Και ιπτάμενα αυτοκίνητα θέλει ο Ερντογάν στην Τουρκία

Συμφωνία ( Μνημόνιο) καλής θέλησης για την κατασκευή ιπτάμενου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου χωρις οδηγό υπέγραψαν το ιδιωτικό τουρκικό Πανεπιστήμιο Nisantaşı Κωνσταντινούπολης και το Πανεπιστήμιο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επιστήμης του ιαπωνικής πόλης.

Πρόκειται για πρόγραμμα Super Object for Road and Air Movement (SORA Project

) που αφορά την αναπτυξη και την κατασκευή ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που θα κυκλοφορεί στο έδαφος και στον αέρα, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας ( η φωτο από εκεί). Το όχημα – που θα ειναι Μη Επανδρωμένο/ UAV- θα ενσωματώσει οικολογικές τεχνολογίες, θα είναι υψηλής απόδοσης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και θα έχει ηλεκτρικούς κινητήρες νέας γενιάς.Θα είναι μη επανδρωμένο και θα χρησιμοποιείται για μεταφορά, έρευνα και διάσωση και για μεταφορά ασθενών, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί για να ταξιδέψει σε έναν συγκεκριμένο προορισμό. Η Daily Sabah το χαρακτήρισε ”αυτοκίνητο του μέλλοντος”.

Τα πανεπιστήμια ενέκριναν αρχικό προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα SORA.Οι πανεπιστημιακοί της Τουρκίας και της Ιαπωνίας θα εργαστούν για το έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Τα πανεπιστήμια βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες με τις ιαπωνικές εταιρείες για το έργο.Περισσότερες εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες που εργάζονται στην τεχνολογία της πολιτικής αεροπορίας στην Τουρκία αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα ανέπτυξε η Σχολή Μηχανικής και Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νισάντασι, και εκτελείται από την πρύτανη του Πανεπιστημίου καθηγήτρια Εσρά Χατίπογλου (Esra Hatipoğlu),, τον κοσμήτορα της σχολής καθηγητή Μηχανικής Ιλχαμί Τσολάκ (İlhami Çolak) και τον καθηγητή Fujio Kurokowa από το Πανεπιστήμιο Nagasaki..

Θα ετοιμαστούν δυο πρωτότυπα οχήματα -μιας θέσεως και αργότερα δυο θέσεων.

Μέσα στους αναπτυσσόμενους δεσμούς, η Τουρκία και η Ιαπωνία υπέγραψαν πέρυσι συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού πανεπιστημίου που θα χτιστεί στην Κωνσταντινούπολη.

The post Και ιπτάμενα αυτοκίνητα θέλει ο Ερντογάν στην Τουρκία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα