Παίζοντας με τα νεύρα των στρατιωτικών ο κ.Μητσοτάκης επιμένει ότι τους …έδωσε αύξηση!

Δεν γνωρίζουμε ποιος ενημερώνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα συμβαίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όποιος ή όποιοι κι αν είναι τον έχουν παραπαλανήσει και για να μην αναγκαστεί για πολλοστή φορά στη τετραετή θητεία του να επικαλεστεί την άγνοια, θα πρέπει να του πουν ότι οι στρατιωτικοί αυξήσεις ΔΕΝ έχουν πάρει ,όπως λέει και ξαναλέει, αυξάνοντας μόνο την αδρεναλίνη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ.Μητσοτάκης θέλοντας ξανά να διαφημίσει τον «επανεξοπλισμό της χώρας» στην αποψινή του ομιλία στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής είπε μεταξύ άλλων:

«Βέβαια,

είναι οι ίδιες φωνές που μας έλεγαν κάποτε ότι η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός. Ναι, απαντήσαμε και σε αυτούς. Πώς; Με 24 μαχητικά Rafale, με 86 F-16 αναβαθμισμένα, με 3 φρεγάτες Belharra, με εκσυγχρονισμένες ΜΕΚΟ, σύντομα με νέες κορβέτες, καινούργια ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, πυρομαχικά».

Τα 24 Rafale και οι 3 Belharra είναι πράγματι απόφαση της κυβέρνησης του. Τα 86 F-16 που αναβαθμίζονται είναι απόφαση που είχε ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση , ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ αναμένεται όπως και οι νέες κορβέτες. Ερώτημα υπάρχει για τα «καινούργια ελικόπτερα» που θα μας κοστίσουν 1,3 δις, όταν οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει 700 εκατομμύρια για τα NH-90 που παραμένουν ολοκαίνουργια ,γιατί …δεν πετάνε. Νέα τεθωρακιμσμένα; Μάλλον εννοεί τα Marder ,που ως γνωστόν τα έχουν τα χρονάκια τους. Πυρομαχικά; Ας ασχοληθεί με την παραγωγή πυρομαχικών στα ΕΑΣ τα οποία επί κυβερνήσεως του πάνε για φούντο.

«Πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας ενισχύσαμε έμπρακτα τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δώσαμε και αυξήσεις στους ενστόλους μας. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο εξοπλισμός, όσο άρτιος και αν είναι, δεν προσφέρει καμία χρησιμότητα εάν δεν συνοδεύεται από ένα στελεχιακό δυναμικό το οποίο είναι καλά καταρτισμένο αλλά κυρίως εμψυχωμένο, το οποίο αγαπά το εθνόσημο το οποίο φορά και το οποίο είναι υπερήφανο για την αποστολή την οποία εκτελεί».

Ουδέν σχόλιο!!! Σχολιάζουν ήδη οι στρατιωτικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…

«Κύριε Ναύαρχε, προκάλεσα τον ενθουσιασμό σας. Αλλά, βέβαια, και με την αναγέννηση των ναυπηγείων μας και της αμυντικής μας βιομηχανίας. Θέλω να θυμίσω. Ξέρετε, όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης και κάναμε με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς τότε την πρώτη εκτίμηση των «καυτών πατατών» που μας είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο σύνθετα ήταν όλα τα προβλήματα τα οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Από τις περιπτώσεις των ναυπηγείων μέχρι την ΕΑΒ, η οποία ουσιαστικά ήταν στα πρόθυρα απόλυτης διάλυσης. Δεν μπορούσε να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16».

Τι θα γίνει και με τα δύο ναυπηγεία είναι μέγα ερώτημα. Ελπίζουμε πρώτα απ ΄ όλα ότι θα παραμείνουν ναυπηγεία. Όσο για την ΕΑΒ; Παραμένει στα πρόθυρα της διάλυσης χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από την κυβέρνηση που προτίμησε να αναθέσει το κρίσιμο έργο των μεταγωγικών της ΠΑ σε ιδιώτες.

Κατανοητό το άγχος της προεκλογικής περιόδου αλλά στα θέματα της Εθνικής Άμυνας καλό είναι να σταματήσουν τα παραμύθια, γιατί οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή κάθε φορά που αρχίζει το «ήταν μια φορά κι έναν καιρό. Ο κ.Μητσοτάκης στα θέματα του προσωπικού των ΕΔ ας ακολουθήσει τους στίχους ενός από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, του Διονύση Σαββόπουλου που στα παλιά τα χρόνια τραγουδούσε «αν δεν έχεις νέα ευχάριστα να πεις καλύτερα να μη μας πεις κανένα»…

The post Παίζοντας με τα νεύρα των στρατιωτικών ο κ.Μητσοτάκης επιμένει ότι τους …έδωσε αύξηση! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα