Η τραγωδία των σιδηροδρόμων- Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Διαξιφισμιοί με τον

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ

Η τραγωδία των σιδηροδρόμων

Οι ίδοι καρκίνοι οφειλόμενοι στην αναξιοκρατία, κακοδιοίκηση, άκρατο κομματισμό και συνδικαλισμό, καταλήστευση της εθνικής περιουσίας, έλλειψη ελέγχου, την ασυδοσία και ατιμωρησία έχουν προσβάλει τους μεγαλύτερους κρατικούς οργανισμούς: ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ (την έκλεισαν)
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (τα έκλεισαν) ΟΛΥΜΠΙΑΚΉ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑ (την έκλεισαν), ΕΑΣ κα.Κατάληξη: Διάλυση, παρακμή, πτώχευση.,Ουδεμία συγκίνηση των επιβητόρων. Θα περάσει, κι’ αυτό «λένε».Ο ΟΣΕ δηλ. οι άτυχοι επιβάτες του το πλήρωσαν με αίμα.Φθάνει, όχι άλλη ασυδοσία, όχι άλλη ατιμωρησία.

Μια αποχώρηση που άργησε

Που πέταξε τ’ αγόρι μου, που πήγε, που μας αφήνει, χωρίς πουλάκι το κλουβί χωρίς νεράκι η κρήνη

Ρίτσος – Θεοδωράκης

Θα ξανάρθεις, δεν μπορεί παρά μια μέρα να ξανάρθεις, όταν μάθεις ότι βγήκες γελασμένος.

Σακελάριος – Γιαννίδης

Addio delpassato TRAVIATA, ACT III G. VERDIΑν μου φύγεις και σε χάσω και στιγμές σκληρές περάσω, δεν θα πάψω να προσμένω τον δικό σου ερχομό.

Κοφινιώτης-Βέλας

Την είδηση, της αποχώρησης του κ. Κώστα Καραμανλή από την πολιτική αναγγέλω συνοδευόμενη με γνωστά άσματα, που ταιριάζουν και μια άρια.Φεύγει επιτέλους ένας από τους τρείς (3), μηδέποτε εργασθέντες, εντελώς αποτυχόντες τ. Πρωθυπουργούς. Καλή αρχή: Τους κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά θα τους έχουμε ξανά στη Βουλή χάριν ενός αθλίου νόμου του αδελφάτου και παντελούς έλλειψης στοιχειώδους φιλοτίμου τους.Γιατί απεχώρησε ο κ. Κώστας Καραμανλής ο Β΄ ο Επιλεγόμενος Χαλαρός.

Ξέγνοιαστος, Νταβατζηδοκτόνος, Σκανδαλοθάπτης. Ποιο το παρασκήνιο; Μήπως ένα κουπόνι δωρεάν παροχής, επί τριετία από κεντρική ταβέρνα της Βουλιαγμένης, τριών μπριζολών σταβλήσιων ημερησίως; Μήπως άλλων κουπονιών για παροχή δωρεάν μιας δίκιλης συναγρίδας ημερησίως και επι εν έτος, γνωστοτάτης ψαροταβέρνας;

Όχι, απορρίπτω μετά βδελυγμίας αυτές τις γελοίες φήμες. Υποσχέσεις για Προεδρία Δημοκρατίας. Ίσως …. Εδώ έγινε ο Προκόπης, γιατί να μη γίνει ο Κώστας.

Αποχωρεί ήσυχος και υπερήφανος αφού επετέλεσε ένα τεράστιο έργο, ιδιαίτερα στην Άμυνα με ΥΕΘΑ  τον λαμπρόν κ. Ε. Μαϊμαράκη). Μείωσε την θητεία, άφησε πίσω πολιτικό γόνο κι’ αυτόν μηδέποτε εργασθέντα, τον κ. Κων/νο Καραμανλή Γ’, τον του Αχιλλέως Ανάδειξε, σε συνεργασία με την «Αριστερά» του κ. Αλέξη Τσίπρα, ένα σπουδαίο πολιτικό ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έπρεπε να έχει παραπεμφθή για κατάχρηση εξουσίας.Αλλά ας δούμε, εν συντομία την μακρά σταδιοδρομία του ως Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ.Κληρονόμησε, όντως πολλά προβλήματα διαφθοράς και εκτεταμένη ληστεία του Δημοσίου από την Κυβέρνηση Σημίτη. ΟΥΔΕΝΑ ΕΛΕΓΞΕ. Το Δημόσιο χρέος το 2004 ήταν 183 δις€ αλλά, μετά πολλές προσπάθειες και συνετή Διοίκηση το έφθασε, το 2009, στα 300 δις€. Ως ποσοστόν του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε από το 98,9% στα 129,7%, Το 2007 έλαβε μήνυμα από της Βρυξέλλες ότι η Σαλαμινία οδεύει σε βράχους. Ο Άρχων χαμογέλασε. «Η οικονομία μας είναι ατσάλινη» δηλώνει. Έτσι του έλεγε ο Υπουργός Οικονομικών του κ. Γιάννης Παπαθανασίου, νυν πρόεδρος ΕΛΠΕ. Το ίδιο, περίπου, έλεγε ο διάδοχος του κ. Κ.Κ. κ. ΓΑΠ «Υπάρχουν λεφτά» Και οι δύο τυφλοί τα τ’ ώτα τε τον νου, ολέθριοι!Και μετά ήρθαν οι μέλισσες και οι σφήκες. Χρεωκοπία, εξευτελισμός της χώρας κλπ.Όπως σημειώνει γνωστός δημοσιογράφος η Πρωθυπουργική θητεία του κ. Κ.Κ. υπήρξε ωδή στο πελατειακό Κράτος. Κάποιος, «κακοήθης», θα έλεγε ότι ανέλαβε και διεκπεραίωσε επιτυχώς, την προετοιμασία της χώρας για την χρεωκοπία.Ο επί των Εσωτερικών Υπουργός του κ. Πρ. Παυλόπουλος διόρισε, απνευστί, πάνω από 80000 υπαλλήλους με παράνομες διαδικασίες.Ο Υπουργός Δ.Τ. κ. Βύρων Πολύδωρας διόρισε 8000 αγροφύλακες στην Αγρφυλακή που δεν υπήρχε!

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Χατζηγάκης διένειμε 500 εκ € από πόρους της ΕΕ σε φίλους αγρότες. Οσμιθείσα την παρανομία η ΕΕ έδωσε εντολή επιστροφής του ποσού από το κρατικό Ταμείο, δηλ. τις τσέπες μας.Μεγάλος και σπουδαίος Πρόεδρος της ΕΡΤ διόρισε εκατοντάδες Υπαλλήλους στην Υπηρεσία και έχρησε, επίσης δώδεκα επώνυμα παλικάρια του δημόσιου καλλιτεχνικού κόσμου ως συμβούλους της ΕΡΤ με ετήσια αποζημίωση από 210.000 έως 100.000 ετησίως! Χλιδή και χυδαία περιφρόνηση του Δημοσίου χρήματος και τους πολίτες κα, κα.Ουδένα έλεγχο διεξήγαγε στα όργια της 8ετίας Σημίτη (Χρηματιστήριο, εξοπλισμοί,    ΟΑ κα). Απλά ονόμασε τον Σημίτη ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ενώ επεφύλαξε σ’ αυτόν τον τίτλο του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ.Διαλάλησε ψευδώς ότι η Ελλάδα έχει ΑΤΣΑΛΙΝΗ οικονομία ενώ ταυτόχρονα υπέβαλε στην ανησυχούσα ΕΕ ψευδή στοιχεία χρέους για να την παραπλανήσει. Φτωχοποίησε εκατομμύρια Έλληνες οδηγώντας, παράλληλα την Ελλάδα, στην υποτέλεια, στους δανειστές, στην πτώχευση και το τραυματισμό της Άμυνας. Είχε την ατυχία, βέβαια, να παραδώσει το διαλυμένο κράτος σε ένα γόνο άλλου κλάδου της οικογενειοκρατίας, τον κ. Γεώργιο Παπανδέου, παντελώς ακατάλληλο και απελπιστικά ανεπαρκή.Ο λιτός τρόπος που επέλεξε για ν’ αποχωρήσει από την πολιτική δεν εξαγνίζει την περίοδο που κυβέρνησε την χώρα αλλά και την μετέπειτα περίοδο σιωπής, μη αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Η Άμυνα θα ενθυμείται το ολέθριο δίδυμο Καραμανλή – Μεϊμαράκη που την γονάτισε, κυριολεκτικώς, χωρίς ίχνος υπευθυνότητας.

Καλά να περνάτε, με την ευχή μας, κ. Κώστα Καραμανλή Β’.Για να είμαι και λίγο τίμιος θα ομολογήσω ότι ο αποχωρών είναι ένας λίαν ευφυής άνθρωπος, χιουμορίστας, έντιμος. Απλά δεν του άρεσε η δουλειά που του έβαλαν να κάνει. OVER.

Οι βετεράνοι του ΣΞ αρχίζουν μάχη

Και καλά κάνουνΑναφέρομαι στην ΕΑΑΣ (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού). Οι ταλαίπωροι αυτοί υπέστησαν την μεγαλύτερη ληστεία, από όλους τους Κλάδους, την εποχή που οι πολιτικοί συνασπισμένοι και εντελώς «υπεύθυνοι» για τις πράξεις τους που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση, έβαλαν άγριο χέρι στους συνταξιούχους!Πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας (Τετάρτη 22 Μαρτίου, 13:00 έξω από το υπουργείο Άμυνας) διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή της μεροληπτικής κατανομής πόρων από τους διενεργούμενες κρατήσεις εξοπλιστικών προμηθειών. Επίσης, και το σπουδαιότερο, την άρνηση της πολιτικής εξουσίας να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου με χαρακτηριστικό παράδειγμα της παράνομες παρακρατήσεις ποσών στα μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ για τα έτη 2014-2020 με βάση τον Νόμο 4013/12 που κρίθηκε από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικός.

Οι στρατιωτικοί δεν μπορούν και δεν πρέπει ν’ απεργήσουν, πολλω μάλλω οι ταπεινοί απόστρατοι που καταληστεύθηκαν.

Μαζί σας στον αγώνα.

Ας ευθυμήσωμεν επ’ ολίγον

Ο περι ου λόγος Υπουργός γνώριζε δώδεκα

Τρόπους να προσπορίζεται χρήματα από το Δημόσιον,

εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.

                                                                         Εμμ. Ροΐδης

Ο φίλος μου Βετεράνος δημοσιογράφος κ. Νίκος Χασαπόπουλος παρουσίασε στα ΝΕΑ (19.02) ρεπορτάζ σχετικό με το φιάσκο της διαθεσιμότητας των Α/Φ C-130.

Θα σταθώ σε ένα ευτράπελο που αφηγείται: Υπουργός, από τους επιφανείς και «υπερπατριώτες» επέμενε να του διατεθή κατά ταξίδι του στην Ιταλία για τη συμμετοχή σε ένα Ευρωπαϊκό FORUM, ένα γιγάντιο C-130, απορρίπτοντας τρία, πολύ μικρότερα και πολυτελή κρατικά Α/Φ. Του έγινε το χατίρι και μετά 3 ημέρες στο  Αεροδρόμιο του Fiumitsino της Ρώμης οι έκπληκτοι Ιταλοί υπάλληλοι είδαν το C-130 να φορτώνεται με αφορολόγητα ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, έπιπλα κλπ. Τίγκα….

Το C-130 προσγειώνεται, στη συνέχεια στην Ελευσίνα όπου αναμένουν φορτηγά για να μεταφέρουν τις, αφορολόγητες αγορές του κ. Υπουργού στην νεότευκτη βίλα του στην Εκάλη. Ζήτω το Έθνος.

Στην εύθυμη ιστορία του κ. Ν.Χ. θα πρόσθεσω δύο (2) πανομοιότυπες δικές μου, 100% αληθινές και χωρίς καρυκεύματα.Ειδικό Κυβερνητικό Α/Φ, από τα μεγάλα (όχι C-130) χρησιμοποίησε πολλά βαρύς κα βροντώδης υπουργός για να μεταβή επισήμως στο Μεξικό. Συνοδευόταν από την σύζυγό του και οκτώ (8) δημοσιογράφους. Γιατί οκτώ; Για να πέσει από πολλές πλευρές ο λιβανωτός αλλά και για να υποχρεώσει τινές δωρίζοντας τους ένα τόσο ωραίο ταξίδι.

Κατά την αναχώρηση επιστροφής διαπιστώθηκε ότι επ’ ουδενί χωρούσαν τα ψώνια της κ. Υπουργού στο Α/Φ. Η λύση βρέθηκε αμέσως. Οι δημοσιογράφοι υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν με Α/Φ της γραμμής (εισιτήρια ΜΠΙΖΝΕΣ πληρωμένα, φυσικά, από το κράτος). Καθίσματα μαζεύτηκαν όπως-όπως, φορτώθηκε το εμπόρευμα. Κι’ αυτά αφορολόγητα…. Ζήτω το Έθνος, ξανά.

Μεγάλη πολιτειακή ή πολιτική προσωπικότητα, δεν θυμάμαι καλά, ταξίδευσε επισήμως όχι με C-130, ούτε κρατικό, ΑΦ αλλά ένα BOING 707 της Ο.Α. Τεράστιο Αεροπλάνο και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι. Στο μεγάλο κύτος του Α/Φ φορτώθηκαν κινέζικες αντίκες, Νεπαλέζικα αριστουργήματα, ψυγεία, AIR-CONDITION,  κουζίνες κλπ. (από το TAX FREE του Χονγκ-Κογκ) προσγειώθηκε στο Ελληνικό ενώ τα αφορολόγητα προϊόντα φορτώθηκαν σε αναμένοντα φορτηγά, εξέλθοντα λαθραία του Α/Δ υπό τα «διακριτικά» και ειρωνικά μάτια των τελωνειακών. Ζήτω και ξανά ζήτω, το Έθνος.

Υ.Γ. 1. Ξέρω κι’ άλλα, αλλά τα φυλάω για το καλοκαίρι

2. Αν διερωτάται ακόμα πως μπατιρίσαμε, λυπάμαι για την νοημοσύνη σας.

Ιδού, ποιοι νέοι άνθρωποι θα μας σώσουν

(Άνευ σχολίων για το βίο και πολιτεία, ενός εκάστου)

Οι πολιτικοί είναι σαν τα baby-lino των μικρών. Πρέπει ν’ αλλάζουν συχνά γιατί βρωμοκοπάνε.Ο επάνω αριστερά, ο ΚΚ, μας χαιρέτησε, ήδη, και μπράβο του

Ζήτω το Γιουνανιστάν!

Ο Μεσσίας έρχεται, αλλά ποτέ δεν φτάνει

                                                             Όσκαρ Ουάϊλντ

Διανύουμε, όπως μας διαβεβαιώνει ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.Συμπληρώνει, ο Άρχων, ότι η Ελλάδα είναι επικεφαλής αυτής της κοσμογονίας.Ένα κράνος, όμως, για να προστατεύσει την πολύτιμη κεφαλήν του Έλληνα μαχητή, δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε. Το επιχειρούμε επι 10ετίαν, εις μάτην. Μήπως η μίζα είναι μικρή και το ενδιαφέρον ανάλογον;Οπότε, επιτρέψτε μου, αδέλφια μου αλήτες γύπες, να επαναλάβω το θούριο:

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,

δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά,

μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει

και ξανά προς την δόξα τραβά… (τρίς)

                                                    Ζήτω το Έθνος

Ελλάς, το Μεγαλείο σου!

Τουλάχιστον το 50% κειμένων, σκίτσων, φωτογραφιών των εφημερίδων της Δευτέρας 28 Φεβρ. ήταν αφιερωμένο στον κ. Π. Πολάκη. Το τι άκουσε ο έρμος, δεν περιγράφεται.

Λαγός τη φτέρη έσειε…

Yellow busses. Τον διαγωνισμό του ΥΠΜΕΤ για προμήθεια 250 λεωφορείων για τις Αστικές Συγκοινωνίες κέρδισε η Κινέζικη YLONG. Καλώς τα δεχθήκαμε…

Στους εξοπλισμούς προβλέπεται και απαιτείται 30% Ελληνική συμμετοχή. Εδώ τι γίνεται; Υπάρχουν αρκετές βιομηχανίες (π.χ. ΕΛΒΟ) που ασχολούνται και ζούν από το όχημα. Θα μείνουν στην απέξω; Θα επανέλθω;

Πολιτικοί Συγκινητικές δηλώσεις δύο βετεράνων πολιτικών που επιμένουν να πολιτεύονται διεκδικώντας έδρα στην δύστυχη βουλή.Κ. Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ) Αύριο θα είμαστε διαφορετικοί.Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ) θα κατέλθω στις εκλογές ξανά γιατί με θέλει ο λαός και θέλω να προσφέρω. Αναμένω δηλώσεις κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Καστανίδη, Καχριμάνη, Λιάνας Κανέλλη. Ιδιαίτερα Γιάννη Τραγάκη. ΓΑΠ

Παρελαύνων Καρναβαλίζων την Κυριακή (27-2) στην Πάτρα διέκρινε έτερον μεταμφιεσμένο σε Γιωργάκη. Τελικά διεπίστωσε ότι επρόκειτο περί αυτού τούτου, του ΓΑΠ. Δεν επρόκητο περί μεταμφιεσμένου μασκαρά. Ο κόσμος καίγεται και ο Γιωργάκης καρναβαλίζεται. Γιατί να μην το κάνει; Ο καταστροφέας έχει εξασφαλίσει άλλη μία θητεία αργόμισθου στη βουλή, τη ευγενή φροντίδι του κ. Ανδρουλάκη. Ζήτω το Έθνος!

Μια βουλευτής.

Η κ. Αγγελική Αδαμοπούλου, πρωτοεισελθείσα στην πολιτική το 2019, εξελέγη υπό την σημαία του κόμματος του Γιάνη (με ένα ν). Αποχώρησε προ 3μήνου, ανεξαρτητοποιουμένη. Με’ ολίγον προσεχώρησε στην ΝΔ και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης την υποδέχθηκε μετά βαϊων και κλάδω στο ΜΑΞΙΜΟΥ, πανηγυρίζουν για το απόκτημα Προχθές η κ. Αδαμοπούλου αποχώρησε από την ΝΔ, ανεξαρτητοποιηθείσα, again. Καλό δρόμο. Τι έχει πάθει ο Κυριάκος και κάνει τεμενάδες σε όποιο ταλέντος εύρημα που την παρουσιάζουν; Δεν το ψάχνει λιγάκι;Μια κυρία αξιωματούχος

Δηλ. σε υψηλή θέση στο Κρατικό Μηχανισμό. Την κατηγορεί, γνωστός βουλευτής, ότι διέθεσε 800.000€ δι’ αγορά μεγάλης οικία (στο κέντρο της Αθήνας) και διέθεσε, επιπλέον, 300.000€ για την ανακαίνισή της. Ο ερωτών…. Ερωτά, που τα βρήκε. Η κυρία, απαντά επιθεκτικά, ότι ο ερωτών είναι άθλιος συκοφάντης γιατί παρέχει στη διάθεση παντός αλητηρίου, εκβιαστή, κακοποιού την διεύθυνση της και έτσι μπορεί ν’ αποτελέσει στόχο. Για την ταμπακιέρα ΟΥΔΕΝ.

Συνοριοφύλακες

Στους προηγούμενους Δ σας είχα διασκεδάσει με τον διαγωνισμό πρόσληψης συνοριοφυλάκων που διεξάγεται μερίμνη του Υπουργού κ. Θεωδωρικάκου. Πέραν των 40 που δήλωσαν, μετά την ορκωμοσία ότι έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, προχθές παρουσιάσθηκαν ακόμη πέντε (5) που δήλωσαν ομοφυλόφιλοι. Το λοιπόν; Αυτοί δεν μπορούν να φρουρούν και απαιτούν αστική θαλπωρή; Θα ήθελα να βρεθεί ένας Υπουργός, ένας μωρέ, τώρα να μας πει οι επί τόσα έτη, προσληφθέντες ως συνοριοφύλακες που βρίσκονται θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Αμυντικά νέα

Στο παρασκήνιο κινείται έντονα το θέμα των F-35. Οι πληροφορίες διαρρέουν δύσκολα. Η γνώμη μου είναι ότι πρίν προχωρήσουν οι συζητήσεις θα πρέπει να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα της αξιοποίησης των C-130. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η L-M, κατασκευάστρια εταιρεία των F35 και C130 πρέπει να βοηθήσει, να βάλλει πλάτη, γιατί μπορεί να το κάνει.Εν το μεταξύ ανακοινώθηκε ότι η Ινδονησιακή Πολ. Αεροπορία παρέλαβε από την L-M το πρώτο από τα πέντε (5) Α/Φ C-130 J-30 που έχει παραγγείλει Το νέο C-130J έχει αυξημένο χώρο, μεγαλύτερη ισχύ κινητήρων και μικρή κατανάλωση καυσίμων. Έχουν πωληθεί, ήδη, 520 Α/Φ αυτού του τύπου θα μου άρεσε, βέβαια, να προμηθευτούμε τέτοια Α/Φ αλλά θα μου άρεσε περισσότερο ν’ αξιοποιήσετε τα C-130H, να τα εκμεταλλευτούμε αρκετά και βαθμηδόν, να τ’ αντικαταστήσουμε. Νομίζω;Η Αμερικανική Εταιρεία ERICSON που μας νοικιάζει πυροσβεστικά Ε/Π, θα επισκεφθεί οσονούπω το Αεροδρόμια Αμυγδαλεώνα (Καβάλα) με τη συνοδεία του ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκολιά για να εξετάσουν την δυνατότητα εγκατάστασης Κέντρου Συντήρησης των Ε/Π ή ακόμη συναρμολόγησης! Πολύ καλά. Μετά την αποτυχία Ίδρυσης Εργοστασίου Συναρμολόγησης και Αξιοποίησης Αρμάτων (K M W), ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος έχει βάλει στόχο, ντε και καλά να στήσει την περιοχή Καβάλας Στρατιωτική Βιομηχανική δραστηριότητα.

Ερώτηση επαναλαμβανόμενη

(μέχρι να μαλιάσει η γλώσσα μου)

Το πρόστιμο των 250 εκ€ που επεβλήθηκε στην NOVARTIS από ΥΠΟΙΚ-ΥΠΥΓ, προ τριμήνου εισπράχθηκε ή πότε θα εισπραχθεί; Μήπως αναμένεται παραγραφή του αδικήματος, οπότε…. Πάπαλα; Δεν συγκινείσθε Άρχοντές μου;Και κάτι σχετικό. Όλοι οι τ. Υπουργοί Υγείας επί της θητείας των οποίων άνθιζε αυτό το φοβερό σκάνδαλο με τα φάρμακα της NOVARTIS απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία και υποψία. Καλώς. Η απόφαση της Δικαιοσύνης σεβαστή. Μα, αδέλφια μου αλήτες γύπες, τόσο αλισβερίσι γινόταν και οι κ. Υπουργοί δεν έπαιρναν χαμπάρι; Συνένοχοι ή βλάκες θα έλεγε ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος, της Ελευθεροτυπίας.

Ένα ωραιότατο κείμενο

Του κ. Θάνου Ντόκου, Συμβούλου Εθν. Ασφαλείας, του κ. Πρωθυπουργού, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα.Στην Καθημερινή (19 Φεβρ.) με θέμα το ΠΝ. Συμφωνώ, οπωσδήποτε με το κείμενο.Θα μου επιτραπεί να κάνω, όμως τις εξής παρατηρήσεις.Μετά την εθνική κρίση του 1897, ο κ. ΘΝ, σημειώνει ότι έγινε προσπάθεια αναγέννησης του ΠΝ με την ίδρυση του Ταμείου Εθνικού Στόλου και την έκδοση ειδικών Λαχείων για τον ίδιο σκοπό. Αμφότερα είχαν μεγάλη επιτυχία. Προέκυψαν πόροι για την απόκτηση νέων πλοίων. Έχοντας αυτό το δεδομένο γιατί και σήμερα που η χώρα έχει εθνικό χρέος 400 δις€ και οι πιστώσεις για ενίσχυση την ΕΔ είναι πενιχρές δεν επιχειρείται κάτι το παρόμοιο; Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης το είχε υποσχεθεί στις αρχές της θητείας του. Θα παρακαλούσα τον κ. Θ. Ντόκο να στηρίξει και υποστηρίξει την Ίδρυση ενός τέτοιου Ταμείου. Είναι αναγκαίο.Σημειώνει πιο κάτω ότι στην κρίση των Υμίων, επετεύχθη ο εγκλωβισμός του Τουρκικού Στόλου από το ΠΝ Θα προσθέσω ότι παρ’ όλο τον εγκλωβισμό η υπόθεση κατέληξε σε θλιβερό εθνικό φιάσκο γιατί υπήρξε έλλειμμα δύναμης και μεγαλύτερο πολιτικό. Τι να τον κάνουμε τον εγκλωβισμό όταν η πολιτική Ηγεσία ήταν ανύπαρκτη και ανίκανη, να διαχειρισθεί την  κρίση; Κι όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ελέγχθηκε, ΟΥΔΕΙΣ ανέλαβε ευθύνες. Ένας από τους βασικούς Υπεύθυνους έγινε ΠΔ και έτερος άλλος κηδεύθηκε με τιμές Πρωθυπουργού, του επικήδειου εκφωνηθέντος από τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Οι Έλληνες πολιτικοί…..

Συνεχίζεται ο Καρνάβαλος

(Εν όψει Εκλογών)

Αν ο πολιτικός ανεκάλυπτε ότι στην εκλογική του Περιφέρεια υπάρχουν κανίβαλοι, με δικαίωμα ψήφου, δεν θα είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.

  M. ΜENCEN

Τα μεγαλύτερα ψεύδη λέγονται προ τον εκλογών προ του γάμου, κατά την διάρκεια του πολέμου και μετά το κυνήγι.

ΟTTO VON BISMARK

Τέως υπουργοί, σοβαροί ή σοβαροφανείς, έχοντες άλλοτε διεκδικήσει ακόμη και την Αρχηγία του κόμματος παρουσιάζονται σε «πανάλαφρες» εκπομπές της TV ως μύστες την μουσικής παίζοντας ταμπούρλο ή βιολί (Αν ήταν το βιολί πουλί θα το παίζανε πολλοί, λέει μια παροιμία του Πηλίου) ή σε μεταμεσονύκτιες trush εκπομπές. Όλα, προς άγραν ψήφων.Άλλοι, δεόμενοι ικετεύουν δημοσιογράφους των σταρ και των πρωϊνάδικων να τους πάρουν συνεντεύξεις.Έτεροι σημερινοί Υπουργάρες, συμμετέχουν στη φόρτωση προϊόντων για να πουλήσουν λαϊκισμό και ν’ αγοράσουν ψήφους.Το κυνήγι της δημοσιοποίησής τους έχει κάνει να απωλέσουν την σοβαρότητα τους, αν διαθέτουν τέτοια.Θα σταθώ σε μια περίπτωση που με στεναχώρησε. Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος θεωρείται σοβαρός πολιτικός με εξασφαλισμένη, θαρώ, την επανεκλογή του στην Καβάλα. Δεν χρειάζεται, νομίζω, «βοηθητικές» για τον προεκλογικό του Αγώνα. Απορώ λοιπόν πως δέχθηκε την πρόσκληση ενός Συνεταιρισμού για να μεταβεί στον  Ορχομενό Βοιωτίας για να δεχθεί τα συγχαρητήρια ενός μεγαλοπαράγοντα για την επιτυχία του στον τομέα της Άμυνας. Είχε ανάγκη την Ορχομενίτικη επιβεβαίωση.;Προσωπικά, επειδή ο Πρόεδρος των μελισσουργών Ορχομενού Αρκαδίας είναι συμμαθητής μου (Α’ Γυμνάσιο Τριπόλεως) τον παρακάλεσα να ετοιμάσει μια μικρή βεγγέρα για να τιμήσει τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη για τους Αγώνες του στην εκβιομηχανοποίηση της χώρας, ιδιαίτερα στο τμήμα της Αμυντικής Βιομηχανίας. Ενημέρωσα των κ. Υπουργό που είμαι βέβαιος θα δεχθεί ασμένους. Θα τον συνοδεύσω φυσικά.

Ημέρα της Ελληνική γλώσσας

Μια προσφορά των ΔιαξιφισμώνΕι οι Θεοί διαλέγονται, την Ελληνικήν γλώσσαν χρώνται.

Κικέρων

Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη του κόσμου. Διαθέτει τόση πληθώρα λέξεων. Βρίζεις και γεμίζει το στόμα σου.

Γιάννης Σκαρίμπας

Εάν θέλετε να την απολαύσετε παρακολουθείστε μία συνεδρίαση της Βουλής ή τους εκφωνητές μερικών καναλιών.

Διεθνής Έκθεση Εξοπλισμών INDEX 2023

(Άμπου-Ντάμπι 20-24 Φεβ.)

Συμμετείχε Ελληνικό περίπτερο οργανωμένο από την ΕΕ ΛΕΑΑ, υπό την αιγίδα ΥΕΘΑ, ΓΔΑΕΕ με υποστήριξη της εταιρείας ENTERPRISE GREECE, το οποίο προσέλκυε πολλούς επισκέπτες.Συμμετείχαν δώδεκα (12) Ελληνικές εταιρείες (ΕΑΒ, ΕΑΣ, INTRACOM κα). Παρόντες ο Δυτής Εξοπλισμών Ναύαρχος κ. Α. Αλεξοπούλου και ο υποναύαρχος κ. Χρ. Σασιάκος.

C-130, ένα σχετικό άρθρο

Του Πρύτανη της Ελληνικής Δημοσιογραφίας κ. Γιάννη Μαρίνου, στο ΒΗΜΑ (25 Φεβρ.). Τίτλος Στο έλεος ενός ανίκανου κράτους.Στο κείμενο αναλύει, λεπτομερώς, όπως την γνωρίζουμε, όλη την περιπέτεια των C-130. Προσθέτει ότι διαθέτουμε δεκα τρία (13) τέτοια πολύτιμα Α/Φ εξων, ίπταται, μόνο ένα και ένα αναμένεται να επιστρέψει από την Πορτογαλία όπου εστάλη προς αξιοποίηση, αδυνατώντας η ΕΑΒ να την κάνει.Διερωτάται ο κ. Τ.Μ.: Πώς είναι δυνατόν οι αρμόδιες πολιτικές Ηγεσίες να δείξουν τέτοια αδιαφορία; Και γιατί την ανέχθηκαν, αδιαμαρτύρητα, οι στρατιωτικές Ηγεσίες; Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή η μνημειώδης ανεπάρκεια εκτείνεται και σε άλλους τομείς.Με τη σειρά μου ερωτώ: Το πρόβλημα των C-130 επισημάνθηκε το πρώτο του 2006, επί υπουργεύοντος του σπουδαίου ΥΕΘΑ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μεταβιβάσθηκε στην διάδοχο του κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, που το αγνόησε κι’ αυτός, όπως τόσα άλλα κλπ, κλπ Ουδείς ελέγχθηκε….Θα πρέπει να συμπληρώσω: Φάγαμε κατάμουτρα την ντροπιαστική ήττα του 1974 και ουδείς ελέγχθηκε, ταπεινωθήκαμε το 1996 (Ίμια) και πάλι ΟΥΔΕΙΣ ελέγχθηκε (Σε αντίθετα πρωταγωνιστές της τιμήθηκαν!) Θα φάμε στη μούρη αδιαμαρτύρητα και την εγκατάλειψη σπουδαίων οπλικών συστημάτων; Το ανίκανο κράτος, όπως τ’ ονομάζει ο κ. Μαρίνος, συγκροτείται από ανίκανους και απάτριδες πολιτικούς.

Ενημέρωση για ….. άλαλους

Νέα δημοκρατική μέθοδος: Made in Greece.Την προηγούμενη Πέμπτη ρωτήθηκα, ευγενικά, από το Γρ. Τύπου / ΥΕΘΑ αν προτίθεμαι να είμαι παρών στην συνέντευξη της επομένης που θα δοθεί από τους Υπουργούς Άμυνας Γαλλίας κ. Σ. Λακορνί και Έλληνα ομόλογό του κ. Ν. Παναγιωτόπουλο.Εκδήλωσα την πρόθεσή μου να μετάσχω, μετά χαράς. Σκέφθηκα ότι είναι ευκαιρία να ξεσκονίσω τα Γαλλικά μου γιατί είχα πρόθεση να υποβάλλω γαλλιστί τις ερωτήσεις μου στον Γάλλο. Πριν τελειώσει αυτή η σκέψη μου δόθηκε η πληροφορία ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!Φυσικά, δεν πήγα. Συνέντευξη χωρίς ερωτήσεις; Γιατί να κουρασθούν με διαδικασίες «σικέ» συνέντευξης και δεν εκδίδουν μια ανακοίνωση με το λογίδριο ενός εκάστου;Η μεθοδολογία αυτή άρχισε προ 6μήνου όταν μας επισκέφθηκε ο Ισραηλινός ΥΕΘΑ. Υπήρξε παρωδία συνέντευξης.Οίκοθεν νοείται ότι η πρώτη ερώτηση που θα υπέβαλα στον κ. Λακορνί θα ήταν «γιατί δεν επιβάλλετε στην Dassault να μας δώσει βιομηχανικές επιστροφές που τις έχουμε τόσο ανάγκη.Vive l’ amitie Francohellnique.

Α/Φ C-130 και Ε/Π SUPER PUMA

Αντιλαμβάνομαι ότι γίνομαι κουραστικός επαναλαμβάνοντας τα ίδια. Αφού, όμως, η αδράνεια συνεχίζεται…C-130 ή HERCULES. Ίπτανται δύο ή ένα μόνο από τα δέκα τρία (13). Who Knows? Η ΕΑΒ εξουσιοδοτημένη για την συντήρηση και αξιοποίηση της από την κατασκευάστρια εταιρεία LO-MARTIN αδυνατεί να το πράξει. Έχει όμως μεταβιβάσει την εξουσιοδότηση, με έγκριση της L-M, υποθέτω, στην Ελληνική Εταιρεία ΑMS (AEROSPACE MANAGENT AND SUPORT) για την αξιοποίηση τεσσάρων (4) Α/Φ με κόστος το ποσό των 5.983.923,20. Λέγεται, και δεν ορκίζομαι, αφού δεν γνωρίζω το κείμενο της σύμβασης, ότι έπρεπε το πρώτο Α/Φ να παραδοθεί εντός του Ιανουαρίου 2023.Ένα αναμένεται από την Πορτογαλία που το στείλαμε εκεί να αξιοποιηθεί (δεν γνωρίζω το κόστος)Παράλληλα τρία C-130 προετοιμάζονται, εδώ και μήνες, διαλυόμενα να σταλούν στο Ισραήλ προς αξιοποίηση. Επιχείρησή της οποίας αμφισβητείται η επιτυχία λόγω τεχνικών δυσχερειών.Εν τούτοις , ας μου συγχωρεθεί η αφέλεια. Επανέρχομαι στο ερώτημα: Μήπως έπρεπε να έχει ζητηθεί μια πρόταση-προσφορά της L-M ν’ αναλάβει την αξιοποίηση εδώ, στα υπόστεγα της ΕΑΒ, τριών τουλάχιστον Α/Φ; Μήπως έχει γίνει αυτό και παραβιάζω ανοιχτές θύρες;

The post Η τραγωδία των σιδηροδρόμων- Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
αδωνις γεωργιαδης, δεη, ΟΣΕ, εαβ, ελβο, εασ, πτώχευση, δηλ, iii, παπανδρεου, σαμαρας, βουλη, τσιπρας, νεα δημοκρατια, χρεος, αεπ, βρυξέλλες, ελπε, γαπ, χρεωκοπια, ωδή, ΕΡΤ, χλιδή, ελλαδα, μτσ, συμμετοχή, forum, λύση, εισιτήρια, boing, tax, free, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, μίζα, συγκοινωνιες, ΠΑΣΟΚ, εκλογες, κανελλη, πατρα, μαξιμου, αθηνα, εταιρεία, ισχύ, οσονούπω, καβαλα, novartis, υπουργοι, ελευθεροτυπια, σταρ, υεθα, προσφορες, index, γδαεε, intracom, βημα, βενιζελος, γαλλια, super, hercules, κινηση στους δρομους, εθνος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, κακλαμανης, χρεοκοπια, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, νικος απεργης, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, ολυμπιακοί αγώνες, ιταλια εκλογες, εκλογες 2014, αγγελικη, κωστας καραμανλης, ξανα, κουπονι, πτώχευση, φτερη, ωδή, το θεμα, γδαεε, αεπ, βημα, γνωμη, δουλεια, δωρεαν, εαβ, εασ, εδρα, εθνικη, εξουσιοδοτηση, επιπλα, ηγεσια, ηττα, θεμα, θητεια, ισραηλ, ιταλια, ιχνος, καθημερινη, μτσ, οικονομια, ολυμπιακη αεροπορια, σταρ, υεθα, φημες, ψυγεια, iii, αγορα, αγριο, αγωνες, αδρανεια, αδωνις, αεροπλανο, αεροδρομιο, ελεος, αιμα, αμυνα, ανησυχητικο, ανθρωπος, αποζημιωση, απλα, ατυχια, αφιερωμενο, βετερανος, βιλα, βρυξέλλες, βυρων, γαλλικα, γαπ, γινει, γλωσσα, γυπες, δεδομενο, διευθυνση, δηλ, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, διοικηση, δοξα, δωδεκα, δοθει, δωσει, διδυμο, δοθηκε, ελβο, εγινε, ευκαιρια, εκθεση, ελλειψη, ελπε, ενα και ενα, εποχη, επρεπε, επιτυχια, επωνυμα, ερχεται, εσωτερικων, εταιρεία, ετη, ετος, ευθυνη, ευφυης, ιδια, ιδιο, ιδρυση, υπηρεσια, υποθεση, ησυχος, καιγεται, κυβερνηση, κειμενο, κυνηγι, κιτσος, κυρια, κλοπη, κουζινες, κρατικο, λύση, μαξιμου, ματια, μεξικο, μίζα, μηνες, μητσοτακης, νοημοσυνη, οικια, οκτω, ολυμπιακη, οπωσδηποτε, ορκωμοσια, οσονούπω, οχημα, πεμπτη, πολιτεια, πορτογαλια, προβληματα, πρωταγωνιστες, συζυγο, συνεχεια, συντηρηση, σειρα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, στομα, ταβερνα, τεγοπουλος, τμημα, το εθνος, τρια, τιτλος, ισχύ, υψηλη, φαρμακα, φυσικα, φιασκο, φοβερο, φορτηγα, χερι, χλιδή, ψωνια, βιολι, ωτα, air, αγορι, αγορες, ασματα, super, baby, boing, free, δικαιωμα, εκπομπες, ερωτησεις, εθνικο, forum, hercules, χωρα, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, intracom, υπουργειο, εισβολη, index, κλουβι, κωστας, κυριακη, μεθοδος, novartis, ορκιζομαι, πληροφοριες, σημαια, ταξιδι, tax, θανου, θελω να, θεοι, υγειας, ωραιο
Τυχαία Θέματα
- Διαξιφισμοί, Κ Φράγκο,- diaxifismoi, k fragko