Αραχωβίτης: Παρά τις επιφυλάξεις, θετικότατο βήμα η Διεπαγγελματική της Φέτας

Ανακοίνωση γιατη συμφωνία που επετεύχθη σχετικά με την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης γιατη Φέτα, εξέδωσε ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής τουΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης. Ο τ. υπουργός ΥΠΑΑΤ σημειώνει ωστόσο ότι ηδιαφαινόμενη συμφωνία βρίσκεται δυο βήματα πίσω από την σύγκλιση που είχεεπιτευχθεί τον Απρίλιο του 2019. Επισημαίνει επίσης ότι δεν εξασφαλίζεταιεπαρκώς η συμμετοχή των συνεταιρισμών.

Η ανάλυση

τουκ. Αραχωβίτη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τη διαφαινόμενη συμφωνία για τη σύσταση ΔιεπαγγελματικήςΟργάνωσης Φέτας σαν την κατάληξη μιας διαδρομής πολλών χρόνων και πάνω στηνβάση της σύγκλισης που βρήκε κοινό τόπο τον Απρίλιο του 2019.

Η ύπαρξη Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Φέτα είναι μιαελπιδοφόρα και αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του κλάδου τηςαιγοπροβατοτροφίας, την προάσπιση και την ανάδειξη του εθνικού μας προϊόντοςαλλά και τη διάχυση, με δίκαιο τρόπο, των ωφελειών σε αυτούς που εμπλέκονταιστην παραγωγική διαδικασία.

Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν διαχρονικάστην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, με πίστη στο εγχείρημα και μεανιδιοτέλεια.

Οφείλω, ωστόσο, να επισημάνω ότι η διαφαινόμενη συμφωνία βρίσκεταιδυο βήματα πίσω από την σύγκλιση που είχε επιτευχθεί τον Απρίλιο του 2019. Ηαλλαγή μάλιστα στους εσωτερικούς συσχετισμούς φαίνεται να αδυνατίζει τις θέσειςκαι την εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων.

Επιπλέον, δεν εξασφαλίζεται επαρκώς η συμμετοχή των συνεταιρισμών που όλοι θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο να διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στο άμεσο μέλλον.Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα θετικότατο βήμα προς τον πολυπόθητο σκοπό.

Η καθημερινή πρακτική και λειτουργία θα δείξει αν θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν οι μεγάλες μας προσδοκίες. Εμείς ελπίζουμε ότι οι εμπλεκόμενοι θα επιδείξουν πλήρη αυτογνωσία των ιστορικών ευθυνών που αναλαμβάνουν και θα πράξουν τα βέλτιστα».

The post Αραχωβίτης: Παρά τις επιφυλάξεις, θετικότατο βήμα η Διεπαγγελματική της Φέτας appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα