Παρέμβαση εισαγγελέα για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη. Μετά από έξι μέρες ξεθόλωσε το νερό, αλλά τώρα αρχίζουν οι διακοπές ρεύματος!

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα εκτεταμένα προβλήματα στη υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της μεγάλης ζημιάς στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε να διενεργηθεί διπλή έρευνα προκειμένου να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε σχετικά με την υδροδότηση της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός αξιώνει να εξεταστεί ποιος φταίει για την κατάσταση

που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό και να ερευνηθεί αν προέκυψε κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων, μετά και το κλείσιμο σχολείων υπό τον φόβο μολύνσεων.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζήτησε οικονομικό έλεγχο στα κονδύλια που διακινήθηκαν και εφόσον διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ, με σκοπό τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων.

Σύσκεψη κατόπιν εορτής

Το Σάββατο, και αφού είχε περάσει πέντε ημέρες από την εκδήλωση των προβλημάτων στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης με χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς νερό, έγινε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του γραφείου, Κατερίνας Νοτοπούλου.Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ωστόσο δεν κατέληξαν σε μια σαφή απάντηση για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης, ενώ η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε πως θα συνεχιστούν οι διακοπές νερού.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου υδρευσης της Θεσσαλονίκης από την Αραβησσό, με δεδομένο ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις.

Πρόσθεσε ότι το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη, καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Οι περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Μετά το νερό…διακοπές ρεύματος!

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν όμως για τους Θεσσαλονικείς, καθώς μετά τις διακοπές νερού, πολλές περιοχές της πόλης θα μείνουν σήμερα χωρίς ρεύμα, εξαιτίας εργασιών συντήρησης.

Με βάση την ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν:

– Από τις 8.00 έως τις 14.00, στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ κ.λ.π. Καθώς επίσης και το ΕΠΑΛ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΓΗΠΕΔΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ. Αλλά και τα αρδευτικά που βρίσκονται στον δρόμο προς ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

– Από τις 10.30 έως και τις 13.30 στον δήμο Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Καραολή και Δημητρίου, Πηνειού, Γλαδστώνος, Παπαζώλη, Παπαρηγοπούλου, Ολύμπου, Μαβίλλη, Καλλινικου, Πλατεία Δημοκρατίας, Κ.Παλαμα.

The post Παρέμβαση εισαγγελέα για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη. Μετά από έξι μέρες ξεθόλωσε το νερό, αλλά τώρα αρχίζουν οι διακοπές ρεύματος! appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα