Νέο παραλήρημα Ερντογάν εναντίον Ελλάδας και ΕΕ: «Κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και ο Τσίπρας τους προστάτευσε». Απάντηση Μαξίμου: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο

Σφοδρή επίθεση κατά των Ευρωπαίων εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φορώντας στολή παραλλαγής, ο Τούρκος πρόεδρος εκτόξευσε τα πυρά του σε βάρος όσων τον πίεσαν στη Βάρνα να απελευθερώσει τους Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για περισσότερες από 30 ημέρες.

Από τα Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ερντογάν -σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, είπε: «Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα

με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω». Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν. Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς». Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Σταματήστε. Γι’ αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Γι’ αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».

Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο απαντά η Αθήνα

Το Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Άγκυρα και με βραδινή του δήλωση τονίζει ότι αν ο Τούρκος Πρόεδρος είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό όσο και δημοσίως κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δύο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού συνεχίζοντας σε αυστηρό ύφος:

«Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Το Μαξίμου προκαλεί τον Ερντογάν σχολιάζοντας πως εάν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο τουρκικό έδαφος την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Και καταλήγει τονίζοντας πως αντίστοιχα περιστατικά και στις δύο πλευρές έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν το πλαίσιο της συνεννόησης και καλής θέλησης.

The post Νέο παραλήρημα Ερντογάν εναντίον Ελλάδας και ΕΕ: «Κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και ο Τσίπρας τους προστάτευσε». Απάντηση Μαξίμου: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα