Η DHL θα αναλάβει τη διαχείριση των logistics του εμβολίου COVID-19 στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας

Η πολιτεία της Κάτω Σαξονίας αποτελεί ένα από τα πρώτα γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια που ανέθεσε στην DHL Supply Chain την αποθήκευση και μεταφορά των νέων εμβολίων κατά του COVID.

Ειδικότερα, η DHL θα αποθηκεύσει περίπου 2,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και περίπου 350 παλέτες εξοπλισμού απαραίτητο για τον εμβολιασμό, για λογαριασμό της ομοσπονδιακής πολιτείας της Κάτω Σαξονίας, τα οποία θα διανεμηθούν στα κέντρα

εμβολιασμού και στα νοσοκομεία σε ολόκληρο το κρατίδιο.

Η DHL Supply Chain θα αποθηκεύσει τα εμβόλια και τον εξοπλισμό εμβολιασμού σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες, απ’ όπου οι δόσεις του εμβολίου μετά από διαλογή θα προετοιμαστούν για μεταφορά.

Επίσης, προβλέπεται η αποθήκευση των δόσεων του εμβολίου σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Εκτός από τις δυνατότητες αποθήκευσης εμβολίων mRNA, που πρέπει να αποθηκευτούν στους -70 βαθμούς Κελσίου, θα παρασχεθούν επίσης χώροι ψύξης για δόσεις εμβολίου, που θα αποθηκευτούν στους -20 βαθμούς ή στους 2-8 βαθμούς Κελσίου.

«Η ιδιαιτερότητα αυτού του συμβολαίου είναι ότι το νέο εμβόλιο mRNA από την Biontech/Pfizer πρέπει να αποθηκευτεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Η αποθήκευση και η διανομή στους -70 βαθμούς Κελσίου αποτελούν πρόκληση.

Μόνο μια χούφτα εταιρειών logistics διαθέτουν τους χώρους ψύξης και τη δυνατότητα μεταφοράς σε ένα τόσο χαμηλό εύρος θερμοκρασίας. Ωστόσο, επενδύσαμε νωρίς στην επέκταση των αποθηκευτικών μας εγκαταστάσεων κατάψυξης και ψύξης.

Αυτή η πρώτη σύμβαση με μια γερμανική κρατική κυβέρνηση, για τη διαχείριση των logistics των εμβολίων COVID-19 στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, επισημαίνει τον αποφασιστικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Deutsche Post DHL Group στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού» υπογραμμίζει ο Oscar de Bok, διευθύνων σύμβουλος DHL Supply Chain και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Post DHL Group.

Να σημειωθεί ότι, το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας είναι ένα από τα πρώτα γερμανικά κράτη που συνεργάζεται με έναν ιδιωτικό πάροχο εφοδιαστικής αλυσίδας για τη διαχείριση των logistics των εμβολίων του COVID-19.

Βάσω Βεγιάζη

The post Η DHL θα αναλάβει τη διαχείριση των logistics του εμβολίου COVID-19 στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα