Στην αντεπίθεση ο Φάμελλος για τις αιχμές Τζιτζικώστα κατά ΥΠΕΝ

Στην αντεπίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε ομιλία του σε εκδήλωση του 4ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Θεσσαλονίκης.

Χθες, στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στη διοίκηση του υπουργείου, άφησε αιχμές τονίζοντας πως υπάρχουν «περισσότερο λόγια παρά ουσία και πράξεις, για αυτό είμαστε πίσω ως χώρα».

Απαντώντας σήμερα,

ο κ. Φάμελλος έκανε έναν απολογισμό των τελευταίων δύο ετών και, περιγράφοντας την υλοποίηση διάφορων έργων, αλλά και όσων προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον, στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και της κυκλικής οικονομίας, είπε: «Πιστεύω ότι αυτά δεν είναι λόγια, αλλά έργα. Και δημοπρατήθηκαν ήδη αυτά τα έργα. Οι πόροι των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν και την Κεντρική Μακεδονία για τις μελέτες του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας που θα σχετίζεται με τη δημιουργία υποδομών, όπως μονάδες επεξεργασίας (ΜΕΑ) και κομποστοποίησης».

Όπως είπε, «αποδείξαμε ότι, μαζί, μπορούμε να βρούμε λύσεις για να γίνουν τα έργα στην Κεντρική Μακεδονία. Ίσως κάποιοι θέτουν ερωτήματα αν έχουμε πολιτικές μόνο λόγων αλλά όχι έργων. Αν κάποιος εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν γίνονται έργα, μάλλον δεν γνωρίζει τι γίνεται πλέον στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Και μάλλον δεν θυμάται τα Υπουργεία Περιβάλλοντος των προηγούμενων κυβερνήσεων, που περιορίζονταν μονό στα λόγια και δεν έκαναν έργα».

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «στη μάχη για την ανακύκλωση δεν περισσεύει κανένας. Δεν μπορούμε να χωριστούμε εξαιτίας μικροκομματικών και μικροτοπικιστικών αγωνιών εν όψει εκλογών».

Νωρίτερα, ο ίδιος περιηγηθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ Ανακύκλωσης. Εκεί είχε την ευκαιρια να συνομιλήσει με τους μαθητές και να δει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα