Στο ΣτΕ προσφεύγει δικηγόρος της Θεσσαλονίκης κατά των νέων μέτρων για τον κορονοϊό. Ζητάει ακύρωσης της ΚΥΑ που παρατείνει τους περιορισμούς για όσους εισέρχονται από το εξωτερικό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2021 η προσφυγή δικηγόρου της Θεσσαλονίκης. Στρέφεται κατά των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Ζητάει να ακυρωθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.Όπως  υποστηρίζει, υπάρχει νομοθετικό κενό στην σχετική υπουργική απόφαση
για την παράταση εφαρμογής των νέων περιοριστικών-απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας (lockdown), κ.λπ. που έχουν επιβληθεί με αφορμή την πανδημία (COVID-19) και παράλληλα υποστηρίζει ότι τα περιοριστικά αυτά μέτρα είναι αντισυνταγματικά και μη νόμιμα.

Ειδικότερα αναφέρει, στις 7.1.2021 ανακοινώθηκε η παράταση εφαρμογής των απαγορευτικών-περιοριστικών μέτρων και η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 8.1.2021.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Γι’ αυτόν το λόγο ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι από τα μεσάνυχτα της 8ης Ιανουαρίου έως τη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, που η σχετική ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, υπήρξε νομοθετικό κενό 13 ωρών, ενώ η ανακοίνωση έκδοσής της και εφαρμογής της άρχισε την 7η.1.2021.

Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει ότι εξαιτίας αυτού του κενού νόμου διαστήματος κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ για «σπάσιμο» της καραντίνας.

Ο δικηγόρος τονίζει ότι ταξίδεψε αεροπορικώς για επαγγελματικούς λόγους από την Αθήνα στο Παρίσι (6.1.20201) και επέστρεψε αεροπορικώς και πάλι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την 8η Ιανουαρίου 2021. Κατά την άφιξή του δεν του έγινε καμία ενημέρωση για κατ΄ οίκον περιορισμό 7 ημερών και ενώ είχε συμπληρώσει την απαιτούμενη φόρμα και είχε υποβληθεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Επιπλέον επισημαίνει ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων -μετά την επιστροφή του από το Παρίσι- αναγκάστηκε να μισθώσει ιδιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί στη Σύρο για ένα δικαστήριο.

Η πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μαίρη Σάρπ, εισήγαγε την αίτησή του στην Ολομέλεια του ΣτΕ και θα συζητηθεί την 5η Φεβρουαρίου 2021 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Σπυρίδωνα Μαρκάτη.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Στο ΣτΕ προσφεύγει δικηγόρος της Θεσσαλονίκης κατά των νέων μέτρων για τον κορονοϊό. Ζητάει ακύρωσης της ΚΥΑ που παρατείνει τους περιορισμούς για όσους εισέρχονται από το εξωτερικό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα