«Οι βιομηχανικές επιστροφές παραπέμπουν σε μεσάζοντες» επιμένει η κυβέρνηση και ο Κ.Φράγκος απαντά στους Διαξιφισμούς

Γράφει ο

Κώστας Φράγκος

Διαξιφισμοί 

Άκρως εξοργιστικό

Η παρούσα κυβέρνηση υπό τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη έχει προσλάβει από την αρχή της θητείας της εκατοντάδες νέους πολίτες για να τους εκπαιδεύσει ως αστυνομικούς. Δεν γνωρίζω αν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις κανόνες αξιολόγησης ή η επιλογή έγινε με την υπόδειξη του κόμματος, βάσει της μεθόδου Παυλόπουλου του 2007-9.Ωστόσο η ασφάλεια των πολιτών, σήμερα, υποβαθμίζεται. Σχολιάζει η Κ (20 Οκτ) ότι οι μετρήσεις που γίνονται στο Μαξίμου δείχνουν μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τα θέματα εγκληματικότητας. Το 80% δηλώνει ότι φοβάται.Ποιό
φάρμακο επέλεξε το Υπουργείο Δημόσιας Αταξίας και Παροχής προσωπικού σε Αξιωματούχους ή επισήμους του κ. Θεοδωρικάκου; “Πρόσληψη νέων αστυνομικών”. Προφανώς η κομματική βάση κραυγάζει για απορρόφηση και άλλων αργόσχολων.Μα δεν έχετε στοιχειώδες φιλότιμο και ενδιαφέρον για την διαφύλαξη του Δημοσίου χρήματος που ελλείπει από την Αμυνα, την Υγεία, την Παιδεία;Γιατί δεν τολμάτε να συμμαζέψετε τις εκατοντάδες των Αστυνομικών που έχετε διαθέσει ως batlers, κηπουρούς, οδηγούς κλπ διαφόρων “κοπριτών” που δηλώνουν ότι απειλούνται; Γιατί παρανομείτε ασύστολα; Δεν βρίσκεται ένας Υπουργός να νοικοκυρέψει την κατάσταση; Όχι, δεν βρίσκεται. Γιατί δεν θέλει να θίξει τα “δικαιώματα” φίλων πολιτικών, δημοσιογράφων, παρακεντέδων, Οι αστυνομικοί αυτοί απουσιάζουν από την καταστολή της εγκληματικότητας. Τα λεφτά που δίνονται για πρόσληψη άλλων ελλείπουν από την Εθνική Αμυνα.Η κατάσταση επί κ. Θεοδωρικάκου έχει εκτραχυνθεί. Φρουρούνται απίθανα ανθρωπίδια που ισχυρίζονται ότι απειλούνται. Ποιος καταδέχεται να φονεύσει ένα βουλευτάκο που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να “γλύφει” τον Αρχηγό του;Προχθές διάβασα την παρακάτω είδηση και έφριξα. Ευχήθηκα να είναι ψευδής συκοφαντία. Αλλά δεν ήταν. Οι αστυνομικοί, Υπάλληλοι Λακωνίας καταγγέλλουν δια της εφημερίδας ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ότι ο κ. Υπουργός Δημόσιας Αταξίας και Μη Προστασίας του Πολίτη χρησιμοποιεί εναλλασσόμενη βάρδια έξη (6) ατόμων (αστυνομικών)….για να φυλάγουν το ερημικό και ακατοίκητο εξοχικό του εγγύς της Σπάρτης!Διερωτάσθε αν θα μας την “κάνουν” οι Τούρκοι; Βεβαίως θα μας την κάνουν μ΄αυτά που βλέπουν

Παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών

Ρωμεϊκός καυγάς, τουρκικός χαλβάς

Χιώτικη παροιμία

Ενώ η χώρα, απειλείται ευθέως, η σημερινή κατάσταση δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει, απαιτείται, το πρώτον, εθνική ομοψυχία και ομόνοια, οι πολιτικοί μας ασχολούνται και καβγαδίζουν, αποκλειστικά, με τις υποκλοπές τροφοδοτώντας ένα εμφύλιο πολεμικό πνεύμα.Ήταν, όντως, μια άθλια ενέργεια και έπρεπε, ήδη, να έχουν βρεθεί οι ένοχοι και όλοι και ομού οι καυγαδίζοντες και αλληλουβριζόμενοι να συμφωνήσουν στην καθιέρωση αυστηρών κανόνων που θα διέπουν αυτές τις διαδικασία και θ’αποκλείουν τις παρανομίες, περιορίζοντας τις αλληλοκατηγορίες.Οι υποκλοπές ήταν ένα πολιτικό σπορ που για να μην πάω ακόμη πιο πίσω, στήθηκε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία. Άρχισαν με την υπόθεση του Θεοφάνη Τόμπρα-διοικητή του ΟΤΕ- που είχε κατηγορηθεί ότι έστησε εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών. Η υπόθεση αυτή, για το καλό του Έθνους και τη φατρία των πολιτικών, ετάφη.Λίγο αργότερα, την εργολαβία παρέλαβε ο Στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης, για λογαριασμό του αείμνηστου Κ. Μητσοτάκη. ¨Έγινε μεγάλος ντόρος αλλά και αυτή η παρανομία πνίγηκε, πάλι, για την διάσωση της “καθαρότητας” των πολιτικών και το καλό του Έθνους.Κατά την θλιβερή εποχή διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κων Καραμανλή, το 2006, καταγγέλθηκαν παρακολουθήσεις και υποκλοπές, ακόμη και του ιδίου του Πρωθυπουργού, με συμμετοχή μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη. Διαβάζω σε σχετικό σχόλιο της Ελευθεροτυπίας (20/6/14) την απόφαση του ανακριτή να επιβάλλει στον περί ου ο λόγος χρηματική εγγύηση ενός (1) εκατ. Ευρώ διότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πίεσε υπάλληλο του ΥΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα απορρήτων εγγράφων! Τελικά, δεν υπήρξε εκκαθάριση  ούτε κι΄αυτής της υπόθεσης και ετάφη, όπως οι προηγούμενες, εν ονόματι της Δόξας του Έθνους.Με την ανακάλυψη των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη παρατηρήσαμε το κωμικό φαινόμενο γηραιών πορνών της πολιτικής, που γνωρίζουν καλά όλο το βόθρο της διαφθοράς στον τομέα, να εξανίστανται, να τίλλουν τους βοστρυχους της κεφαλής τους, να εκπλήσσονται, να εξανίστανται για το “πρωτοφανές στην πολιτική ζωή αίσχος των παρακολουθήσεων” που γνωρίζουν καλά όλες τις πτυχές του. Υποκρισία!Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Τζαβάρας έθεσε το ερώτημα (KONTRA CHANNEL8/11): Γιατί οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν ψάξει ποιος έφερε το παράνομο λογιστικό στη Χώρα; Προσθέτω: Από που, ποσό κόστισε, ήταν αναγκαίο ;

*Σχόλιο του κ. Π. Μπουκάλα (Καθ): “είναι παράνομο ή όχι η ασυλία που προφέρεται στους εισαγωγείς και εμπόρους του PREDATOR;”

Εξοπλιστικά Α’

Βιομηχανικές επιστροφές για τη αγορά του RAFALE

Η μαμά μου στεναχωρήθηκε πολύ όταν έμαθε ότι άρχισα ν΄ασχολούμαι με την πολιτική. Ήταν υπερήφανη όταν εργαζόμουν ως τίμιος πιανίστας σε μπορντέλο πολυτελείας.

MARK TWEIN

Αμερικανός συγγραφέας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εντελώς όψιμα, κατά την συνάντηση του με τον Γάλλο πρέσβη του τόνισε ότι το κόμμα του, όταν ανέλθει στην εξουσία, θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης αγοράς των RAFALE από την DASSAULT για το θέμα κυρίως των βιομηχανικών επιστροφών οι οποίες υπήρξαν μέχρι τούδε μηδενικές. Όταν, εάν…Η κυβέρνηση ταράχθηκε σφόδρα, έσπευσε να χαρακτηρίσει την στάση του Τσίπρα αντεθνική (ΣΣ η δική της, ήταν συγκινητικά εθνική) και διαταράσσουσα το δόγμα Ελλαδα-Γαλλια-Συμμαχία. Φοβάται μήπως συγχύσει την DASSAULT που μας αντιμετωπίζει ως χαχόλους.Ο κ. Πρωθυπουργός, στην σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, διερωτήθηκε, αναφερόμενος στο θέμα: Η ελληνική προστιθέμενη αξία για τα RAFALE μήπως παραπέμπει σε μεσάζοντες;Την απάντηση έδωσε την επιούσα από το ΣΚΑΙ, καυγαδίζων με τον κ Σπίρτζη, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδη:Ναι, οι βιομηχανικές επιστροφές παραπέμπουν σε μεσάζοντες!Εδώ, πρέπει, να κάνω μια διευκρίνιση. Οι βιομηχανικές επιστροφές δεν αναφέρονται, αποκλειστικά στο υλικό που αγοράζουμε αλλά και σε άλλα παρόμοια. Η L-M, πχ έχει δώσει στην ΕΑΒ τμήματα του μεταφορικού Α/Φ C130J.Ξεστόμισε και έτερη…κροτίδα ο κ. Υπουργός. Είπε “Η ΕΑΒ συνεργάζεται αποκλειστικά με την L-M. Δεν χωράνε DASSAULT και L-M κάτω από το ίδιο υπόστεγο! (Οϊ, οϊ, μάναμ…). Επομένως η DASSAULT δεν μπορεί να δώσει δουλειά στην ΕΑΒ! Φαίνεται ότι ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης δεν γνωρίζει ότι πέρα της ΕΑΒ  υπάρχουν ο ΣΕΚΠΥ και ΕΕΛΕΕΑ.Οι πρόεδροι του ΣΕΚΠΥ (κ Τάσος Ροζολής) και του ΕΕΛΕΕΑ (κ. Ν. Παπάτσας) καλούνται να σχολιάσουν τα περί μεσαζόντων κλπ.

Όταν το θράσος ξεπερνά τα όρια

Αυτά που λες, εγώ τ΄ακούω βερεσέ…

Λαϊκό – Μητσάκης

Ο “Κύκλος ιδεών”, μια παρεούλα που κατασκεύασε ο κ. Ε. Βενιζέλος (για να συζητά περί ανέμων και υδάτων ώστε να βρίσκεται στην επικαιρότητα) διοργάνωσε 7-8 Νοε Συνέδριο με θέμα Τα προβλήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία, σήμερα, έχει απωλέσει, μερικώς, το κύρος της.Κύριοι και βασικά υπεύθυνοι οι πολιτικοί που με διαφόρους Νόμους, διατάγματα, κόλπα και απατεωνιές τους έχουν δέσει τα χέρια.Αρχίζουμε από το άθλιο και κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος, που δεν υπάρχει σε άλλο Σύνταγμα Δημοκρατικής ή μη Χώρας. Κατασκεύασμα των δύο πολιτικών φωστήρων Βενιζέλου-Παυλόπουλου. Εμπνεύσθηκε για να συγκαλύπτει αθλιότητες πολιτικών. Καθιέρωσε την παραγραφή λωποδυτών Υπουργών. Έχει μαλλιάσει το στόμα μου να το επαναλαμβάνω.Πως ν΄αποδώσει Δικαιοσύνη ο Δικαστής όταν έρχεται το Σύνταγμα και του δένει τα χέρια;Πως ν’ αποδώσει Δικαιοσύνη ο Δικαστής όταν υποβάλλει το πόρισμα προανάκρισης για το σκάνδαλο της προμήθειας πυροβόλων SUZANA (Σημιτοάκηδες) και η τότε κ. Πρόεδρος της Βουλής το θάπτει;

Το τρύπιο καλάθι του Αρχιλοχία

Πάμε στον Αδωνι για καφέ, που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά κι αράζουν και αθλητές

Κραουνάκης-Πρωτοψάλτη

Ζητώ, ξανά, συγνώμη από τους αναγνώστες μου γιατί εκτρέπομαι της γραμμής των Διαξιφισμών που είναι τ΄αμυντικά θέματα.Αμυνα και Οικονομία, όμως, είναι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά, όπως λέει το χαριτωμένο τραγουδάκι του αξέχαστου και μεγάλου Μάνου Χατζηδάκη.Οικονομολόγος δεν είμαι ούτε στοιχειωδώς, νοικοκύρης της τσέπης μου. Προβληματίζομαι όμως, γι΄αυτό προσφεύγω σε ένα αναγνωρισμένο, εξαιρετικά καταρτισμένο οικονομολόγο, τον κ. Κ. Καλλίτση, που γράφει όχι σε κάποια εφημερίδα των άκρων αλλά στην έγκυρη Καθημερινή (4 Νοε).Αντιγράφω (sic):

Αντί για υγιή ανταγωνισμό, στο εμπόριο, λειτουργεί η “αγορά” των κολλητών με εύκολα και πολλά λεφτά.

Ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά -δεύτερο- αυτό δεν εξηγεί γιατί τα ίδια είδη λαϊκής κατανάλωσης/πρώτης ανάγκης είναι ακριβότερα στην Ελλάδα απ΄ότι στην Γερμανία ή σε άλλες Ευρωπαϊκές/μεσογειακές χώρες, παρότι εκείνες έχουν υψηλότερους μισθούς, ακριβότερα ενοίκια και άλλους συντελεστές κόστους. Δεν εξηγεί γιατί οί ίδιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ πουλάνε φθηνότερα στα μαγαζιά τους στο Μόναχο και αισθητά πιο ακριβά στα μαγαζιά στην Αθήνα. Η απάντηση: γιατί στην Ελλάδα δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, λειτουργούν οι “αγορές των κολλητών” απ΄όπου βγαίνουν τα εύκολα και πολλά λεφτά.

Αυτά τα συστήματα δεν τα ακουμπούν οι κυβερνήσεις, ούτε βέβαια η σημερινή – παρότι το τσουνάμι των ανατιμήσεων, αν αφεθεί έτσι, τείνει να πάρει διαστάσεις πλιάτσικου εις βάρους του λαϊκού εισοδήματος.

Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη

Φεστιβάλ DRONES στην Ουκρανία

Είναι κανόνας η δοκιμή φονικών όπλων διαφόρων κατασκευαστών σε ένα πόλεμο.Η Ουκρανία έδωσε την ευκαιρία να επιχειρούν εκεί διάφορα DRONES με ποικίλους κατασκευαστές.Στρατιωτικά DRONES με χώρες προέλευσης ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία, Κίνα δρουν στον ουρανό της δύστυχης Ουκρανίας φονεύοντας και καταστρέφοντας άλλα, απλά, κατασκοπευτικά, τα περισσότερα βομβαρδιστικά.Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει εκεί τουλάχιστον 1000 DRONES, διαφόρων τύπων.Από την αρχή κυριάρχησαν τα Τουρκικά BAYRACTAR TB2 και θεωρούνται ως τα σημαντικότερο οπλικό  σύστημα μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας.Οι ρωσσικές δυνάμεις χρησιμοποιουν DRONES  (made in Russia)  και τα ιρακινά MUHANTZER-6.Σύμφωνα με την έρευνα του Παν/μίου Bard (Καθ.21/10) εννέα (9) χώρες, απο το 2017, κατασκευάζουν 26 μοντέλα τέτοιων μοντέρνων οπλικών συστημάτων.Με την δική μας, διττή, προσπάθεια για DRONES ΑΡΧΥΤΑΣ,  τι γίνεται; Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Με την ησυχία μας…

Ο κ. Πρωθυπουργός

Όσο να φαίνεται ευδιάθετος, ομιλητικός και χαμογελαστός, στην πραγματικότητα τον έχουν ζώσει τα φίδια που αρχίζουν να ροκανίζουν το κύρος της Κυβέρνησης.Το ιδιαίτερο γραφείο του τινάχτηκε στον αέρα, όσο κι αν δεν θέλει να το ομολογήσει, μετά τις αποκαλύψεις για κ Δημητριάδη, Λαβράνο. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η πιστή αδελφή, το έχει ρίξει στις περιοδείες και τις ιδιαίτερες συνεργασίες με το αστέρι της ΝΔ κ Κων. Καραμανλή. Ο Αδωνις, ανεξέλεγκτος λαλεί και κελαηδάει επί παντός επιστητού. Ο Σαμαράς απειλεί…Στα αμυντικά, ευτυχώς που έλαβε την πρωτοβουλία για μαχητικά και φρεγάτες γιατί τα άλλα θέματα, πολύ πιο εύκολα, καρκινοβατούν. Πολλά λέγονται… Κάποιοι, κατά μη διασταυρωμένες πληροφορίες, επιμένουν ότι στο ΥΕΘΑ κοιτάζει με συμπάθεια, στα εξοπλιστικά, τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντ. Οικονόμου. Τον εκθέτω; Δεν νομίζω. Τα πράγματα θα το δείξουν.Ωστόσο πληροφορούμαι ότι ενδιαφέρεται για τον ταχύτερο τερματισμό των εκκρεμοτήτων του ΣΞ. Το γοργόν και χάρη έχει…

Εξοπλιστικά Β’

Σιγά, σιγά την άμαξα, γιατί είναι μέσα η βλάμισα

Σμυρνιώτικο

Επί έτη, επί μήνες, επι ενιαυτούς και ζαμάνια το δύστυχο τούτο κράτος και ιδιαίτερα η ΠΑ, Λιμενικό κα ταλαιπωρούνται με την συντήρηση των ελικοπτέρων S-R SUPER PUMA τα οποία αποτελούν ένα πολεμικό σύστημα αιχμής. Τα έχουμε ανάγκη, πως να το πούμε.Παλαιότερα, πριν χρόνια, κάποιοι ευφυείς έστειλαν ένα τέτοιο στην Ισπανία γιατί βιάζονταν, ενώ η εδώ δυναμική εταιρεία που εκτελούσε τέτοιο έργ0 έδωσε 2-3 μήνες παραπάνω. Έμεινε εκεί δύο (2) χρόνια επέστρεψε “κουτσό” και κόστισε ένα σωρό λεφτά. Ουδείς υπεύθυνος.Σήμερα, δηλ προ μηνών, μετά έρευνες, ελέγχους, παλινδρομήσεις, πέταγμα της μπάλας έξωκλπ κατέληξαν ότι το έργο μπορεί ν’αναληφθει από εγχώρια εταιρεία η οποία έχει εμπειρία στον τύπο (ΣΣ αν δεν απατώμαι 4,5εκ€ έκαστο) .Εν τω μεταξύ, επειδή βιαζόμαστε στείλαμε και ένα στην Ελβετία για επιθεώρηση με κόστος…17εκ€. Απίστευτο!Προ 3-4 μηνών έκλεισε η υπόθεση, μπήκανε οι βούλες και οι σφραγίδες, εκτελέσθη λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, αλλά ένα ελικόπτερο δεν έχει μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της αναδόχου εταιρείας AEROSERVICES. Η γειτονιά μας είναι ήσυχη και τίποτε δεν διαταράσσει την Ελληνοτουρκική φιλία.

Εξοπλιστικά Γ΄

Την προηγούμενη εβδομάδα ανέλυσα, μετά πάσας ευλάβειας και προσοχής, το πρόβλημα ήσσονος ενδιαφέροντος του ΥΕΘΑ προς τις ανάγκες του Στρατού ΞηράςΔεν κάνω τον ειδικό. Προέρχομαι από τον Στρατό Ξηράς και την Αεροπορία Στρατού και γνωρίζω περισσότερο τα θέματα μου.Πληροφορήθηκα, παρεπιμπτόντως, ότι την προηγούμενη Παρασκευή αφίχθη Ισραηλινό κλιμάκιο της RAFAEL για να επανασυζητήσει το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων με την Γεν. Δνση Εξοπλισμών. Δεν γνωρίζω αν συμμετείχε ο χρήστης, το ΓΕΣ. Περαιτέρω δεν είμαι πληροφορημένος αλλά το συντομότερο πρέπει να καταλήξουν παραμερίζοντας τις αρτιοσκληρύνσειςΠρέπει όλοι να αντιληφθούμε, ιδιαίτερα οι Άρχοντες του ΥΕΕΘΑ, ότι πολύ καλά είναι, βεβαιότατα, οι φρεγάτες και τα RAFALE, αλλά είναι ασυγχώρητο να καθυστερούν χωρίς λόγο (;) μικροεξοπλισμοί αιχμής οι οποίοι θα ενισχύσουν άμεσα το επιχειρησιακό δυναμικό του ΣΞ. Θα επανέλθω.Κάποιος έπρεπε να ενημερώσει του κ. Πρωθυπουργό, πριν εξοργισθεί, ότι και επαναδιαπραγματεύσεις στις συμβάσεις γίνονται. Μια τέτοια ενέργεια είχε κάνει το 2004 ο τ. ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος με τους Γερμανούς για τα άρματα LEOGR, με επιτυχία. Επίσης νωρίτερα, το 1990, Μητσοτάκης-Βαρβιτσιώτης είχαν επιτύχει επαναδιαπραγμάτευση με την DASSAULT για τα MIRAGE 2000. Δικοί τους άνθρωποι είναι ας τους ρωτήσουν.

Εκδήλωση στο ΥΕΘΑ για τους ΥΕΘΑ Ισραήλ και Ελλάδος

Κυρίων Βενιαμίν Γκάντζ και Νίκου Παναγιωτόπουλου, αντίστοιχα.Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε Ισραηλινός Υπουργός στην Αθήνα. Και όταν λέμε επίσημη εννοούμε αγήματα, μπάντα, ταρατατζουμ-παραπατζουμ. Ότι προβλέπεται και με το παραπάνω. Κάτι λιγότερο απ΄ότι είχε στήσει ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς για να υποδεχθεί ως Αρχηγό Κράτους την ζώνη της Θεοτόκου που την μετέφερε ο Αγιώτατος Ηγούμενος του Βατοπεδίου Εφραιμ.Ο ευγενέστατος Δντης Τύπου/ΥΕΘΑ κ. Χάρης Λαζαρόπουλος με προσκάλεσε, ομού με άλλους συναδέλφους δημοσιογράφους, σε μια εκδήλωση, ένθα οι δύο Υπουργοί θα έκαναν δηλώσεις (Πέμπτη πρωί). Φόρεσα τα καλά μου, Υπουργοί είναι αυτοί, και πήγα.Ούτε περί συνέντευξης επρόκειτο, ούτε περί δηλώσεων συνοδευμένων από ερωτήσεις. Τι ήταν; Σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.Σε μια αίθουσα, διαρρυθμισμένη για τον σκοπό, προσήλθαν οι δύο Υπουργοί, χαμογελαστοί, εδιάβασαν από μια δήλωση, αγγλιστί (ΣΣ γνώριζαν ότι εγώ καταλαβαίνω αγγλικά), αγκαλιαστήκαν, φιλήθηκαν και απήλθαν. Το περιεχόμενο των δηλώσεων; Εκδήλωση πίστης την Ισραοελληνική συμμαχία, συνεργασία, ανησυχίες για την ειρήνη κλπ σύνηθες. Επαναλαμβάνω: Ερωτήσεις δεν συμπεριελάμβανε το μενού. Απόρησα πάραυτα. Τι ήθελαν και μας κουβάλησαν και δεν έδωσαν δηλώσεις από τις σύνηθεις οδούς;Άλλη όμως ειναι η πλάκα. Ότι στο ακροατήριο στο οποίο είχαν στηθεί 14 σειρές καρεκλών στις δύο πρώτες κάθισαν μέλη της Ισραηλινής αποστολής και στις υπόλοιπες η αφεντιά μου και ένα άλλος συνάδελφος. ΔΥΟ…(είμασταν δυό, είμασταν τρεις, είμασταν χίλιοι δεκατρείς..)Επαναλαμβάνω: προς τι όλο αυτό το τζιβλιτζίκι αφού, εκ προοιμίων, είχαν απαγορευθεί οι ερωτήσεις;Αν όμως, μου επιτρεπόταν θα ρωτούσα… Κύριοι Υπουργοί, έχουμε διαβάσει, έχουμε ακούσει, μας έχουν ανακοινώσει ότι το Ελληνικό ΥΕΘΑ συνεργάζεται με το Ισραήλ., πέραν των επιχειρησιακών ή στρατηγικών σχεδίων, για την πραγματοποίηση των παρακάτω εξοπλιστικών προγραμμάτων :Εκσυγχρονισμός Ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ.Προμήθεια αντιαρματικού συστήματος SPIKE N για ΣΞ και SPICE για ΗΠΑ κα. Τα συστήματα αυτά είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας ΣΞ και ΠΑ.Οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γίνονται επί μήνες, κόσμος που έρχεται, η γραφειοκρατία οργιάζει και όλα κινούνται με ένα πνεύμα “Είναι μεσάνυχτα κι όλη φύσις ησυχάζει…”.Ποτε θα τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα; Υπάρχει βούληση;Την εβδομάδα αυτή έρχεται  να συζητήσει αυτά τα θέματα ο Δντης Εξοπλισμών του Ισραηλινού ΥΕΘΑ. Μακάρι να βρεθούν οι λύσεις. Η αναβλητικότητα βλάπτει σοβαρά την Αμυνα.

Οι κορβέτες του ΠΝ

Ένα καράβι από τη Χιό, με τις βαρκούλες του τις δύο…

Αιγαιοπελαγίτικο Δημοτικό

Τρεις ελληνικές κορβέτες να δούμε που θα πάνε ν΄αράξουν: στο LORIENT της Βρετανής (Γαλλία) στον Ατλαντικό (ενθα ο δήμαρχος της πόλης κ. Φαμπρίς Λοτέρ πρόκειται ν΄αναφέρει το άγαλμα του Κυρ. Μητσοτάκης γιατί έδωσε σπουδαία δουλειά στα Ναυπηγεία της πόλης με την παραγγελία φρεγατών.) ή την GENOVA της Ιταλίας, ένα τσιγάρο δρόμο, ένθα η FINCARTIER επιθυμεί, σφόδρα την αναθεση της δουλειάς;Η απόφαση για την επιλογή της αιωρείται. Το κλίμα και η ατμόσφαιρα, βέβαια, στο Μαξίμου και το ΥΕΘΑ δεν είναι ότι το πιο ευχάριστο μετά την τρικυμία που προκάλεσαν οι κ. Δημητριάδης, Λαβράνος, Φίλιξ Μπίτσιος καθώς και εμπλεκόμενα (;) στελέχη του ΥΕΘΑ. Η εμπιστοσύνη έχει αποδομηθεί και πρέπει να επανέλθει ταχέως.Προσωπικά νομίζω ότι η επιλογή αυτή του ΠΝ (μία από τις δύο) είναι επιτυχής, και, δεν πιστεύω, ότι δέχεται σαλπίσματα άνωθεν ή πλαγιόθεν. Δρομολόγησε την πολιτική εξουσία η οποία, ενδέχεται να μας παρουσίαζε ως ιδανική μια κορβέτα εξ…Αλβανίας. Για να συμπληρώσω την άποψη μου, θα έλεγα ότι συνέφερε περισσότερο στο ΠΝ οι δύο πηγές (Γαλλια- Ιταλία) για τα πλοία. Όχι ναυάρχος, δεν είμαι παρά αποτυχών, μετά άλλων επαίνων, δόκιμος της Σχολής Δοκίμων. Εκφράζω την γνώμη μου ελεύθερα και ούχι υποδορίως για να εισπράξω φιλοδώρημα.Όπως πληροφορήθηκα από πηγές μου στην Τεργέστη και την Γενοβα η FINCARTIERΙ, για να κερδίσει, προφανώς, την επικράτηση, πρόσφερε επί δανεισμώ, στο ΠΝ δύο φρεγατοκορβέτες τύπου ΡΡ-Α, πλήρως εξοπλισμένες,  μέχρι παραλαβής της πρώτης κορβέτας ελληνικής ναυπήγησης για να κάνουν τσάρκες στο Αιγαίο και να τσατίζουν τους Τούρκους.Δεν γνωρίζω την θέση της ελληνικής Κυβέρνησης  και του ΠΝ. Η κίνηση αυτή της Ιταλικής Κυβέρνησης FINCARTIERΙ εκνεύρισαν σφόδρα την Τουρκία.Βέβαια, που να το κρύψωμεν άλλωστε, υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες (οικονομικός, ελλ.συμμετοχής κλπ) που θα εξεταστούν.Πρέπει κι΄εδώ ο άξιος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος κ Στ. Πετράκης, ενεργών εντελώς αδιάβλητα, να διατάξει “ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ” και να μην αφήσει το καυτό αυτό, για το ΠΝ, θέμα να περιέλθει στις Ελληνικές καλένδες. Τώρα μάλιστα που, όπως φαίνεται, μειώθηκαν τα κακοποιά στοιχεία, δεν εξαφανίσθηκαν, που προσμετρούσαν άλλα πράγματα. Ζήτω το ΠΝ.

Τι μας λες;

Η έγκυρη ΚΑθημερινή (15/11) σχολάζει: “ Μια σημαντική αλλαγή θα σημειωθεί άμεσα στο Πεντάγωνο και δεν θα περάσει απαρατήρητη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απομακρυνθεί ο Διευθυντής του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, Αθ. Βαλαρης, ο οποίος θα μετακινηθεί στο πολιτικό του γραφείο στην Καβάλα. Πρόκειται για κίνηση που επιβλήθηκε από ψηλά, και όπως μαθαίνω,  δεν δυσαρέστησε κανένα σοβαρό άνθρωπο, ένστολο η μη!Βαριές κουβέντες όχι από μια κουτσομπολίστικη στήλη αλλά από γραφίδα σοβαρού δημοσιογράφου.Μήπως η επιβαλλόμενη, άνωθεν, μετακίνηση (ΣΣ Γιατί τόσο μακρυά; στην Καβάλα αδέρφια μ ου αλήτες κοράκια;) συνδέεται με μετασεισμικές δονήσεις του αποβληθέντος σχήματος Δημητριάδη;Ο κ. Βάλαρης, ο επικαλούμενος, ΘΟΥ-ΒΟΥ, δεν είναι και πολύ συμπαθής στο χώρο, όπως πληροφορήθηκα. Είναι όμως, το αlter ego του κ Υπουργου.  Οπότε;“Η κίνηση που επιβλήθηκε από “ψηλά” μου μυρίζει γυναικείο άρωμα…Στην σύσκεψη που έγινε στο Υπουργικό Γραφείο την προηγούμενη Παρασκευή 17/11 στο ΥΕΘΑ μεταξύ των Υπουργών Άμυνας  Ισραήλ -Ελλάδας δίπλα στον κ. Γκανζ επεσήμανα 5-6 συμβούλους. Δίπλα στον κ. Παναγιωτόπουλο ΜΟΝΟ τον κ. Βάλαρη. BINGO!Και κάτι άσχετο: είναι δυνατόν πρόσωπο επιχειρηματία στον Χώρο των εξοπλισμών να είναι persona non grata στου Μαξίμου και να μπαινοβγαίνει στο ΥΕΘΑ; Ξανά BINGO!

Ο τ. ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος

Άτακτος νέος ο κ.Καμμένος δεν άκουγε το γιο του που τον συμβούλευε να εγκαταλείψει το καβασάκι του.

Τώρα υποχρεούται να κυκλοφορεί με καροτσάκι αναπηρικό εννοείται. Περαστικά!

Γιατί δεν μιλάνε καθαρά;

Η Κυβερνητική εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Συγκροτήματος Μαρινάκη, δημοσίευσε την Κυριακή 12/11 το παρακάτω σχόλιο (sic)

Κάτι περίεργα έχουν αρχίσει και πιάνουν οι κεραίες μου σχετικά με τα συμβαίνοντα τα τελευταία χρόνια στο Πεντάγωνο. Τα μισά από αυτά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε μιλάμε για καταιγίδα διάρκειας. Προφανώς η επιπολαιότητα και οι παρέες με τους γελοίους κάποια στιγμή πληρώνονται και δη ακριβά.

Οι αοριστίες δηλώνουν ατολμία ή άσφαιρα πυρά.

Τι λέει το πρωτόκολλο;

Ρώτησα ένα τ. ΥΕΘΑ, από τους ελάχιστους αξιόλογους, τι λέει το πρωτόκολλο για τις συναντήσεις-συσκέψεις δύο υπουργών Άμυνας. Μου απάντησε: ο ξένος Υπουργός κάθεται στο τραπέζι με του επιτελείς του. Απέναντι οι έλληνες ομόλογοι των ξένων με τον Έλληνα Υπουργό. Λογικό ακούγεται.Ο κ. Γκαντ παρέταξε 5-6 επιτελείς του, εκ των οποίων δύο στρατιωτικοί. Στην “αντίπερα όχθη” ο κ. Ν. Παναγιώτοπουλος με τον κ. Βάλαρη.Είναι ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου, θεσμικό πρόσωπο; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.Γιατί Υπουργέ εκτίθεστε με την μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου προκειμένουν για να τιμήσετε μόνο και μόνο τον πιστό συνεργάτη σας; Δεν έπρεπε μαζί σας να υπάρχουν 1-2 στρατιωτικοί; Ο ΥΕΦΑ και ο ΓΓ/ΥΕΘΑ ; Συγνώμη…

Βραβεία και διακρίσεις στο HR AWARDS

Μέγαρο Μουσικής 1η Νοεμβρίου

Βραβεύθηκαν δύο σπουδαίες ιδιωτικές εταιρείες στον Αμυντικό χώρο. Τα συγχαρητήρια μας.

INTRACOM DEFENCE (IDE) Για δεύτερη συνεχή χρονιά Αναδείχθηκε στις τρεις (3) πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην κατηγορία “Έρευνα και καινοτομία” στο πλαίσιο των παραπάνω βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.EFA GROUP Τον επιτυχή προσανατολισμό του Ομίλου Αμυνας, ασφάλειας και Αεροδυναμικής EFA-GROUP να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό επιβεβαιώνει η βράβευση της, για δεύτερη φορά με το Bronze βραβειο στην κατηγορία “must Innovative use of Technology for learning. Ο ομιος έχει ξεκινήσει ένα πολύπλευρο στρατηγικό σχέδιο με στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες και να εξελίξει τις ικανότητες των εργαζόμενων όλων των εταιρειών του (EFA VENTURES, THEON, SCYTALYS και ES Systems).

Μια ωραία πρωτοβουλία της LOCKHEED MARTIN

Ο παγκόσμιος Ηγέτης στον τομέα αεροδυναμικής ,τεχνολογίας και ασφάλειας, γνωστότατη, βέβαια, στην Ελλάδα εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα STEM (Φυσική Επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών, με έμφαση στη ρομποτική) στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παίδων τυ Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιώς.

Και μια άλλη του ΓΕΕΘΑ

Φιλοξένησε επι 40 ημερες παιδιά, μέλη οικογενειών στελεχών Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας στις εγκαταστάσεις ΚΑΑΥ της Λεπτοκαρυάς Πιερίας.Φιλοξενήθηκαν 97 άτομα τα οποία συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως επίσης ε Αρχαιολογικούς χώρους, εκμάθηση χορών, εκδρομές κλπ

The post «Οι βιομηχανικές επιστροφές παραπέμπουν σε μεσάζοντες» επιμένει η κυβέρνηση και ο Κ.Φράγκος απαντά στους Διαξιφισμούς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
νεα κυβερνηση, κυβερνηση, ντορα μπακογιαννη, αμυνα, ΠΑΣΟΚ, κων, συμμετοχή, ελευθεροτυπια, υεθα, kontra, συριζα, rafale, τσιπρας, σκαι, αδωνις, διευκρίνιση, εαβ, βενιζελος, νοε, συνταγμα, βουλη, χατζηδακης, sic, υγιή, ελλαδα, αθηνα, ηπα, ρωσία, σαμαρας, αντ, super, puma, εταιρεία, δηλ, γεν, ΓΕΣ, εφραιμ, υπουργοι, απατσι, spike, εκκρεμότητα, γαλλια, αιγαιο, καβαλα, ego, καμμενος, παραπολιτικα, intracom, defence, group, systems, κααυ, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, δημοκρατικη συμμαχια, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αξια, τραπεζα της ανατολης, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, οτε, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, παραπολιτικα, ξανα, περι ανεμων και υδατων, βγαινουν, δημητριαδης, χωρες, ρωσία, αντ, το θεμα, γερμανια, γνωμη, δουλεια, εαβ, εθνικη, ηγετης, ηπα, θεμα, ισπανια, ισραηλ, καθημερινη, κινα, οικονομια, οριζοντες, ουκρανια, πειραιως, περιεργα, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, σκαι, υγεια, υεθα, φιλια, φιδια, ego, puma, αγορα, αδωνις, αρθρο, αμαξα, αμυνα, απλα, ατμοσφαιρα, βρισκεται, γειτονια, γεν, γινει, γινονται, δευτερο, δηλ, δηλωση, δηλωσεις, διευκρίνιση, δικη, δογμα, δοκιμος, δωσει, δικτυο, δυναμικο, ευχαριστο, εγινε, εγγυηση, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, ελβετια, εβδομαδα, ενεργεια, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερευνα, ερευνες, ερχεται, αισχος, εταιρεία, ετη, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ζωνη, υγιή, ιδια, ιδιο, η δικη, υποθεση, ησυχια, θρασος, κααυ, κινηση, κλιμα, κομμα, λεφτα, λειτουργια, λιμενικο, λογο, μαμα, μαξιμου, μηνες, μητσοτακης, μοναχο, μοντελα, νοε, ντορα, ομονοια, πασας, παιδια, πιστη, πληθωρισμος, πλοια, πλακα, προβληματα, σειρες, συγνωμη, συντηρηση, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σκορδο, σκορδαλια, στομα, σουπερ, σφραγιδες, σχεδιο, τασος, τιμη, τουρκια, τσιγαρο, τσουναμι, των ακρων, φορα, group, απατσι, ασφαλεια, super, defence, εφαρμογη, ειδη, ειμασταν, εξοχικο, εκδρομες, εμφαση, εννεα, ερωτησεις, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, υπουργειο, ξενος, κωστας, κων, κυριακη, πηγες, πληροφοριες, rafale, spike, σωρο, θεματα, υλικο, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα