Βάζουμε απέναντι μας και τη Σερβία! Έξαλλος ο Βούτσιτς με την ελληνική κυβέρνηση

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις στην εξωτερική μας πολιτική δεν έχουν τέλος. Μετά από την πλήρη καταστροφή στις σχέσεις με την Ρωσία, η Ελλάδα βάζει απέναντι της και τη Σερβία! Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς επιτέθηκε ευθέως κατά της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία είναι εισηγήτρια για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.Ο κ.Βούτσιτς κατηγόρησε την Ν.Μπακογιάννη ότι  άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της.Όπως ανέφερε
ο Σέρβος ηγέτης, αυτό έγινε έπειτα από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε η Ελληνίδα βουλευτής και παραιτήθηκε από τον όρο η Πρίστινα να εφαρμόσει πρώτα την «Ένωση Σερβικών Δήμων» (ZSO).Σε ομιλία του  ο Βούτσιτς δήλωσε πως γνωρίζει ποιος το έκανε.«Ξαφνικά μετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Μετά θυμήθηκε ότι το ZSO δεν είναι σημαντικό. Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας! Μόνο κάποιοι στην ραχοκοκαλιά της διεθνούς σκηνής δεν έχουν τίποτε» τόνισε.Η έκθεση υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και το επόμενο βήμα είναι η ψήφιση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση τον Απρίλιο. Εάν εγκριθεί, τον Μάιο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών για την τελική απόφαση.Τη θέση της Ντόρας Μπακογιάννη υποστήριξε και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που συμμετείχε στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Καλωσόρισε την έκθεση Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι  χάρη και στις προσπάθειές της το Κόσοβο αναγνώρισε την νόμιμη ιδιοκτησία του Μοναστηρίου Decani στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.Ανέφερε, δε, ότι απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από την Πρίστινα προκειμένου να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ειδικά όσον αφορά στην καθιέρωση της Ένωσης Σερβικών Δήμων και τον Νόμο για την απαλλοτρίωση μειονοτικών ιδιοκτησιών.

The post Βάζουμε απέναντι μας και τη Σερβία! Έξαλλος ο Βούτσιτς με την ελληνική κυβέρνηση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βάζουμε, Σερβία Έξαλλος, Βούτσιτς,vazoume, servia exallos, voutsits