Σενάριο δολιοφθοράς στο Αγία Ζώνη ΙΙ. Τι έδειξε η αυτοψία στο κουφάρι του πλοίου. Δείτε timelapse video από την επιχείρηση ανέλκυσης

Σημάδια δολιοφθοράς δείχνουν τα πρώτα στοιχεία μετά την ανέλκυση του σκάφους Αγία Ζώνη ΙΙ.

Το πλοίο ανελκύστηκε και οδηγήθηκε σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, όπου φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από στελέχη του λιμενικού σώματος.
Από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Οι πρώτες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι στον πάτο του πλοίου υπάρχει τρύπα με τη φορά της λαμαρίνας να είναι προς

τα μέσα.

Σημειώνεται ότι η δικαστική έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της 5ης ανακρίτριας Πειραιά, η οποία έχει ορίσει πραγματογνώμονα για την υπόθεση του ναυαγίου.
Σήμερα δύτες της αναδόχου εταιρείας βιντεοσκόπησαν για τελευταία φορά το πλοίο και τον βυθό, όπου κείτονταν τους τελευταίους δυόμισι μήνες.

φωτογραφία: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, ενώ ήταν αγκυροβολημένο και φορτωμένο με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.
Προς το παρόν δε υπάρχει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα και αναμένεται η έκθεση που θα συντάξει ο ειδικός πραγματογνώμονας που έχει οριστεί από την 5η ανακρίτρια και οι επιθεωρητές του υπουργείου Ναυτιλίας.
Παράλληλα πραγματοποιείται προανάκριση για την υπόθεση του ναυαγίου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αλλά και την ΕΛΥΔΝΑ (Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Συμβάντων) όπου έως σήμερα έχουν καταθέσει ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος.

Η επιχείρηση ανέλκυσης επιτεύχθηκε με την χρήση ενός πλωτού γερανού ελκτικής ισχύος 1300 τόνων, ρυμουλκών, αντιρρυπαντικών σκαφών και εξειδικευμένου καταδυτικού συνεργείου.
Αφού ανελκύστηκε, οδηγήθηκε στη Σαλαμίνα, όπου τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για προληπτικούς λόγους:

Δείτε timelapse video από την επιχείρηση ανέλκυσης:

Το άρθρο Σενάριο δολιοφθοράς στο Αγία Ζώνη ΙΙ. Τι έδειξε η αυτοψία στο κουφάρι του πλοίου. Δείτε timelapse video από την επιχείρηση ανέλκυσης δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα