Ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση των γεωργικών ασφαλίσεων συστήνει ο Μ. Βορίδης

Απόφαση μετην οποία συγκροτείται ομάδα εργασίας για τη μελέτη του θεσμικού πλαισίου τωνγεωργικών ασφαλίσεων υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Μάκης Βορίδης.

Ηκατεύθυνση είναι να εκσυγχρονιστεί και να καταστεί βιώσιμο το σύστημα τωνγεωργικών ασφαλίσεων, και στόχος της ομάδας είναι να υποβάλει στον υπουργόπροτάσεις γνωμοδοτικού χαρακτήρα και παράλληλα να συντάξει πόρισμα στο οποίο θαπεριγράφονται τα θέματα που επεξεργάστηκε καθώς και οι λύσεις που προτείνει ναυιοθετηθούν από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς πουσυμμετέχουν στην ομάδα.

Στη διάρκεια των εργασιών της η ομάδα θα μελετήσει τη διαχρονική εξέλιξη του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των γεωργικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ θα αναλύσει τα ιστορικά δεδομένα καταστροφών αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των αντίστοιχων πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ

Τέλος, η ομάδα εργασίας θα διερευνήσει πιθανούς εναλλακτικούς τρόπους αποζημίωσης καταστροφών.

The post Ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση των γεωργικών ασφαλίσεων συστήνει ο Μ. Βορίδης appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα