Η πώληση των Mirage 2000-5 και τα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να καλύψουν τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια που συζητά την πώληση ακόμη και μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5, πολλοί και διάφοροι έσπευσαν να βρουν το «μειονέκτημα» του αεροσκάφους.

Ποιο είναι αυτό; Ότι τα Mirage 2000-5 δεν έχουν την δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων σύμφωνα με το Νατοϊκό πρωτόκολλο link 16 ενώ τυχόν ενσωμάτωση του ενέχει ρίσκο και υψηλό κόστος.

Ποιο ρίσκο; Το  link 16 σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου , έχει ενσωματωθεί στα Μ 2000-5 της Γαλλικής

αεροπορίας.

Όσο για το κόστος αυτό δεν μπορούσε να αποτελέσει διαπραγμευτικό χαρτί πριν συμφωνήσουμε την αγορά των 24 Rafale. Θα πείτε τι και πότε διαπραγματεύθηκε αυτή η κυβέρνηση στα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που συμφώνησε τα τελευταία χρόνια; Έδειξε ότι έχει μια αδυναμία να διαπραγματευθεί οτιδήποτε.

Το ερώτημα παραμένει:

Έχουμε την πολυτέλεια να πουλήσουμε ένα υψηλής τεχνολογίας οπλικό σύστημα με εξαιρετική δομική συμπεριφορά και πολύ λίγες ώρες πτήσης, όπως τα Mirage 2000-5;

Είναι τελικά καχύποπτοι όσοι λένε πως οι εξοπλισμοί που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάνε «πακέτο» με τη μετατροπή της χώρας σε ένα απλό εξάρτημα της νατοϊκής στρατιωτικής μηχανής; Ότι δηλαδή εξοπλιζόμαστε όχι επικεντρώνοντας στην τουρκική απειλή αλλά στο πως θέλουν να μας χρησιμοποιούν οι «σύμμαχοι»; Δεν υπάρχει πλέον τουρκική απειλή;

The post Η πώληση των Mirage 2000-5 και τα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mirage 2000-5,