Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ και αφρικανική σκόνη το σκηνικό του Σαββατοκύριακου σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (χάρτης)

Για θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογικά Υπηρεσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες ευνοείται και η μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά, σήμερα στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 έως 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από απόψε το

βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και θα βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η Ε.Μ.Υ προειδοποιεί για έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης τις επόμενες ημέρες

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Κατά περιόδους περιορισμένη ορατότητα το πρωί, κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τη νύχτα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και το στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και το Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

The post Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ και αφρικανική σκόνη το σκηνικό του Σαββατοκύριακου σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (χάρτης) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θυελλώδεις, Σαββατοκύριακου, Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,thyellodeis, savvatokyriakou, ethnikis meteorologikis ypiresias