηγορία είναι σεβαστή. Επικοινώνησα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ». 

«Θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκή βούληση. Δεν θα επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μου. Θα υποδεχθώ αύριο στο Μαξίμου τον κύριο Μητσοτάκη όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία. Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη και τους φίλους
του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν έναν τέτοιο αγώνα και έγιναν με τόσο συντριπτική παράσταση νίκης υπέρ των αντιπάλων μας.Εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου να μη γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας ιδίως απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις υπέρ της κοινωνίας και των εργαζομένων. Πριν τέσσερα χρόνια αναλάβαμε με άγνοια κινδύνου τη διακυβέρνηση και σήμερα παραδίδουμε την Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά. Η Ελλάδα που παραλάβαμε ήταν στο έλεος της χρεωκοπίας με άδεια ταμεία και 28% ανεργία.Σήμερα παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δις στα ταμεία, με το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού και με το κύρος να έχει αποκατασταθεί. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα όπως πολλοί πολέμησαν για να συμβεί.Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν 4,5 χρόνια, από ένα κόμμα διαμαρτυρίας ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου. Το 2015 λάβαμε ένα δάνειο από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας που μας έφεραν στην κυβέρνηση με 35%. Αξιοποιήσαμε αυτό το δάνειο γιατί πετύχαμε τον βασικό μας στόχο να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας.Απορροφημένοι στα καθήκοντα και στις δυσκολίες δεν μπορέσαμε ταυτόχρονα να κάνουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες από συνοδοιπόρους συμμέτοχους στην προσπάθειά μας.Μεγάλο μέρος των πολιτών, πολύ συνειδητά, ένα μόλις 4% κάτω, μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο. Αυτή τη φορά δεν είναι δάνειο, είναι εντολή μετασχηματισμού. Να γίνουμε ένα σύγχρονο, αριστερό, προοδευτικό κίνημα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Αυτούς τους δεσμούς θα σφυρηλατήσουμε για να μετασχηματιστούμε σε μια μεγάλη, δημοκρατική παράταξη με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση, υπεράσπισης της φωνής των αδυνάμων, των αξιών μας και θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι, με μεγαλύτερη εμπειρία και δύναμη να επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα τα σωστά και τα λάθη που κάναμε και προσωπικά θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.Στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίσει να μάχεται. Από αύριο θα συνεχίσουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα πιο έμπειροι, πιο δυνατοί.

The post Τσίπρας από Ζάππειο: «Θα σεβαστώ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν θα αρνηθώ να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση « appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα