Βορίδης: Ενισχυμένος ο ΕΛΓΑ, έως τέλη Ιανουαρίου η καταγραφή των ζημιών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου στην Κρήτη

Τη σημαντικά βελτιωμένηλειτουργία του ΕΛΓΑ καθώς και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην κατεύθυνσηεκσυγχρονισμού του Οργανισμού με στόχο αυτός να καταστεί πιο αποτελεσματικός εξήρε ο Υπουργός ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση τουβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την αποζημίωσητων αγροτών της Κρήτης

που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ο ΕΛΓΑ έχειβελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα καταβολής των αποζημιώσεων, έχει προχωρήσει σεενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του είτε μέσω προσλήψεων, είτε μέσωμετακίνησης προσωπικού και έχει ενισχυθεί με σημαντικά ποσά από τον κρατικόπροϋπολογισμό ενώ αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ η οποία προχωράειώστε οι εκτιμήσεις να είναι πιο αντικειμενικές και δίκαιες.

«Όλα αυτά δενείχαν γίνει την προηγούμενη 15ετία» σημείωσε ο Υπουργός, τονίζοντας παράλληλαότι «αυτά τα βλέπουν οι παραγωγοί μας καιδιαπιστώνουν τη σημασία που δίνουμε στη βελτίωση του Οργανισμού».

Αναφορικά με την αποζημίωση των παραγωγών και κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιφέρειας τηςΚρήτης που επλήγησαν στις 19 και 20 Οκτωβρίου καθώς και στις 6 και 10 Νοεμβρίουαπό έντονα καιρικά φαινόμενα ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίουτου 2021 ο ΕΛΓΑ θα έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών, σημειώνοντας πωςγια την έγκαιρη καταγραφή το υποκατάστημα Ηρακλείου στελεχώθηκε -πέραν τουμόνιμου προσωπικού- με άλλους 14 γεωτεχνικούς, ενώ το προσεχές διάστημα θαπροσληφθούν επιπλέον 6 εποχικοί γεωτεχνικοί.

«Συνολικά τοέργο των εκτιμήσεων διενεργείται από 27 γεωτεχνικούς» επεσήμανε ο κ. Βορίδηςκαι πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑγια την επιτόπια αυτοψία των καταστροφών, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού,Ανδρέα Λυκουρέντζου.

«Έδωσαν οδηγίες για την επιτάχυνση της καταγραφής και την ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός και διευκρίνισε ότι «η διαδικασία κινείται με ταχύ τρόπο και πρόσθετο προσωπικό».

Τέλος, απαντώντας στους ισχυρισμούς του βουλευτή του κ. Κεγκέρογλου ο οποίος παρομοίασε τις ζημιές που υπέστη η Κρήτη με εκείνες που προκάλεσε στη Θεσσαλία ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», ο Υπουργός χαρακτήρισε ατυχή τη σύγκριση σημειώνοντας πως «στο επίπεδο των στρεμματικών συνεπειών, του ύψους των ζημιών, του ποσοστού καταστροφής, δεν υπάρχει αναλογία».

The post Βορίδης: Ενισχυμένος ο ΕΛΓΑ, έως τέλη Ιανουαρίου η καταγραφή των ζημιών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου στην Κρήτη appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα