Πρωταθλητής ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη

του Νίκου Αβουκάτου

Περισσότερες από 5.000 επιστολές και εκατοντάδες μηνύματα sms, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών για την τοποθέτηση των μπλε κωδώνων γυαλιού στις γειτονιές, απέστειλε το τελευταίο διάστημα ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη. Η συγκεκριμένη δράση, συντονισμένη από κοινού με την Ελληνική Εταιρεία

Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), αποσκοπεί σε καλύτερη και ουσιαστική διαλογή του ανακυκλώσιμου υλικού.

Οι νέοι κώδωνες είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να δέχονται όλες τις γυάλινες συσκευασίες του νοικοκυριού (γυάλινα μπουκάλια, βαζάκια κ.λπ.), έχουν μεγάλη χωρητικότητα και εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή αποθήκευση και μεταφορά του γυαλιού ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον τελικό αποδέκτη για να ανακυκλωθεί αποτελεσματικά.

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου ξεκινήσαμε την προσπάθεια για να επικοινωνήσουμε καλύτερα το συγκεκριμένο ρεύμα ανακύκλωσης καθώς οι ποσότητες γυαλιού που κατέληγαν στο μπλε κάδο, δυστυχώς, πήγαιναν χαμένες. Με τους κώδωνες γυαλιού και την ορθή αξιοποίησή τους, μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματική την προσπάθειά μας», είπε στη Greenagenda.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος και Πυλαίας Γιώργος Μπαμπαράτσας.

Στο 24% η ανακύκλωση, η μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά τις επιδόσεις του μπλε κάδου, στον συγκεκριμένο δήμο το ποσοστό ανακύκλωσης ανέρχεται στο 24% και είναι το μεγαλύτερο που καταγράφεται σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, υπάρχει σχέδιο για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ώστε να μειωθούν τα έξοδα της ταφής.

Μετακινούμενα Πράσινα Σημεία μέχρι τα μόνιμα

Στο μεταξύ, το 2018 αναμένεται να προχωρήσει το πρόγραμμα λειτουργίας των Πράσινων Σημείων στον δήμο. «Είμαστε σε φάση αδειοδότησής τους. Στην αρχή σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε από ένα σε κάθε δημοτική ενότητα. Επίσης, από τις πρώτες μελέτες που θα κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο, είναι η έγκριση της προμήθειας των μετακινούμενων Πράσινων Σημείων. Πρόκειται για κοντέινερ με τέσσερα διαφορετικά είδη ανακύκλωσης προκειμένου να γίνεται σωστά η διαλογή των υλικών. Αυτή θα είναι μια προσωρινή λύση στις περιπτώσεις που δεν θα έχουμε άμεσα τη λειτουργία μόνιμων πράσινων σημείων», ανέφερε ο κ. Μπαμπαράτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα