Κατάρριψη των ισχυρισμών της κυβέρνησης ακόμη και από το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη

Το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη για την τραγωδία στα Τέμπη καταρρίπτει τους ψευδείς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι στη Λάρισα υπήρχε τηλεδιοίκηση. Στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι η τηλεδιοίκηση στα τρένα δεν λειτουργούσε από το 2019, διαψεύδοντας πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, που είχε σπεύσει να δείξει ότι λειτουργούσε στη Λάρισα.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπήρχε τοπικός πίνακας τηλεχειρισμού, κάτι που δεν συνιστά

σύστημα τηλεδιοίκησης. Σημειώνεται δε, πως την ώρα του δυστυχήματος, θα έπρεπε να είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία τρεις σταθμάρχες.

Επισημαίνεται ακόμη πως οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του συνόλου των συμβάσεων για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που οφείλεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στις διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και την κακή οργάνωση και εκτέλεση

Το πόρισμα αναλύει διεξοδικά τις συνθήκες του δυστυχήματος, κάνει αναδρομή στο ρυθμιστικό πλαίσιο των σιδηροδρόμων και τις ατέλειές του, καταγράφει τη διαδρομή των συμβάσεων αναβάθμισης των συστημάτων ασφαλείας και τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή τους. Σε σχέση με το δυστύχημα, το πόρισμα αναδεικνύει σοβαρές ανθρώπινες παραβιάσεις του ισχύοντος Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και σε σχέση με τα οργανωτικά του σιδηροδρόμου επισημαίνει και συστημικές πλημμέλειες, πολλές εκ των οποίων έχουν διαχρονικό χαρακτήρα.

The post Κατάρριψη των ισχυρισμών της κυβέρνησης ακόμη και από το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα