Ατρόμητοι οι δανεικοί του ΠΑΟΚ

21:00 23/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί με τον Αμρ Ουάρντα το τελευταίο διάστημα. Ο διεθνής Αιγύπτιος επιθετικός μέσος είναι από τους κορυφαίους παίκτες του Ατρόμητου και στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο τελικό 2-2 που στέρησε από τους πρωταθλητές ακόμη δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα. Στο ματς αυτό ο Ουάρντα έγινε δέκτης ρατσιστικών επιφωνημάτων από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού,

ενώ την περασμένη Τρίτη δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστα άτομα που κρατούσαν μαχαίρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην οδό Σμύρνης, στην Καισαριανή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ποδοσφαιριστής δέχθηκε επίθεση την ώρα που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό του, αλλά πρόλαβε να απομακρυνθεί τρέχοντας από το σημείο, καταδιωκόμενος από τους δύο δράστες. Ο Ουάρντα μπήκε στο πρώτο μαγαζί που βρήκε ανοιχτό για να γλιτώσει από τους κουκουλοφόρους. «Ουάρντα, παίκτης ΠΑΟΚ!» φώναξε έντρομος, σύμφωνα με μαρτυρία θαμώνα που ήταν στο εν λόγω κατάστημα εκείνη τη στιγμή (περίπου 15΄ μετά τα μεσάνυχτα) και αμέσως κατευθύνθηκε στην τουαλέτα, όπου και κρύφτηκε.

Άνθρωποι που τον άκουσαν να τους ζητά βοήθεια κάλεσαν την Αστυνομία και ένα περιπολικό έφθασε ύστερα από λίγο και τον πήρε στο Τμήμα Καισαριανής, ενώ άνθρωπος του Ατρόμητου βρέθηκε αμέσως στο πλευρό του. Ο παίκτης πέρασε τη νύχτα του σε ξενοδοχείο, υπό τον φόβο να ξέρουν οι δράστες το πού μένει και να τον περιμένουν εκεί. Ο ΠΑΟΚ πήρε αμέσως θέση διέθεσε ιδιωτικό αστυνομικό στον Ουάρντα και τον βοήθησε με κάθε τρόπο να ξεπεράσει την ταραχή που του δημιούργησε το περιστατικό.

Η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν οπαδικά και για αυτό την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Οι δανεικοί του ΠΑΟΚ

Θεωρείται δεδομένο πως η όξυνση με τον Ουάρντα τόσο εντός γηπέδου στο Περιστέρι, όσο και εκτός σχετίζεται με το γεγονός ότι ο παίκτης ανήκει στον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι ο μόνος δανεικός.

Οι δύο Δημήτρηδες, Γιαννούλης και Χατζηισαΐας, είναι βασικά και αναντικατάστατα στελέχη του Ατρόμητου, έχουν παρουσία στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος της ομάδας του Περιστερίου με εξαίρεση όπως έχει συμφωνηθεί την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι δύο αμυντικοί που συμμετείχαν στα 21 από τα 22 παιχνίδια των «κυανόλευκων», έχοντας εξαιρετική απόδοση, δεν θα παίξουν και στις 17 Μαρτίου κόντρα στον «Δικέφαλο του βορρά» στο Περιστέρι.

Ο Ατρόμητος έχει μια από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα με τη βοήθεια του ΠΑΟΚ. Κατάφερε κι έκοψε πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό και ήδη τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ, ενώ αντίθετα έχασε από τον ΠΑΟΚ και απομένει να δούμε τι θα κάνει τη Δευτέρα με την «Ένωση» στο Περιστέρι, αλλά και με τον «Δικέφαλο του βορρά» στο ίδιο γήπεδο τον άλλο μήνα. Η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει παίξει ήδη ρυθμιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Χωρίς τα αποτελέσματά της με τους διεκδικητές του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ θα ήταν πρώτη έναν πόντο πάνω από τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ναι μεν στην τρίτη θέση, αλλά θα τον χώριζαν δύο βαθμοί από την «Ένωση» και μόλις ένας από τον «Δικέφαλο του βορρά».

Η ιστορία με τους δανεικούς παίκτες δεν είναι βέβαια σημερινή. Κρατάει χρόνια, αλλά αναδεικνύεται στην προκειμένη περίπτωση γιατί ο Ατρόμητος έχει τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ στο δυναμικό του που είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, και είναι η ομάδα που έχει κόψει τους κρίσιμους βαθμούς από τους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος.

Ο Λάζαρος Λάμπρου που αγωνίζεται στον Πανιώνιο, ή ο Νίκος Μελίσσας στη Λαμία δεν είναι εφικτό να επηρεάσουν την εικόνα του πρωταθλήματος. Το να έχεις δώσει έναν δανεικό ακόμη και σε ομάδα που παίζει στην ίδια κατηγορία δεν αποτελεί πρόβλημα. Ζήτημα βέβαια δεν τίθεται με παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες κατηγορίες, ακόμη και αν είναι πολλοί σε αριθμό.

Ο δανεισμός ποδοσφαιριστών σε ανταγωνίστριες ομάδες δημιουργεί στρεβλώσεις κι ενισχύει την αναξιοπιστία του πρωταθλήματος και την καχυποψία των φιλάθλων. Πόσω μάλλον όταν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη διαδρομή του πρωταθλήματος και τελικά στο ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο.

Δύο ήττες και στο Κύπελλο

Ο Ατρόμητος δεν γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά βρήκε στον δρόμο του την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στη φάση των οκτώ του Κυπέλλου. Όταν η ΑΕΚ συγκρουόταν με τον Ολυμπιακό για να πάρει σε δύο ματς το εισιτήριο στην ημιτελική φάση, ο ΠΑΟΚ έβρισκε στον δρόμο του τον Ατρόμητο, τον οποίο κέρδισε ακόμη δύο φορές, 2-0 στην Τούμπα και 3-1 στο Περιστέρι.

Φυσικά στα δύο παιχνίδια ο Κάναντι δεν είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τους τρεις δανεικούς από τον ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστές, με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ των δύο ομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα