Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Έρχονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (χάρτες)

news247:
Πότε και που θα «χτυπήσει» το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα, με καταιγίδες, ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις.

Για σταδιακή επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε. Στις νοτιότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.

Αναλυτικότερα:

Την Πέμπτη
Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου

2017 αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες.
Βροχές αναμένονται στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Θεσσαλία, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών, με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.
Η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά όλης της χώρας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 0 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 13, και στην Ρόδο και στην Κρήτη από 10 έως 16.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 8 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς.

Την Παρασκευή
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές. Επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά).
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Το Σάββατο
Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος ΕΦΕΤ για δηλητηριασμένα προϊόντα: Δεν υπάρχει κίνδυνος

Το άρθρο Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Έρχονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (χάρτες) δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκτακτο, Έρχονται, Πού,ektakto, erchontai, pou