Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές, σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών. Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την διαδικτυακή ομάδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων

των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης». Πρόσθεσε πως θα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

15, 2 εκατομ. ευρώ προς όλους τους δήμους

Λίγη ώρα αργότερα ο κ.Θεοδωρικάκος έκανε μία ανάρτηση στο twitter και ανέφερε πως θα δοθεί στους δήμους ειδική έκτακτη επιχορήγηση 15,2 εκατομ. ευρώ.Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο μέσα στις τάξεις
Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ξεκαθάρισε ότι «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή, στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους.

Διαβάστε επίσης: Λεφ Μπρονστέιν. Ο περιπετειώδης τρόπος που άλλαξε ο Τρότσκι το όνομά του για να δραπετεύσει από την εξορία. Επέστρεψε στη Ρωσία για να ηγηθεί της Οκτωβριανής Επανάστασης …«Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»: Στον εισαγγελέα σήμερα ο φάκελος για την ομάδα

Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος για την υπόθεση της ομάδας του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία προτρέπει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων. Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων. Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Διαβάστε επίσης: Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι συνελήφθη για σοδομισμό και κόντεψε να καταστρέψει ένα απ’ τα μεγαλύτερα έργα του, τον «Μυστικό Δείπνο». Η εντυπωσιακή κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο …

Οπως φαίνεται στις αναρτήσεις τους, την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοιού αυξάνονται κατακόρυφα αυξάνοντας την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, στην Ελλάδα, διατυπώνουν απόψεις που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και υποστηρίζουν πως κανένα παιδί δεν θα πάει με μάσκα φέτος στο σχολείο.Ο αριθμός των μελών μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει αποκτήσει δεκάδες χιλιάδες μέλη.

The post Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές, σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών. Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την διαδικτυακή ομάδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα