Απαγόρευση οχημάτων παλαιάς αντιρρυπαντικης τεχνολογίας από την 1η Ιανουαρίου

Αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν τα αυτοκίνητα παλαιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τίθενται σε εφαρμογή σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Ήδη, σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν θεσπιστεί «ζώνες χαμηλών ρύπων» στα αστικά κέντρα.Ειδικότερα, στο Άμστερνταμ, από την Πρωτοχρονιά απαγορεύεται η κυκλοφορία για τα Euro

1 βενζινοκίνητα και Euro 4 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Στη Βαρκελώνη, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 1-2, ασχέτως τύπου καυσίμου.

Το Βερολίνο απαγορεύει την κυκλοφορία στα Euro 1 βενζινοκίνητα και Euro 4 πετρελαιοκίνητα.

Επίσης, στις Βρυξέλλες μέχρι το 2021 θα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στα Euro 2 βενζινοκίνητα και Euro 4 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, στο Παρίσι θα απαγορεύονται τα Euro 3 πετρελαιοκίνητα και Euro 2 βενζινοκίνητα.

Στο Όσλο, τα πετρελαιοκίνητα που είναι προγενέστερης τεχνολογίας από την Euro 6, θα πληρώνουν τέλος εισόδου 1,5-10 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με την ώρα εισόδου.

Η αύξηση των ΙΧ οδήγησε σε μέτρα

Τα μέτρα κρίθηκαν επιβεβλημένα μετά την αύξηση των επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ κατά 4,5% το 2017. Από τα 241 εκατομμύρια οχήματα που κυκλοφορούσαν το 2016 στους ευρωπαϊκούς δρόμους, πλέον καταγράφονται 252 εκατομμύρια επιβατικά, με τα παλαιότερα εξ αυτών να συμμετέχουν 10 ως 15 φορές περισσότερο σε εκπεμπόμενους ρύπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα