Θα κάνει «ευθανασία» στα ΕΑΣ η κυβέρνηση ή θα τα σώσει με τις παραγγελίες των Ευρωπαίων που θέλουν πυρομαχικά;

Φωτογραφία ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ότι κάποιοι προσπαθούν να φορτώσουν στο Στόλο και στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων τις «αμερικανικές αλουμινότρατες» με το έτσι θέλω ,οι Ευρωπαίοι επικύρωσαν την απόφαση τους για δραματική αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών λόγω Ουκρανίας και το ερώτημα αν θα «αρπάξει την ευκαιρία» η ελληνική κυβέρνηση για να δώσει ανάσα στα ΕΑΣ, αναμένει απάντηση!

Σε ρεπορτάζ της δημοσιογραφικής ομάδας των Data

Journalists γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα που λογικά θα πρέπει να έχει απασχολήσει ήδη τον νέο ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια.

Θα επιμείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο σχέδιο να κάνει τα ΕΑΣ Υμηττού «πάρκο υπουργείων» ή θα εκμεταλλευθεί προς όφελος της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας τις κολοσσιαίες ανάγκες που έχουν οι Ευρωπαίοι σε πυρομαχικά;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί ασφαλώς να επικαλεστεί «φιλειρηνικές διαθέσεις» ή ότι δεν θέλει να εμπλακεί με αυτό τον τρόπο στον πόλεμο της Ουκρανίας! Έχει εμπλέξει τη χώρα ήδη σε βαθμό ανησυχητικό, δίνοντας σημαντικότατες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών. Δεν έχει ενημερώσει κανέναν για το τι ακριβώς έχει στείλει στην Ουκρανία, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η «ελληνική βοήθεια» στην Ουκρανία είναι σημαντικότατη.

Τώρα τι θα κάνει; Θα αγνοήσει την ευκαιρία να σωθούν τα ΕΑΣ; Και δεν είναι μόνο η πολιτική ηγεσία. Η στρατιωτική ηγεσία, ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν θέλει να έχει τουλάχιστον μια ελληνική κρατική εταιρεία που θα παράγει έστω πυρομαχικά; Δεν έχει άποψη και γνώμη για να την εκφράσει; Το ερώτημα αφορά και σε όσα προαναφέραμε για τις «αλουμινότρατες» από τις ΗΠΑ που κάποιοι επιμένουν να μας «φορτώσουν». Έχει γι΄   αυτό το θέμα άποψη το ΓΕΕΘΑ; Το ΓΕΝ έχει αλλάξει άποψη μετά από τις κρίσεις ή παραμένει στη θέση ότι πρόκειται για πλοία ακατάλληλα για το Στόλο;

The post Θα κάνει «ευθανασία» στα ΕΑΣ η κυβέρνηση ή θα τα σώσει με τις παραγγελίες των Ευρωπαίων που θέλουν πυρομαχικά; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα