Τα ελικόπτερα Apache από την λίμνη Κάρλα στο Στεφανοβίκειο πάνε «Στα μυστικά του βάλτου» στα Γιαννιτσά;

Το Στεφανοβίκειο πλημμύρισε, βυθίστηκε και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν τη χειρότερη καταστροφή της ιστορίας τους σε περίοδο ειρήνης! Η αιτία εκτός από την ανικανότητα κάποιων να αντιμετωπίσουν εγκαίρως την κατάσταση, ήταν και η λίμνη Κάρλα που βρίσκεται δίπλα στη βάση. Η Κάρλα η οποία αποξηράνθηκε το 1962 .Το Δεκέμβριο του 2010 άρχισε η άντληση νερού από τον ποταμό Πηνειό, ξαναέγινε λίμνη και με την κακοκαιρία Ντάνιελ «έπνιξε» το Στεφανοβίκειο.

Η βάση είναι πλέον άχρηστη κι ας διαβεβαίωναν από το ΓΕΕΘΑ

ότι είναι …λειτουργική. Χάθηκαν ελικόπτερα ,εργαλειοθήκες ,ανταλλακτικά ,τα πάντα!

Που λέτε ότι μεταφέρουν τη βάση;

Σύμφωνα με πληροφορίες «σχεδιάζεται η δημιουργία εγκαταστάσεων με απαλλοτρίωση εκτάσεων στην περιοχή της αποξηραμένης λίμνης των Γιαννιτσών που εκτείνονταν νότια της πόλης»! Από αυτή την αποξηραμένη λίμνη λέγεται ότι εμπνεύστηκε το βιβλίο της «Στα μυστικά του βάλτου» η Πηνελόπη Δέλτα! Εκεί λοιπόν σκέφτονται κάποιοι να μεταφέρουν ένα κομμάτι των δραστηριοτήτων του Στεφανοβικείου! Η νέα ηγεσία του ΓΕΕΘΑ έχει πολύ δουλειά να κάνει με όσα της άφησαν οι προηγούμενοι…

Το βίντεο είναι δύο εβδομάδων:https://youtu.be/rVy2gGmOgrk

Ένα άλλο κομμάτι του Στεφανοβικείου σχεδιάζεται να μεταφερθεί στα Μέγαρα.

Στο αεροδρόμιο εκτός από τα ελικόπτερα του Σ.Ξ, λειτουργεί ήδη μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σχολών της Γενικής Αεροπορίας (σχολές που εκπαιδεύουν υποψήφιους πιλότους)  καθώς και ιδιωτικές μονάδες συντήρησης αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Υπάρχει ήδη σοβαρό πρόβλημα διάθεσης του αναγκαίου χώρου για τις δραστηριότητες αυτές όπως επίσης και σοβαρό πρόβλημα με την κυκλοφορία του αεροδρομίου, συνθήκες οι οποίες  δυσχεραίνουν τη λειτουργία όλων των εμπλεκόμενων  φορέων και ιδιαίτερα των φορέων της Γενικής Αεροπορίας με επιπτώσεις και στην ασφάλεια των πτήσεων.   

The post Τα ελικόπτερα Apache από την λίμνη Κάρλα στο Στεφανοβίκειο πάνε «Στα μυστικά του βάλτου» στα Γιαννιτσά; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα