Τι παραλαμβάνουν οι τουρκικές ΕΔ το 2018! Έμφαση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Επιμένουμε το τελευταίο διάστημα στον σχεδιασμό, την κατασκευή ,την επένδυση γενικώς και των Τούρκων στην τεχνολογία των drones και των UAV’s. Όχι για να εκθειάσουμε την Τουρκία,αλλά για να θέσουμε το ερώτημα ,γιατί η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει εδώ και χρόνια σ΄ αυτό το επίπεδο.Ακριβώς επειδή έχουμε ότι χρειάζεται: ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει φθηνά drones και uav’s και βιομηχανίες που μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοια σχέδια…

Το t24.com.tr σε δημοσίευμά του, που μετέφρασαν τα tourkikanea.gr

παρουσιάζει όσα θα παραλάβουν οι τουρκικές ΕΔ εντός του 2018.

Έχουμε και λέμε:

•14 ένοπλα uav και 140 “μίνι” uav

•61 ρομπότ καταστροφής βομβών

•Κατευθυνόμενοι πύραυλοι Kasigra K+ με βεληνεκές 90 χλμ.

•Πύραυλοι BORA με βεληνεκές 280 χλμ.

•Η τουρκική αεροπορία 2.485 κιτ κατευθυνόμενων βομβών

•Παράδοση πυραύλων L-UMTAS, UMTAS και MAM. Θα παραληφθούν 405 πύραυλοι L-UMTAS, 139 UMTAS και 713 ΜΑΜ.

Η ανάπτυξη των τουρκικών UAV

Η Τουρκία έχει αρχίσει και χρησιμοποιεί σε “φουλ” επιχειρησιακούς ρυθμούς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το 2017 οι πτήσεις τους

αυξήθηκαν από 1.180 ώρες σε 15.786 ώρες!

Οι Τούρκοι όμως πλέον έχουν αρχίσει και αξιοποιούν και τα ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το 2017,χρησιμοποιήθηκαν σε 64 αποστολές με τα οποία προκάλεσαν απώλειες 405 Κούρδων μαχητών και κατέστρεψαν 183 καταφύγια και αποθήκες.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι που προβάλουν την πρόοδό τους στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το Bayraktar που είναι ένα απ΄ αυτά, μπορεί να παραμείνει στον αέρα από 25 ώρες και να φέρει φορτίο βάρους 100 κιλών.

Τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τούρκων χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά απ΄ ευθείας εικόνας όχι μόνο σε σταθμούς εδάφους αλλά όπως λένε και σε μαχητικά αεροσκάφη.

Το τι λένε και τι προβάλουν οι Τούρκοι είναι δικό τους θέμα. Το δικό μας θέμα παραμένει το ερώτημα ,γιατί δεν κινούμαστε κι εμείς σ΄ αυτό το επίπεδο. Όχι μόνο επειδή είναι η τεχνολογία του άμεσου μέλλοντος,αλλά επειδή είναι και πολύ φθηνότερη τεχνολογία.

The post Τι παραλαμβάνουν οι τουρκικές ΕΔ το 2018! Έμφαση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα