Η αφρικανική πανώλη και οι άδειες χοιροτροφικών μονάδων στο τραπέζι συζητήσεων Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων και ΥΠΑΑΤ

Με αφορμή το κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων που παρουσιάστηκε τελευταία σε χοιροτροφική μονάδα, πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2023 συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου, Θ. Αλεξανδρόπουλος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αλλά και ο τρόπος αποζημίωσης του παραγωγού, όπως και η αναπροσαρμογή του πίνακα αποζημιώσεων, μια

που τα δεδομένα έχουν αλλάξει αφού το κόστος παραγωγής τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κάθετα.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ζήτησαν από τον υπουργό την επίσπευση της προκήρυξης του προγράμματος για την ευζωία των χοίρων, την πιθανότητα περεταίρω αποζημίωσης του κλάδου για την αύξηση του κόστους των ζωοτροφών, καθώς λόγω του πλαφόν που υπήρχε η χοιροτροφία έλαβε μικρό ποσό σε σχέση με την ζημιά που υπέστη και τέλος να συμπεριληφθεί και η χοιροτροφία στην πρόσφατη τροποποίηση του υπουργείου για την τακτοποίηση των αδειών των πτηνοτροφικών μονάδων αίτημα που ο υπουργός αναγνώρισε ως δίκαιο.

Να σημειώσουμε πως στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της ομοσπονδίας, ο πρόεδρος, Ι. Μπούρας, οι αντιπρόεδροι Δ. Στραβογιάνης και Γ Κελαϊδίτης, η ταμίας Δέσποινα Κηπουρού, ο γραμματέας Γ. Χρήστου καθώς και τα μέλη Σταυρινάκης και Τ. Κελεμπέκης.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων, ΥΠΑΑΤ,omospondias choirotrofikon syllogon, ypaat