Ιερή πηγή αγιάσματος βρέθηκε στη Σαμψούντα του Πόντου. Φτιάχτηκε από Έλληνες πριν από τη γενοκτονία των Ποντίων. Οι Τούρκοι το χαρακτηρίζουν θαύμα μηχανικής

HuffGreece:Μια ιστορική πηγή αγιάσματος ανακαλύφθηκε την Τετάρτη στην Σαμψούντα του Πόντου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Dogan».Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily Sabah», η πηγή βρέθηκε στην περιοχή του Τεκεκόι.
Ο δήμαρχος της πόλης, Χασάν Τογκάρ, είπε σε δημοσιογράφους ότι φτιάχτηκε πιθανότατα από Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή κατά το 1820. «Αν σκεφτούμε τις συνθήκες της εποχής, πρόκειται για θαύμα μηχανικής» πρόσθεσε.
Ο Τογκάρ θεωρεί πως στην περιοχή υπάρχουν άλλες δύο παρόμοιες πηγές.

Historical

water spring "ayazma," dating back to the 1800s and considered sacred by Orthodox Christians, discovered in Turkey’s northern Black Sea province of Samsunhttps://t.co/mffgeSoNsI

— DAILY SABAH (@DailySabah) January 24, 2018

Η πηγή θα αποκατασταθεί και θα ανοίξει στο κοινό, σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, για να αρχίσει ένα κοινό εγχείρημα με τους σχετικούς θεσμούς.
Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, το αγίασμα έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ όποιος πίνει από αυτό ολοκληρώνει το καθήκον του προσκυνήματος. Στα τουρκικά σήμερα αναφέρεται ως «ayazma».

Το άρθρο Ιερή πηγή αγιάσματος βρέθηκε στη Σαμψούντα του Πόντου. Φτιάχτηκε από Έλληνες πριν από τη γενοκτονία των Ποντίων. Οι Τούρκοι το χαρακτηρίζουν θαύμα μηχανικής δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα