Οι κτηνοτρόφοι στον ΥπΑΑΤ για τις επιπλοκές στις ενισχύσεις του κλάδου

12:01 8/7/2022 - Πηγή: meatnews

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, του Συντονιστικού Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Α.Κ.Σ. Κρέατος Ελευθέρας Βοσκής, συναντήθηκαν στις 7/7/22 με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο συζήτησης ζωτικά θέματα του κλάδου του κρέατος, όπως:

1) Νέα ενίσχυση κτηνοτρόφων (αιγοπροβατοτρόφων, αγελαδοτρόφων, βοοτρόφων, χοιροτρόφων), σύμφωνα με την πρόταση των πιο πάνω φορέων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση

του ΣΕΚ, να δοθεί η όποια νέα ενίσχυση ανά κεφαλή παραγωγικού ζώου (αιγοπρόβατα, βοοειδή χοιρομητέρες). Επίσης τέθηκαν και τα κριτήρια για τα παραγωγικά ζώα, διαφορετικά  στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα μικρά νησιά.

2) Συζητήθηκαν ακόμη η συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοειδών για την ΚΑΠ 2023-2027, όπου ο υπουργός δεσμεύτηκε να γίνει και νέα συνάντηση πριν, τελικά, καταλήξει. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος.

Τέθηκαν στον υπουργό τα ζητήματα της απόδοσης στους αιγοπροβατοτρόφους των €4 ανά ζώο που δεν δόθηκαν το 2020 με ευθύνη του υπουργείου, όπως και η απόδοση του κορωνοεπίδοματος σε χοιροτρόφους (30-35 χοιροτρόφοι ) που άδικα εξαιρέθηκαν.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που επίσης συζητήθηκε ήταν αυτό των νέων κτηνοτρόφων που είχαν ενταχθεί το 2014-2016 και δεν μπόρεσαν να βγάλουν άδειες λειτουργίας  των στάβλων τους όχι με δική τους ευθύνη.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα