Έλληνες κομπάρσους ψάχνει η τηλεοπτική σειρά «Vikings». Ποια προσόντα πρέπει να έχουν για να πάρουν τον ρόλο

HuffGreece:Άνδρες, κατοίκους Ιρλανδίας που να μιλούν την ελληνική γλώσσα αναζητά η τηλεοπτική σειρά, «Vikings», παραγωγής του «History Channel».

Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές εποχής που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.
Οι Ράγκναρ Λόθμπροκ, Λάγκερθα, Μπγιορν, Ρόλο, Φλόκι και η παρέα τους αποτελούν τους ατρόμητους Βίκινγκ πολεμιστές που ανεβαίνουν στα ντρακάρ και λεηλατούν την Αγγλία και τα εδάφη των Φράγκων.
Εντύπωση προκάλεσε η δημοσίευση που ανέβηκε στη σελίδα Viking Extras στο Facebook,

με θέμα- όπως αναγράφεται- την εύρεση κομπάρσων για τη σειρά, μέσω της οποίας αναζητούνται επειγόντως ελληνόφωνοι άνδρες.
Ζητούνται άτομα για γυρίσματα την επόμενη εβδομάδα, και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μιλούν καλά ελληνικά, να ζουν στην Ιρλανδία να είναι 18-45 και να έχουν γένια, αν και το τελευταίο δεν είναι απαραίτητο.
Ο λόγος που αναζητούνται ελληνόφωνοι κομπάρσοι είναι μάλλον το γεγονός ότι κάποιοι ήρωες της σειράς θα βρεθούν σε μέρη όπου ομιλούνταν ελληνικά, και αυτό ίσως να παραπέμπει στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Στην αυτοκρατορία υπήρχε η Φρουρά των Βαράγγων ή Τάγμα των Βαράγγων.
Επρόκειτο για την ελίτ σωματοφυλακή του αυτοκράτορα από τον 10ο αιώνα και μετά, που απαρτιζόταν κυρίως από μισθοφόρους πολεμιστές της βόρειας Ευρώπης (Βίκινγκς, Αγγλοσάξωνες κ.α.).

Ο Ρόλο, αδερφός του Ράγκναρ Λόθμπροκ

Οι «πελεκυφόροι βάρβαροι», όπως τους αποκαλούσαν οι Βυζαντινοί, φημίζονταν τόσο για τη θηριώδη παρουσία τους και τις επιδόσεις τους στη μάχη, όσο και για την πίστη τους στον αυτοκρατορικό θρόνο.
Δε λείπουν βέβαια οι περιπτώσεις που οι Βαράγγοι – ή Βάραγγοι- ενεπλάκησαν στις μηχανορραφίες της βυζαντινής αυλής.
Θεωρούνταν ωστόσο πιο αξιόπιστοι από πολλούς «ντόπιους» Βυζαντινούς στρατιώτες.
Επίσης, για αιώνες μετά, η υπηρεσία στη φρουρά των Βαράγγων στην Κωνσταντινούπολη (Miklagard– Μεγάλη Πόλη, όπως την αποκαλούσαν) θεωρούνταν ευκαιρία για μεγάλες τιμές, πλούτη και φήμη μεταξύ των ευγενών και πολεμιστών της Σκανδιναβίας και άλλων περιοχών της βόρειας Ευρώπης.
Μάλιστα, στις τάξεις της υπηρέτησε και ένας Νορβηγός αριστοκράτης που μετέπειτα θα γινόταν βασιλιάς, ο Χάραλντ Χαρντράντα.

Η επόμενη σεζόν μπορεί να διαδραματίζεται στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία

Ένα άλλο σενάριο- αφορμή θα μπορούσε να είναι η επίθεση των Νορμανδών του βασιλείου της Σικελίας στη Θεσσαλονίκη, που είχε αποτέλεσμα την άλωσή της, μέχρι τη συντριβή τους από τον βυζαντινό στρατό.
Με δεδομένο ότι αυτή συνέβη τον 12ο αιώνα, και η σειρά διαδραματίζεται τον 9ο-10ο, μάλλον το πρώτο σενάριο φαντάζει πιο πιθανό.

Το άρθρο Έλληνες κομπάρσους ψάχνει η τηλεοπτική σειρά «Vikings». Ποια προσόντα πρέπει να έχουν για να πάρουν τον ρόλο δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα